Tensiometru digital, aparatul care iti poate salva viata, iata de ce trebuie sa il ai in casa

tensiometru digital
Share the joy

Tensiometru digital, aparatul care îți poate salva viaţa, iată de ce trebuie să îl ai în casă

Acum ceva timp am făcut un curs de puericultură şi îngrijire nou născuţi. La sfârşitul cursului, pe lângă diplomă de absolvire am primit şi o trusă medicală foarte complexă, dotată cu instrumente de bază pentru prim ajutor.

Daca pensele, pansamentele sau termometru erau câteva dintre lucrurile pe care le cunoşteam, tensiometru de la Sendo m-a intrigat peste măsură.

Bine… şi tensiometre medicale mai văzusem, dar acesta era complet diferit, un tensiometru digital, de ultima generaţie care în opinia mea, ar trebui să se afle în toate cabinetele medicale si în toate casele.

Ce este un tensiometru

Tensiometru este un instrument medical care permite măsurarea indirectă a tensiunii arteriale. Aceste tensiometre medicale sunt făcute în general dintr-o ţesătură impermeabilă, o manşetă gonflabilă, un dispozitiv de pompare şi un contact de măsurare a presiunii aerului din manşetă, adica un manometru. În funcţie de sistemul de măsurare utilizat se pot distinge diferite tipuri de tensiometre, cum ar fi cel cu mercur, aneroidic şi tensiometru digital.

Ce măsoară un tensiometru?

Aceste aparate măsoară tensiunea arterială, oferind o informaţie esenţială pentru medici, deoarece permite să se ştie care este stadiul sistemului circulator a unei persoane în momentul măsurării tensiunii.

Deoarece tensiunea arterială este un factor cheie în medicină preventivă, măsurarea tensiunii arteriale este una dintre tehnicile folosite în mod obişnuit atât in asistenţa medicală primară cat şi în cea specializată. De aceea aceste tensiometre trebuie să fie perfect calibrate şi de cea mai bună calitate, pentru că la un moment dat, de acestea poate depinde viaţa pacientului.

Deşi tensiometrele digitale sunt larg răspândite şi permit controlarea tensiunii arteriale şi a pulsului acasă în orice moment al zilei, în fiecare zi, la pacienţii hipertensivi, trebuie remarcat faptul că acestea nu pot înlocui vizitele la medic şi în momentul în care tensiometru arată valori anormale, trebuie să vă prezentaţi la medic de urgenţă.

tensiometru

Cum funcţionează un tensiometru

În funcţie de tipul acestuia, tensiomentrele redau gama de sunete Korotkoff (sistolică şi diastolică) pe care cadrele medicale le ascultă cu un stetoscop. Dar pentru a măsura tensiunea cu exactitate şi mai ales pentru a interpreta datele redate de acul manometrului și sunetele Korotkoff, este nevoie de pregătire medicală. Astfel a apărut nevoia unui instrument care sa măsoare cu precizie și mai ales sa afişeze singur toate datele, pentru ca orice pacient sa înțeleagă. Tensiometru digital a fost pasul firesc în evoluția tensiometrelor.

Tensiometrul are în interior senzori capabili de a determina intervalul tensiunii arteriale diastolice și sistolice. De obicei, acesta este operat de un sistem de oscilometrică care analizează transmiterea vibrațiilor peretelui arterial, cu toate că unele dispozitive includ, de asemenea, un sistem de auscultatre bazat pe un microfon situat în interior si care interpretează sunetele sistolice si diastolice.

Funcționarea de bază a tensiometrelor digitale este simplă, trebuie sa pui manșeta și apeși un buton, astfel se activează automat procesul de măsurare. Memoria instrumentului înregistrează automat măsurători, care să permită monitorizarea tensiunii arteriale și modificări ale utilizatorului.

Măsurarea tensiunii arteriale cu un tensiometrul SENDO еste extrem de simplă.

Pentru inceput trebuie sa aveți o poziție confortabilă. Apoi sprijiniți brațul ce va fi folosit pentru măsurare pe masă si asezati manseta cu centrul său la același nivel cu inima.

Nu trebuie sa încrucișați picioarele, iar tălpile trebuie sa le tineți lipite pe podea și spatele drept. In aceasta poziție nici o vene nu va fi presata și nu va influența în vreun fel măsurătorile.

In timpul măsurătorii nu trebuie sa vorbiți sau să vă mișcați.

Dupăa ce fixaţi manşeta apăsaţi butonul si tensiometru digital SENDO va face totul automat. Aşteptaţi 30 de secunde pentru ca rezultatul măsurătorilor să apară pe ecranul LCD.

Asta este tot! Nu sunt necesare abilităţi speciale.

Pe site-ul oficial Sendo este descris într-un mod excelent cum se măsoară corect tensiunea arterială cu ajutorul oricărui tip de tensiometru. Tot aici găsiți sfaturi și recomandări în cazul în care suferiți de tensiune arteriala oscilanta, hiper tensiune, etc.

De unde se cumpără tensiometre medicale?

Astfel de aparate care ne pot salva viața într-un moment dat, se achiziționează doar din locuri autorizate. De unde primești o garanție , dar mai ales ai siguranța unor măsurători corecte și a unor rezultate sigure.

Tensiometrele SENDO sunt create pentru a asigura măsurări exacte, ani de-a rândul. Acest lucru este posibil datorită standardelor înalte de durabilitate şi calitate în producţia lor.

Pe site-ul sendo.info puteți găsi mai multe tipuri de tensiometre digitale pentru a avea grija de sănătatea voastră.

 tensiometru

2 Comments on "Tensiometru digital, aparatul care iti poate salva viata, iata de ce trebuie sa il ai in casa"

  1. Valeria Chertes | mai 11, 2017 at 11:39 pm | Răspunde

    Din cauza ca am probleme cu tensiunea eu mi-am cumparat unul si imi este de folos.

  2. ghelbere elena | mai 12, 2017 at 11:06 am | Răspunde

    Sunt foarte bune. Cum avem termometru asa ar trebui sa aven si un tensiometru.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*