Suferi de picioare umflate? Iată care ar fi cauza și care este remediul

picioare umflate cauze
Share the joy

Suferi de picioare umflate? Iată care ar fi cauza și care este remediul

Vara este aici și odată cu ea eterna problema de senzație de picioare umflate. Asa cum stiti deja, a avea picioarele umflate este un lucru foarte frecvent întâlnit, mai ales în rândurile doamnelor. Uneori este mai frecvent să ai gleznele sau chiar picioarele umflate. Prin urmare, nu este o boală în sine, ci un simptom sau un indicator care poate să ne alerteze asupra altor lucruri care se întâmplă în organismul nostru.

Cauze pentru picioare umflate

Principalele cauze care ar putea cauza umflarea picioarelor ar putea fi retenția de lichide combinata uneori cu o circulația deficitară, dar pot fi și alte cauze care sa declanșeze acest simptom supărător.

În timpul sarcinii de exemplu, toate mămicile îți pot spune ca picioarele se umflă din cauza retenției de lichide. Acest fenomen, numit și edem, apare atunci când excesul de lichid se acumulează în țesuturile părților inferioare ale corpului, apariția acestuia fiind mai normala la sfârșitul zilei, pe vreme caldă sau dacă ați stat mult timp în picioare sau nemișcat.

O problemă la nivelul sistemului limfatic sau din cauza insuficienței venelor poate provoca și umflarea picioarelor, iar obezitatea produce, de asemenea, o senzație de umflare a picioarelor.

Stilul de viață sedentar este, de asemenea, o cauză a picioarelor umflate. Mersul pe jos sau alergatul cel puțin 30 de minute în fiecare zi ajută mușchii gambei și membrele inferioare să funcționeze ca o pompă, contribuind la întoarcerea venoasă.

Menstruația este o altă cauză și unele femei suferă de picioare umflate, din cauza modificărilor hormonale care apar in această perioadă.

Insuficiența venoasă este o afecțiune a sistemului circulator care împiedică întoarcerea sângelui la inimă. Această patologie produce durere, senzație de picioare obosite, greutate sau edem.

În zilele caniculare, picioarele umflate se agravează, provocând un mare disconfort la unele persoane.

Evident toate aceste cauye sunt usoare pe langa tetra pareza spastica.

Tetrapareză spastică, regăsită uneori și sub denumirea de tetraplegie spastică, este o afecțiune din sfera neurologică, apărută că urmare a unei disfuncții la nivelul sistemului nervos central (creierului), fapt ce se traduce printr-o activitate anormală și o funcție alterată a musculaturii tuturor celor patru membre. În funcție de gradul de severitate și de manifestările prezente, tabloul clinic poate fi diferit de la o persoană la altă.

Află, în cele ce urmează, care sunt cauzele apariției tetraparezei spastice, ce semne și simptome pot indică prezența afecțiunii, în ce constau complicațiile și când pot apărea, precum și cum se poate diagnostica și trata această boală neurologică.

picioare umflate cauze

Cum scăpam rapid de senzația de picioare umflate

Evident ca orice efect are o cauza, care dacă este eliminată poate schimba complet cursul lucrurilor.Dacă mergeți la plajă, profitați de ocazie pentru a face o plimbare pe malul mării . Apa rece, valurile și însuși actul de a merge au un efect benefic care stimulează circulația .

Mergeți la plimbare sau la jogging în fiecare zi, puteți face și acasă exerciții pentru a favoriza circulația: întindeți-vă cu picioarele ridicate și faceți mișcări circulare și genuflexiuni cu picioarele, mișcați-le dintr-o parte în alta pentru aproximativ jumătate de ora, favorizând întoarcerea venoasă.

Faceți dușuri reci pe picioare . De asemenea, puteți alterna cu apă caldă. Când începeți să observați o îmbunătățire în fiecare zi, faceți apa puțin mai rece.

Apa de băut este, de asemenea, esențială. Iar hotărârea de a nu bea apă are efectul opus a ceea ce se crede în mod normal în aceste cazuri.

Dieta este, de asemenea, importantă pentru a evita picioarele umflate. Ar trebui să elimini alimentele care împiedică organismul să purifice și să elimine toxinele, de exemplu, produsele cu multă sare precum chipsurile semipreparatele, ar trebui să eviți și prăjirile și alimentele făcute cu dospeala..

Adaugă alimente de purificare în dieta ta, cum ar fi pepenele verde și galben, roșia, ceapa, sparanghelul sau anghinarea.

Pentru a îmbunătăți circulația, fructele roșii precum cireșele, căpșunile sau zmeura sunt de mare ajutor.

O altă recomandare este să asezonați alimentele cu ghimbir proaspăt, deoarece acest condiment, pe lângă faptul că are efect antiinflamator, ajută la îmbunătățirea circulației.

Evitați băuturile care conțin cantități mari de zahăr și alcool. Dacă bei orice băutură alcoolică, alege o bere sau un pahar de vin, acestea sunt opțiuni mai bune decât distilate.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă îmbunătățiți umflarea picioarelor , să începeți să le urmați și veți vedea rezultate favorabile, observând picioarele mai ușoare. Dacă umflarea persistă, ar trebui să consultați un medic specialist pentru a diagnostica dacă există vreo problemă vasculară.

Be the first to comment on "Suferi de picioare umflate? Iată care ar fi cauza și care este remediul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*