Toamna se numără lingurițele cu miere și caramelele cu polen

produse apicole apidava
Share the joy
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Toamna se numără lingurițele cu miere și caramelele cu polen

Mi-am petrecut mare parte a copilăriei la bunicii mei la țară, într-un cătun de poveste, ascuns între dealuri. Din pridvor se vedea pădurea și o vie imensă, iar în vale susură un pârâu izvorât din inima pădurii. Curtea bunicii era un colț de rai, unde liniștea era străpunsă doar de triluri de păsărele și târâit de greieri. Tot timpul mirosea dumnezeiește… a pământ reavan, a iarbă proaspătă, a flori de salcâm, a fructe pârguite… a frunze, a verde crud și a sănătate.

Gard în gard cu bunica stătea o mătușă, care avea câțiva stupi de albine. Ne dădea mie și fratelui meu în fiecare dimineață câte o lingură de miere. Altădată ne răsfață cu felii de faguri sau miere în amestec cu polen, nuci ori propolis. Oricum era, în fiecare vacanță făceam o cură sănătoasă de miere și alte dulciuri nu ne trebuiau.

Casa bunicilor încă este ascunsă între salcâmi, albinele mătușii ai roit de mult, însă fiecare strop de miere de la Apidava, pe care o savurez în campaniile marca Brander, îmi aduc acel sentiment de fericire în suflet.

Se știe că mierea este un excelent ajutor pentru a menține intactă sănătatea copiilor. O ceașcă de ceai fierbinte cu lămâie și două lingurițe de miere vor feri micuțîi de guturaiul care pare să se insinuezi printre noi zilele aceste. Și pentru mine și fratele meu a fost bună, am fost sănătoși și am crescut puternici, fără să ne îmbolnăvim vreodată.

Despre miere v-am tot vorbit pe blog. La mine în casă a înlocuit de foarte multă vreme zahărul rafinat. Astăzi însă, o să vă vorbesc despre ursulețul Martinică și caramelele cu polen de la Apidava.

Ursulețul Martinică cu miere de salcâm de la ApidavaUrsuleti Martinica cu Miere de salcam APIDAVA (2)

Ursulețul Martinică
Are-o linguriță mică
Gustă mierea delicioasă
Și-acum deloc nu-i pasă
Că umblă gripă din clasă-în clasă.

Ursulețul Martinica este de fapt un recipient refill care aduce în interiorul sau multe lingurițe de miere de salcâm, unul dintre cele mai delicioase sortimente ale stupului.

Despre mierea de salcâm de la Apidava v-am mai vorbit. Aur lichid, delicios și fin, este mierea cea mai iubită de copii pentru consistentă sa fluidă și pentru aroma de neegalat.

Știai că mierea este cel mai bun îndulcitor din câte există? Este 100% naturală și păstrează în dulceață ei toate proprietățile vindecătoare ale plantelor plus toate mineralele și alte elemente binefăcătoare așezate de albine în fagurii aurii.

Introdusă în alimentația micuților noștri mierea de salcâm are avantaje multiple, fiind un dulce ideal pentru copii deoarece în compoziția sa există zaharuri simple ce dau energie și vitalitate.

În afară de valoarea sa energetică mare, mierea de salcâm are proprietăți terapeutice și dietetice, are o valoare nutrițională ridicată, acționează că un antibiotic natural și stimulează imunitatea.

Totodată mierea conține substanțe care îi conferă o capacitate bactericidă și antiseptică. O lingură de miere exercită o acțiune ușor expectorantă, are acțiune antitusivă și ameliorează iritarea gâtului.

În plus, datorită acțiunii sale ușor laxative, se recomandă ca înlocuitor pentru zahăr în caz de constipație.

Hăinuța lui Martinică este și ea grozavă și poate fi personalizată după preferințele micuțului tău. Noi am ales să îl îmbrăcăm într-o ie și e mândru tare ursulețul de portul său.

Mierea se dozează ușor, nu se prelinge și nu se varsă. În plus are un capac care împiedică orice accident.

Fiul meu iubește mierea de salcâm. La micul dejun o așează pe cerealele din iaurt, iar la gustare, prelinge câțiva stropi pe fructele preferate… ce mai, cu pâine, cu biscuiți, clătite sau brânză dulce, fiul meu iubește mierea.

Caramele cu polen Apidava

Caramelele sunt preferatele mele. Pe acestea le-am descoperit de ceva vreme și în fiecare comandă așez câteva pungi. Gustul celor cu miere este autentic, îmi amintesc de caramelele cu lapte pe care le mâncam când eram mică. Celelalte doua sortimente poartă amprenta apicolă cu gust inconfundabil de polen sau propolis.

Ingrediente caramele cu polen Apidava:

Zahăr, smântână, sirop de glucoză, lapte praf degresat, lapte, polen 5%, arome.

Caramelele de la Apidava nu-mi lipsesc niciodată din poșetă, nici din pachețelul de școală a fiului meu. Au un gust desăvârșit, sunt cremoase de se topesc în gură, ușor sfărâmicioase.

Le-am avut în concediu în plasa de mers la plajă, le-am avut în weekend la munte și le-am mâncat lângă o cafea cu lapte proaspăt, le am în sertarul de la servici și când mă apucă foamea sunt o alternativă sănătoasă și delicioasă la dulciurile de la automatul de pe hol.

Caramelele cu polen au o textură fină, se pot mușca, pentru că nu sunt deloc cleioase și au o aromă delicată a lapte și polen. Punguța aduce 250g caramele, fiecare ambalată separat, iar 5% din această cantitate este polen, ingredientul miraculos al florilor, cules de albinele harnice și transformat în medicament în stup.

Incontestabil, polenul are multiple proprietăți benefice pentru sănătatea noastră și conține cantități semnificative de proteine, vitamine, minerale și alți nutrienți, compoziția variind în funcție de plantele de la care provine polenul. Datorită acestei bogății nutriționale, aduce un aport maxim de energie și stimulează imunitatea.

Conform Wikipedia, polenul conține substanțe indispensabile vieții ca:

 • Aminoacizi(metionina. Valina, Lisina, Cisteina, glutamina. etc.) care accelerează funcționarea ficatului și implicit dezintoxicarea organismului;
 • Grăsimi și mai ales acizi nesaturați – linol, acid linolic, acid arahidonic – care joacă un rol important în prevenirea arterosclerozei – fermenți, hormoni, vitamine, flavonoizi, necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistență.
 • Polenul conține de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, și tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conține suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
 • Vitamina E reduce parțial afecțiunile provocate de bioxidul de carbon și de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru orășeanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adaugă organismului substanțe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare.
 • minerale importante, ca fierul și magneziul
 • numeroase microelemente
 • multa lecitină, în special acizi nucleici

Toamna se numără lingurițele de miere și caramelele cu polen, caci acestea aduc sănătate, vitalitate, energie și putere… de la albinuțele Apidava.

apidava

 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Toamna se numără lingurițele cu miere și caramelele cu polen"

 1. Produse foarte bune si sanatoase.

 2. Caramelele cu miere si polen mi se par o idee geniala. Eu de fel consum doar miere de salcam, ca sunt mosturoasa inclusiv la capitolul dulcegarii 😀 , insa caramelele respective par potrivite de tinut in geanta pentru cand mi-e pofta de dulce si nu vreau sa-mi iau chestii dubioase din comert. Si, mai ales, potrivite pentru copii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*