Sistem fotovoltaic on grid, independenta energetica totala

sistem fotovoltaic
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sistem fotovoltaic on grid, independentă energetică totală

Energia solară este cea mai accesibilă metodă de generare a energiei electrice și de reducere a impactului producerii de curent electric asupra mediului. În ultimii ani, costul panourilor solare s-a redus semnificativ făcând posibilă achiziționarea acestora de către un număr tot mai mare de persoane, locuințele legate la un sistem fotovoltaic on grid fiind în creștere.

Sistemele fotovoltaice complete sunt fiabile și sigure și oferă tot ce ai nevoie pentru a profita de o sursă importantă de energie regenerabilă și gratuită: soarele.

Important: sisteme fotovoltaice off grid permit stocarea energiei colectate în acumulatori pentru a putea fi folosită mai târziu, cum ar fi pe timp de noapte de exemplu, iar sistemele fotovoltaice on grid sunt legate direct la rețea, iar energia colectată se folosește direct.

Panourile solare fotovoltaice sunt cea mai bună soluție pentru independența energetică, făcând posibilă utilizarea energiei fără a avea contract cu un distribuitor de curent electric, practic sa devii independent din punct de vedere energetic.

Sistemele fotovoltaice sunt formate în principal din panouri care transformă energia solară în energie electrică de curent continuu care printr-un invertor este transformat în curent alternativ .

Astfel se obține o eficiență energetică maximă. A nu se confunda cu panourile solare termice care se folosesc pentru încălzirea apei.

Avantajele utilizării unui sistem fotovoltaic on grid

Contribuie la conservarea mediului prin utilizarea resurselor regenerabile de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Nu depinde de distribuitorii centralizati care pot rămâne inoperabili din cauza diverselor defecțiuni sau calamități, cum se întâmplă uneori în zonele în care zăpezile așezate în cantități masive fac rețeaua inoperabilă pentru mai multe ore.

Economiile realizate sunt imense, practic în câțiva ani se amortizează investiția urmând că apoi să folosești energia realizată de acest sistem fotovoltaic on grid după bunul plac.

Cum funcționează un sistem fotovoltaic on grid ?

Sistemele fotovoltaice on grind pot reduce considerabil impactul asupra economiei afacerii sau căminului tău, prin reducerea 100% a facturii la electricitate.

Un sistem fotovoltaic on grind sau sistemul fotovoltaic legat la rețea produce energie electrică cu ajutorul panourilor fotovoltaice.Parte din această energie este utilizată în momentul producerii în timp ce o altă parte, surplusul, este injectată în rețea pentru a fi recuperată ulterior, când este nevoie, respectiv noaptea.

Astfel poți spune că devii producător de energie electrică, iar surplusul pe care nu îl folosești îl împrumuți rețelei, pentru a-l lua înapoi mai târziu.

Cum funcționează un sistem fotovoltaic off grid ?

sistem fotovoltaic on gridPe scurt, sistemul fotovoltaic off grid stochează energia electrică generată care nu este complet utilizată.

Un sistem fotovoltaic off grid este capabil să exploateze curentul maxim produs în timpul orelor de intensitate solară, chiar și atunci când astrul ceresc nu mai generează lumina. Acest lucru este posibil prin conectarea instalației fotovoltaice la un acumulator care este capabil să acumuleze curentul neutilizat pentru a fi folosit când este nevoie.

Spre deosebire de sistemul fotovoltaic on grid, cel off grid are nevoie de un spațiu special în care să depozitați instalația, respectiv invertorul și acumulatorii.

De unde cumperi un sistem fotovoltaic on grid

Magazinul online e-acumulatori.ro are cea mai variată ofertă de sisteme fotovoltaice complete, panouri solare de diferite dimensiuni, turbine eoliene și accesorii pentru aceste sisteme precum si tot tipul de baterii.

Dacă ai nevoiei să ai energie electrică oriunde ai fi, ieftină și care nu se termină nicicând, tot ce trebuie sa faci este să profiți de ofertele generoase de pe site și să achiziționezi un sistem fotovoltaic adaptat nevoilor tale. Chiar dacă investiția inițială poate fi o incercare pentru bugetul tau, aceasta se amortizează cu timpul, pentru ca independenţa energetică oferita de sistemele fotovoltaice înseamnă că nu vei mai avea de plătit facturi la energie.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Sistem fotovoltaic on grid, independenta energetica totala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*