Când o femeie este elegantă? Iată câteva lucruri care te vor face să pui la îndoială percepția pe care o ai asupra ta

cum sa fiu eleganta
Sursă foto: Shutterstock.com
Share the joy

Ce este eleganţa? Iată câteva lucruri care te vor face să pui la îndoială percepția pe care o ai asupra ta

De fiecare dată când auzim cuvântul Elegant tindem a ne imagina o atitudine, ceva întreg, unitar, complex și meticulos așezat astfel încât să impresioneze prin perfecțiune. Alteori, prin eleganță vedem lux, rafinament și calitate, astfel, este clar că această virtute este râvnită de oricine are un ochi format pentru „frumos”.

ce este eleganţa

Sursă foto: Shutterstock.com

Dar, sunt oare toate lucrurile frumoase și elegante? Putem spune despre cineva sau ceva, dacă arată bine, este și elegant? Ei bine, aceasta este și dilema de la care vom pleca în această scurtă călătorie unde vei explora în câteva argumente cum bunul gust, modestia și rafinamentul se întâlnesc într-un element vestimentar purtat de zi cu zi, alături de care pășim zilnic prin percepția celorlalți.

Pantoful de damă, piesa de rezistență a oricărei ținute elegante

Există câteva motive foarte clare pentru care încălțămintea reușește să fie cea mai definitorie piesă din aspectul unei persoane. În ciuda faptului că acoperă o parte destul de mică din întregul unei ținute, un pantof se pliază perfect pe ideea cum că valoarea se află în detalii. Tocmai de asta, atenția și sensibilitatea la detalii, la lucrurile fine, mai puțin vizibile, elementele pentru care trebuie să depui puțin efort pentru a le percepe, acestea sunt defapt ceea ce definesc valoarea și calitatea și definesc ce este eleganţa.

eleganta - sandale ruby negre

Sursă foto: Reverse.ro

Cu toate astea, pantofii clasici de damă nu sunt singurele exemple de încălțăminte ce reușesc să atingă aceste caracteristici ale eleganței. Inspirate după aceiași formă, același design dar mai permisive și mai puțin sobre, o pereche de sandale elegante ilustrează perfect dorința unei doamne de a surprinde prin stil chiar și anotimpul care dă peste cap noțiunile decenței: Vara.

Se poate observa clar cum fără a sta prea mult pe gânduri, exemplul din imagine ne inspiră să apreciem acel model ca fiind elegant. Dar, și mai interesant este să aflăm și de ce, astfel, primul lucru spre care trebuie să ne îndreptăm atenția este forma. Componentele sandalei sunt au o formă continuă, fără să ne dea de înțeles că există un punct de plecare și unul final, curelușele sunt subțiri, fine și lipsite de detalii inutile, iar talpa cât și întreaga construcție este subțire și fină, cât să sugereze faptul că trebuie purtate cu grijă, atitudine și încredere, iar, tocul, fără a fi vulgar, incomod sau impractic, reușește să ofere sandalei stabilitate. Astfel, putem vedea cum eleganța nu înseamnă opulență sau exotism, ci bun gust, rafinament și inteligență.

Dincolo de exterior, eleganța pornește chiar din noi, din interior

Vezi, pantofii, bijuteriile, rochiile de-un negru de opal sau obsidian sau o coafură perfectă, în cele din urmă nu pot exprima eleganță fără ca însăși persoana căreia îi sunt atribuite nu exprimă acest lucru printr-un caracter frumos și o sensibilitate desăvârșită. În ceea ce privește ce este eleganța, afinitatea pentru o astfel de virtute o poți simți la o persoană chiar și fără ca aceasta să fie însoțită de o suită de obiecte de valoare.

Prin urmare, snobismul sau opulența nu sunt sub nici o formă sinonime cu eleganța, chiar din potrivă, aceste trăsături au loc odată ce ce uităm de valorile cu adevărat importante ale vieții:

  • Să te bucuri de ceea ce ai și să ai curajul să muncești pentru mai mult
  • Să fi onestă cu tine însăți și să-ți cunoști competențele în raport cu ambițiile
  • Să știi să te bucuri de ceea ce-ți place
  • Să nu faci din suferința altuia propriul câștig

…și cel mai important, să înțelegi că frumusețea fizică este trecătoare, pentru că în cele din urmă, a fi sexy este temporar, pe când a fi elegantă … rămâne în mintea tuturor pentru totdeauna.

3 Comments on "Când o femeie este elegantă? Iată câteva lucruri care te vor face să pui la îndoială percepția pe care o ai asupra ta"

  1. Frumoasa abordare a elegantei, ai punctat foarte bine diferenta dintre eleganta si opulenta mai ales.

  2. bine spus ca eleganta porneste din interior. AU unele un caracter si o atitudine de, orice ar pune pe ele, tot ca niste maimute arata. Si eleganta inseamna simplitate, lucru care le lipseste mult multora in ziua de azi.

  3. Eleganta este in atitudine, va dau un exemplu si ca sa va faceti o idee. Eu port mai tot ce am pe mine de pe adona.ro ,o sa vedeti daca intrati ca nu sunt cine stie ce elegante, si cu toate astea am primit complimente precum: „Ai un mers foarte elegant” sau „ai o atitudine eleganta” …nu are treaba cu hainele (sau mai bine zis doar cu hainele…) sper ca va ajuta exemplul meu

Leave a comment

Your email address will not be published.


*