String Art la Atelierul Inimilor Iscusite – LEROY MERLIN Suceava

String Art la Atelierul Inimilor Iscusite - LEROY MERLIN Suceava
Share the joy

String Art la Atelierul Inimilor Iscusite – LEROY MERLIN Suceava

Hey everybody,
astăzi avem un articol din seria ce mai face bloggerul în timpul liber, cum socializează și la ce ateliere mai participa să ne aducă nouă cititorilor idei năstrușnice pentru acasă.

Pentru că este luna iubirii și toți suntem învăluiți puțin în euforia asta de primăvară, m-am înscris și eu la un atelier tematic susținut de LEROY MERLIN în toate magazinele din țară.

După cum bine știți, LEROY MERLIN organizează periodic ateliere tip DIY pe diverse teme, atât la nivel local unde fiecare magazin poate avea mici prezentări de unelte sau chiar mini cursuri practice de la care pleci cu adevărat cu ceva învățat, cât și în toată țara, pentru a sărbători un anumit eveniment, precum a fost Atelierul Inimilor Iscusite de exemplu.

Așadar, am fost cu toții invitați să sărbătorim dragostea alături de LEROY MERLIN. Atelierul Inimilor Iscusite s-a ținut astăzi, 16 februarie, în toate magazinele din țară, unde fiecare participant înscris a primit un KIT String Art, pentru a realiza o „operă de artă”.

Înscrierile s-au făcut pe pagina LEROY MERLIN România, iar eu am participat la atelier în magazinul din zona unde locuiesc: LEROY MERLIN Suceava.

Ce este String Art

String Art este o artă realizată cu ajutorul firelor de ață tensionate, țesute între niște repere. Această artă își are originile în secolul al XIX-lea, când Mary Everest Boole, profesoară de matematică, a inventat o metodă ingenioasă de a preda geometria corzii pentru a-și ajutaa elevii să înțeleagă mai bine și să învețe geometria unghiurilor și a spațiilor.

Ideile progresiste ale lui Mary Everest Boole privind educația, așa cum au fost expuse în Pregătirea copilului pentru știință, au inclus încurajarea copiilor să exploreze matematica prin activități inedite, jucăușe și atrăgătoare printre care și String Art.

Figurile obținute astfel au fost atât de frumoase încât au „prins” la public și curând, tablourile realizate prin tehnica String Art au devenit obiecte decorative, procedeul în sine fiind ridicat la rang de artă. Ulterior, în anii 1960, practica a fost extinsă și au apărut primele KIT-uri și carți pentru a învăța această metodă de decorare.

KIT String Art

Ce conține KIT-ul String Art de la LEROY MERLIN

Prin amabilitatea personalului, care ne-a așteptat cu zâmbetul pe buze, totul era deja pregătit, sarcina noastră a participanților fiind doar realizarea operei de artă. Însă KIT-urile pentru String Art conțin:

  • suportul din lemn
  • firele textile
  • ținte/cuie
  • ciocan

Imaginația și voia bună am adus-o de acasă, însă din partea LEROY MERLIN am primit în dar atât opera pe care am realizat-o cât și ciocanul folosit, precum și o diplomă de participare și o superbă orhidee.

Să nu vă imaginați că String Art se face pocnind din degete, dar nici nu presupune vreun efort, etapele nefiind deloc dificile, astfel încât puteți petrece o după-amiaza minunată în familie, realizând o decorațiune cu adevărat frumoasă.

După ce ne-a îndeletnicit la înfiptul cuielor în suportul din lemn, sarcina deloc dificilă datorită ciocanului foarte îndemânatic, am trecut la țesut firele, care practic trebuie tensionate între țintele fixate, urmând un anumit tipar pentru ca imaginea finală să fie estetică.

String Art

Eu am ales o formă de inimă, dar sunt foarte multe modele pe care le puteți realiza, cu fire de diverse grosimi și culori pentru a da un aspect tridimensional decorațiunii realizate.

În concluzie am petrecut o dimineață superbă alături de personalul LEROY MERLIN Suceava și celelalte participante la acest atelier și am creat o mică decorațiune care îmi va înfrumuseța biroul.

Desigur vă invit și pe voi să încercați acest lucru acasă și să reveniți aici să îmi povestiți cum a fost.

La un alt atelier am învățat cum se face o tava pentru mic dejun. Asa ca te invit sa îi urmărești, pentru ca au doar lucruri frumoase și interesante.

***

Despre LEROY MERLIN

LEROY MERLIN este liderul european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit.

Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN deține aproape 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud și aproape 88.000 de colaboratori.

Aflată într-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceză de pe piața internațională. În prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot în lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

În România funcționează 17 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajați în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.

2 Comments on "String Art la Atelierul Inimilor Iscusite – LEROY MERLIN Suceava"

  1. Foarte frumos ,am sa incerc sa fac și eu acasă.

  2. ce idee faina! noi nu avem leroy in zona, dar daca organizeaza chestii de genul, o sa incep sa imi doresc sa deschida!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*