Importanţa asigurării unei mașini

revizie tehnica masina
Share the joy

Importanța asigurării unei mașini

Indiferent dacă vă conduceți vehiculul mai mult sau mai puțin, mai des sau din când în când, întotdeauna va fi esențial că asigurările acestuia să includă o acoperire de răspundere civilă. Această acoperă daunele care pot fi cauzate terților în cazul unui accident dar și ale voastre, indiferent de circumstanța în care sunteți avariați.

Începând cu această bază minimă, există diferite opțiuni atunci când vă contractați asigurarea auto. Fiecare tip este diferit și are o acoperire mai mare sau mai mică și garanții specifice, ceea ce implică și o modificare a ratelor care vor fi plătite. Cele mai comune modalități sunt următoarele:

  • Asigurarea terților: această este cea mai basic, include acoperirea minimă impusă de lege pentru a circulă pe drumurile din țara noastră și o puteți găsi oriunde sub numele de RCA.
  • Asigurare extinsă împotriva terților: în acest caz, acoperirea minimă este îmbunătățită cu unele garanții suplimentare , cum ar fi cazuri de furt, geamuri sparte sau incendiu.
  • Asigurare cuprinzătoare: această este modalitatea cea mai completă atunci când vine vorba de asigurarea vehiculului dumneavoastră, deoarece acoperă atât daunele care pot fi cauzate terților, cât și propriile dumneavoastră apartenențe.
  • Asigurare totală precum este CASCO, o asigurare similară celei anterioare, deși în acest caz asiguratul va fi cel care își asumă o parte din suma în caz de accident.

Tot ce trebuie să știi despre asigurarea CASCO

Când circuli pe drumurile publice, îți asumi riscurile aferente unui accident rutier, a cărui vină ai putea să o porți. Ce este de făcut, însă, în situația în care nu te afli în circulație sau în cazul în care te confrunți cu o daună care nu a fost cauzată, neapărat, de un alt șofer? Pentru orice alt scenariu nefast, asiguratorii au conceput polița CASCO. Spre deosebire de polița RCA, aceasta nu este obligatorie, deci nu va fi solicitată de agentul de poliție, la un eventual control.

Tot ce trebuie să știi despre RCA

Circulația unui automobil pe drumurile publice este condiționată de încheierea unei asigurări de răspundere civilă auto RCA. Documentul, pe care orice posesor de autovehicul trebuie să îl aibă la îndemână în mod obligatoriu, este eliberat concomitent cu polița de asigurare Carte Verde. Aceasta este necesară în cazurile de răspundere civilă față de terțe persoane, în urma unor accidente rutiere produse pe teritoriul statelor care sunt membre ale sistemului internațional Carte Verde. Dacă te întrebi care sunt particularitățile, beneficiile și limitările unei asigurări de răspundere civilă auto, în cele de mai jos vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Când cauți cel mai bun preț pentru o poliță de asigurare, ai nevoie de sprijinul unei firme asigurări auto precum asigurari.ro Primul pas va fi acela de a obține o cotație online, pentru care va trebui să completezi un formular ce nu îți va lua mai mult de cinci minute. Vei introduce, așadar, numărul de înmatriculare, seria de șasiu, tipul automobilului și al combustibilului, marca, tipul caroseriei, transmisia, culoarea, seria CIV, anul fabricației și specificațiile tehnice.

revizie tehnica masina

Be the first to comment on "Importanţa asigurării unei mașini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*