Un sistem fotovoltaic off grid iti asigura independenta energetica

sistem fotovoltaic
Share the joy

Un sistem fotovoltaic off grid iti asigura independenta energetica

Energia solară este singura sursă de energie regenerabilă care poate asigura condiţii de viaţă a milioane de oameni din întreaga lume. Toate societăţile străvechi au adus un omagiu zeului soare conştientizând puterea pe care acesta o are.

Cantitatea de energie solară care ajunge anual pe Pământ este de zece ori mai mare decât rezervele terestre de combustibil fosil şi uraniu împreună, soarele fiind aproape unica sursă care stă la baza tuturor celorlalte surse de energie regenerabilă.

Sisteme fotovoltaice on grid şi sisteme fotovoltaice off grid sunt o soluţie perfecta pentru producerea unei energii curate, fără a afecta mediul, celulele solare ale panourilor fotovoltaice contribuind la reducerea CO2

Ce este un sistem fotovoltaic off grid şi cum funcţionează

Un sistem fotovoltaic off grid este un sistem fotovoltaic cu stocare şi este format dintr-o centrală şi acumulatori, o baterie tip bancă, dacă vreţi să spunem aşa, care stochează cantităţi mari de energie ce nu sunt folosite în momentul producerii lor de către panourile solare.

Panourile solare fotovoltaice sunt legate la o centrală electrică autonomă care permite producerea electricităţii apoi redistribuirea acesteia către consumatorilor, aceştia devenind independenţi din punct de vedere energetic.

Sistemul fotovoltaic off grid produce energie electrică în timpul zilei in timp ce centrală legată la sistemul fotovoltaic off grid alimentează consumatorii în direct iar surplusul de producţie este stocat în acumulatori, astfel energia electrică este disponibiliâ atât pe timpul zilei cât şi noaptea fără a fi necesară acţiunea razelor solare asupra panourilor, pentru a avea energie.

 sistem fotovoltaic off grid

De ce să achiziționezi un sistem fotovoltaic off grid

Sistemele fotovoltaice complete oferă tot ce ai nevoie pentru a profita de o sursă importantă de energie regenerabilă şi gratuită. Sisteme fotovoltaice off grid permit stocarea energiei colectate în acumulatori pentru a putea fi folosită mai târziu, iar sistemele fotovoltaice on grid sunt legate direct la reţea, energia colectată folosindu-se instant. Panourile solare fotovoltaice sunt cea mai bună soluţie pentru a obţine independenţa energetică. Totodată acestea ne oferă posibilitatea de a reduce costurile administrative, crescând valoarea proprietăţii pe care sunt montate.

Pentru montarea unui astfel de sistem nu sunt necesare norme de siguranţă speciale sau restricţii privind scurgeri de gaze sau reglementări speciale de deşeuri, nici măcar pentru controlul poluării nu sunt necesare masuri speciale deoarece sistemele fotovoltaice nu afectează în nici un fel mediul. În plus sunt estetice, putând fi montate pe orice tip de sol sau acoperiş.

Ideale pentru orice tip de consumator, de la rulote, autocare, mici gospodarii care reprezintă consumatorul casnic, până la diverse clădiri cu rol administrativ, lanțuri hoteliere, cluburi, etc.

De unde cumperi un sistem fotovoltaic

Magazinul online e-acumulatori.ro are cea mai variată ofertă de sisteme fotovoltaice, panouri solare, turbine eoliene și diverse tipuri de baterii.

Dacă vrei să ai energie electrică oriunde ai fi, ieftină și care nu se termină nicicând, acum este mai simplu ca niciodată să profiți de oferte și să achiziționezi un sistem fotovoltaic off grid. Chiar dacă investiția inițială este un pic mai mare, aceasta se amortizează cu timpul, căci independenţă energetică înseamnă că nu vei mai avea de plătit facturi la energie.

2 Comments on "Un sistem fotovoltaic off grid iti asigura independenta energetica"

  1. ghelbere elena | mai 15, 2017 at 2:21 pm | Răspunde

    Este cea mai buna investitie pentru o casa.

  2. Valeria Chertes | mai 15, 2017 at 11:09 pm | Răspunde

    Si noi ne-am gandit ca ar fi mai avantajos.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*