Ce aparate de aer conditionat poti monta in mansarda

Share the joy

In ultima vreme, tot mai multe persoane devin interesate sa își renoveze podul locuibil, transformându-l într-o mansarda amenajata cu stil. Fiindcă un criteriu important îl constituie confortul, este necesar sa instalați și o sursa de căldura, sa asigurați o ventilație adecvata (deoarece aici, in general, aerul este mult mai umed decât in restul încăperilor casei), dar și sa va orientați asupra găsirii unei soluții de climatizare corespunzătoare bugetului de care dispuneți și nevoilor personale. In cele ce urmează, va voi ilustra care sunt cele mai eficiente aparate de aer condiționat pentru mansarda dumneavoastră:

 • Aparate de tip duct – acestea pot facilita circulația aerului prin conducte, fiind ușor de amplasat în interiorul pereților. In cazul în care doriți ca mansarda sa dispună de un aer modern, puteți lasă necamuflat modelul de aparat pentru care optați.
  -In comparative cu alte aparate de aer condiționat, duct-urile sunt avantajate prin prisma faptului ca dețin un control sporit asupra temperaturii și reglării gradului de umiditate, aspecte foarte importante referitor la mansarde.
 • Sisteme alcătuite din condensator +evaporator;
 • In genere, alegerea unui aparat este impusa și de dimensiunea mansardei. Un aparat cu forța redusa este o alternativa care nu merita efortul, întrucât poate cauza pierderi de energie și, în plus, nu oferă rentabilitate. Pentru o alegere înțeleaptă, în primul rand, trebuie sa corelați dimensiunea camerei de la mansarda cu capacitatea aerului condiționat, în unități de măsura BTU. Astfel, dacă dispuneți de un spațiu de 15 mp, aparatul trebuie sa se încadreze în maxim 5200 BTU. Pentru încăperi are au intre 30-60 mp, aveți nevoie de 9000- 14000 BTU, la 130 mp se impune un aparat cu 22000 BTU in timp ce o camera de peste 154 mp are nevoie de 25000 BTU etc. Pe lista noastră de propuneri de aer condiționat, un prim loc îl ocupa aparatele tip duct Daikin.
  In al doilea rand, mansarda trebuie sa beneficieze de o izolație foarte buna. In caz contrar, va fi necesar sa optați pentru un aer condiționat mai puternic.Sfaturi utile:
  -pentru o funcționare în parametri optimi, instalarea aparatului trebuie făcută în mod profesionist. Aparatul va fi montat doar pe un perete cu o înălțime corespunzătoare pentru a putea sa răcească eficient mansarda. Nu se recomanda poziționarea aparatului în dreptul spațiului unde stati, cum ar fi in dreptul canapelei.
  -montarea trebuie sa se efectueze cu 5-10 cm mai jos de plafon, doar pe un perete drept!
  Pentru spatiile care depășesc 130 mp, va recomand aparatele aer conditionat duct Chigo.

chigo

Be the first to comment on "Ce aparate de aer conditionat poti monta in mansarda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*