Astrologie si horoscop, generalitati ale zodiilor care ne influienteaza viata

Share the joy
 • 80
 • 4
 •  
 • 1
 •  
 •  

Astrologie și horoscop, generalități ale zodiilor care ne influienţează viaţa

De mii de ani, oamenii au folosit harta cerească pentru a se orienta sau pentru a prevedea diferite evenimente oglindite și văzute numai de ei în stele. Gruparea acestora în constelaţii, care mai apoi au dus la formarea semnelor zodiacale, a oferit civilizaţiilor antice date cheie şi reprezentări ale spaţiului proiectat în viaţa oamenilor.

Astfel a apărut zodiacul care ne „patronează” viaţa din ziua în care ne-am născut sub un anumit semn.

Astrologie si Horoscop

Zodiacul a apărut după împărţirea spaţiului în diferitele constelaţii care erau cunoscute din Babilonia şi până la cultura mesopotamiană. Există un număr total de douăsprezece constelaţii (Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător şi Peşti). Aceste reprezentări grafice sunt cunoscute în zodiacul occidental şi fiecărei constelaţii îi corespunde unui semn zodiacal, potrivit cu abordarea sa astrologică.

Insa cultura arabă, cultură egipteană, chineză sau Maya, au zodiacul cu alte interpretări decât semnele zodiacale pe care le cunoaştem noi. În orice caz, fiecare semn zodiacal este echivalent cu un horoscop, care se bazează pe poziţia stelelor în momentul naşterii şi influenţa lor asupra vieții fiecărui individ. Astfel ca generalitati ale zodiilor se regăsesc în toate culturile și coincidenţă sau nu, aproape sunt identice.

Fiecare semn zodiacal are o constelaţie corespunzătoare, dată de un element şi o planetă conducătoare.

Astrologia se ocupa cu pozitionarea si gruparea astrelor ceresti. Conform Wikipedia astrologii cred că mișcările acestora influențează direct viața de pe Pământ corespunzând unor evenimente din viața umană.

În ciuda diferențelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că alinierile corpurilor cerești folosesc la interpretarea evenimentelor trecute și prezente precum și la prezicerea viitorului.

horoscop

Dezbaterea despre eternă zodiac

Toată lumea îşi cunoaşte semnul zodiacal. In fiecare revista este un horoscop pentru femei. Cu toate acestea, există două tabere cu poziţii opuse. Unii cred că astrologia este o ştiinţă şi că poziţia constelațiilor în momentul naşterii are o influenţă asupra evenimentelor care afectează fiecare persoană de-a lungul vieţii. Alţii cred că astrologia este o pseudoștiință şi nu este nici o dovadă care sa demonstreze veridicitatea previziunilor.

Cunoaşterea zodiacului a devenit o tehnică de prezicere încă din cele mai vechi timpuri şi foarte populară în diferite culturi. Deşi nu există este nici un răspuns definitiv sau concludent pentru zodiac şi horoscop şi relaţia lor cu viaţă noastră, un lucru este clar, că această cunoaştere produce o atracţie specială din partea tuturor şi indiferent din care tabăra faci parte când găseşti ceva despre zodia ta, citeşti şi rămâi pe gânduri.

În general zodiacul şi previziunile sale sunt făcute de persoane cu studii de astrologie, care oferă aceste informaţii publicului larg, ducând uneori până la dezbateri în mass media tocmai din dorinţa de a găsi răspunsuri individuale la tot felul de întrebări, la care de ce să nu recunoaştem, tuturor ne-ar place să cunoaştem răspunsul.

Pana la urma rubrica horoscop, din reviste , tv sau online, este una dintre cele mai citite, gustate și comentate.

Tu ce zodie esti?

 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Astrologie si horoscop, generalitati ale zodiilor care ne influienteaza viata"

 1. Nu ma atrage si nu cred in asa ceva.

 2. E interesant. Uneori chiar am impresia ca se adevereste.

 3. In acest site se potrivesc foarte bine caracterizarile generale ale zodiilor

 4. Eu sunt sagetator, cred in zodii si chiar sunt cazuri cand se adevereste, mai ales in dragoste.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*