Fă singur! DIY Proiect- Cum se face o tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN Suceava

Cum se face o tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN
Share the joy

Fă singur! DIY Proiect- Cum se face o tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN Suceava

Bună dragii mei,
astăzi am participat la un nou atelier marca LEROY MERLYN România unde am învățat să fac o tavă pentru mic dejun și pentru că mi-a plăcut atât de tare, vreau să vă povestesc și vouă cum a fost și de ce nu, să vă provoc să realizați și voi un astfel de obiect util și decorativ deopotrivă.

După cum știți, LEROY MERLYN se implică în proiecte de protejarea mediului și ne invită la reciclat, de aceea astăzi o să vă povestesc cum puteți face acest tip de tavă cu resturi care va rămân după renovarea bucătăriei sau dacă nu aveți de gând să renovați, va puteți achiziționa câteva produse direct din magazin. Veți ieși mai ieftin iar satisfacția de a crea singuri această tavă, va fi nemăsurată.

Atelierele LEROY MERLYN sunt publice și se poate înscrie oricine (puteți veni însoțiți inclusiv de copii peste 10 ani, pentru anumite proiecte). Dacă ajungeți vreodată în magazin când se țin aceste ateliere și vă doriți să luați parte, puteți să îi întrebați pe cei care îi îndrumă pe participanți dacă mai sunt locuri libere și va asigur că veți învață numai lucruri frumoase.

tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN Suceava

Cum să faci o tavă mic dejun – materiale necesare

 • BAZA: care poate fi o placă de lemn, placaj sau chiar o placă de parchet pe care o puteți tăia după dimensiunile dorite
 • RAMA: bucăți de scândură, riglă sau acele bucăți din lemn care susțin integritatea cutiilor atunci când cumpărați un aparat electrocasnic. La LEROY MERLYN o rigla de lemn de 4 m lungime sau o scândură de 1,5 metri, costă în jur de 7 lei.
 • DECOR: aici doar imaginația voastră ar putea pune limite. Noi am folosit astăzi mozaic de sticlă, un verde superb cum este logo-ul LEROY MERLYN. Puteți folosi orice: plăci ceramice, resturi de gresie și faianță, combinații de diverse materiale etc.
 • 2 MÂNERE care pot fi din cele simple, cromate sau antichizate, cu ceramică sau porțelan etc. La raftul LEROY MERLYN veți găsi extrem de multe modele astfel încât să realizați o tavă care să se potrivească perfect cu bucătăria voastră.
 • CUIE – astăzi am folosit un model anume de cuie : fără cap – ideale pentru lemn, realizare mobilă, ambalaje lemn/carton, amenajări interioare, montaj lambriu, plinte, cutii și rame din lemn. Aceste cuie devin aproape invizibile după ce sunt bătute la maxim în lemn.
 • SILICON trasparent pentru mozaic
 • VOPSEA PENTRU LEMNLEROY MERLYN Suceava ne-a pus la dispoziție vopsea tip spray, culoarea albă și maro pentru un aspect antichizat, foarte chic.
 • Mai este nevoie de un ciocan și o surublenita pentru montat mânerele și desigur mănuși și protecție pentru suprafața de lucru.

cum sa faci o tava mic dejun DIY

Cum să faci o tavă pentru mic dejun

Lesne de înțeles, tăviță mea este extrem de simplu de realizat. Adică în mai puțin de o oră, am reușit să fac tava, aproape fără niciun ajutor. Dacă am putut eu, cu siguranță și vouă o să vă reușească.

Cum se face o tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN

Cum se face o tavă cu faianta

Practic trebuie să atașezi baza de ramă cu ajutorul cuielor. Se vopsește totul, pas care se face în mai puțin de un minut cu ajutorul vopselei tip spray. Așadar, dacă aveți ceva de vopsit pe acasă, dați o fugă la raftul LEROY MERLYN, acest tip de vopsea nu curge, nu stropește și se usucă foarte repede.Cum se face o tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN

După ce am realizat și vopsit rama, lipim mozaicul în interior cu ajutorul siliconului. Atât de simplu și de curat!

Montăm mânerele și … îi surprindem pe ce dragi sau musafirii cu cea mai originală tavă pentru mic dejun sau pentru servit cafea.

Toate materialele utilizate le-am primit cadou din partea LEROY MERLYN și desigur am luat tava acasă, plus un premiu și diploma de participare.

cum sa faci o tava mic dejun

Rezultatul este cu adevărat surprinzător. Eu intenționez să o finisez puțin, să adaug chit între rosturile mozaicului și chit sau clei de îmbinare în locurile unde lemnul nu s-a potrivit perfect și să o folosesc cu drag, mult timp de aici înainte.

Cum se face o tavă lemnCum se face o tavăCum se face o tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN

Ce spui? Îți place tava mea? Te provoc să încerci și tu!

Data trecuta am facut String Art, verifica articolul dacă vrei sa vezi cum a fost!

***

Despre LEROY MERLIN

LEROY MERLIN este liderul european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit.

Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN deține aproape 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud și aproape 88.000 de colaboratori.

Aflată într-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceză de pe piața internațională. În prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot în lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

În România funcționează 17 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajați în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.

1 Comment on "Fă singur! DIY Proiect- Cum se face o tavă pentru mic dejun, atelier LEROY MERLYN Suceava"

 1. Valeria Chertes | martie 9, 2019 at 8:40 pm | Răspunde

  Ce frumos a ieșit tava,îmi place.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*