Revizia tehnică generală, cum pregatesti masina pentru anotimpul cald

Revizia tehnică generală
Share the joy

Revizia tehnică generală, cum pregătești mașina pentru anotimpul cald

Primăvară s-a instalat nestingherită. Zăpada s-a retras spre vârf de munte, iar odată cu temperaturile mai blânde trebuie să îţi pregăteşti corespunzător autoturismul pentru anotimpul cald.

Chiar zilele trecute mă uitam că încă mai sunt şoferi care circulă cu maşina echipată cu anvelope pentru iarnă. Acest lucru este total greşit deoarece forţa de frecare este mai mare, iar uzura cauciucului special pentru sezonul rece, este maximă pe un carosabil uscat. În plus datorită aderenţei la calea de rulare şi consumul de combustibil va fi mult mai ridicat.

De aceea astăzi vreau să vorbim despre câteva lucruri obligatorii de efectuat, pentru mașina ta, atunci când se schimbă anotimpul.

Revizia tehnică generală

Revizia tehnică generală

Pentru o revizie generală, este recomandat să duci autoturismul într-un service auto autorizat precum acest service auto sector 3 Bucureşti, care este unul dintre cele mai mari din acea zonă a capitalei.

Revizia tehnică este este un pas extrem de important în întreţinerea maşinii. Această verificare tehnică te poate scuti de multe probleme, prin descoperirea unor defecţiuni minore care tind să se agraveze dacă nu sunt observate la timp.

Atunci când te prezinţi la atelier trebuie să îţi fie verificate filtrele de aer, ulei, combustibil, uleiul, plăcuţele de frână, bujiile, instalaţia electrică si instalatia de aer conditionat.

Acumulatorul maşinii este supus unei sarcini dificile în timpul iernii, de aceea este important să fie si el verificat. La acesta se curăţă bornele şi la unele modele se poate completa nivelul de acid. Însă acest lucru trebuie făcut de către mecanici într-un atelier specializat.

În general pentru iarnă se foloseşte un anumit tip de ulei şi un antigel specific anotimpului rece. Dacă circuli mult şi ai efectuat un număr mare de kilometri, este ideal să schimbi şi uleiul, odată cu filtru aferent.

Când te pregăteşti de revizie tehnică generală spală maşina!

Ştiţi că eu am mai amintit acest lucru într-un articol trecut. Spălatul maşinii poate scoate la iveală, în zonele ascunse, cum ar fi partea de jos a pragurilor, stâlpii unde se închid portierele, şasiul, pasajele roţilor, etc. porţiuni unde materialul antiderapant împrăştiat iarnă, a început să erodeze metalul. Aşadar trebuie să acorzi atenţie şi acestor zone deoarece aceste substanţe sunt foarte corozive şi pot produce rugină, de aceea este indicat să fie îndepărtate.

Anvelopele

Aşa cum va spuneam la începutul acestui articol, acestea trebuie să fie adecvate perioadei în care se circulă cu maşina. La service, personalul se va asigura că acestea sunt în stare bună, reglând presiunea conform recomandărilor producătorului.

Nu utiliza cauciucuri foarte uzate, care prezintă înţepături sau tăieturi. Acestea pot face explozie şi vă pot pune viaţa în pericol.

Pentru a efectua revizia tehnică, părţile vitrate, precum şi farurile trebuie să fie curate. Uneori un parbriz murdar sau crăpat, poate scădea vizibilitatea atunci când eşti în trafic.

Lamelele stergătoarelor, indiferent de firma producătoare, trebuie schimbate din când în când. Diferenţele mari de temperaturi, expunerea directă la soare şi diverse lucruri care ajung pe parbriz le pot zimţa, acestea nemaiputând să cureţe parbrizul perfect.

Odată cu venirea căldurii, vom apela la sistemul de climatizare al maşinii. La atelierul f5auto.ro poţi efectua încărcarea cu freon a instalaţiei şi verificarea aerului condiţionat. La acest atelier auto se foloseşte un aparat profesional, Robinair AC690 PRO, pentru încărcarea instalaţiei autoturismului cu freon auto. Acesta oferă cea mai performantă instalaţie de încărcare freon auto, complet automatizată, fără intervenţiile operatorului în ciclul de lucru.

Nimic nu e mai neplăcut decât o zi călduroasă în care nu funcţioneză aerul condiţionat, de aceea acest pas este obligatoriu în pregătirea maşinii pentru sezonul cald.

De ce să aplezi la un service auto precum f5auto.ro?

Pentru că f5auto.ro este un service auto care oferă servicii complete şi de calitate, tratând cu seriozitate orice problemă.

Este unul dintre puţinele service auto unde mai poţi lasă maşină cu toată încrederea. Personalul format din maiştri şi mecanici amabili şi calificaţi te vor trata cu amabilitate şi respect, oferindu-ţi consiliere de calitate şi soluţii fiabile pentru orice problema ar putea întâmpina autoturismul tău.

Doar într-un astfel de loc poţi beneficia de o diagnoză completă care poate oferi date foarte precise despre erorile tuturor senzorilor de pe autoturismul tău. În urmă acestei diagnoze se pot constata şi repara diverse defecţiuni apărute de la ultima revizie.

Service auto f5auto.ro este apreciat de toată lumea, datorită serviciilor de calitate şi a pieselor la preţ just. Aici toate piesele montate pe maşina ta vor fi originale, consumabilele sunt de foarte bună calitate, adecvate fiecărui model de autoturism, iar tarifele afişate nu vin însoţite de taxe şi cheltuieli ascunse.

Acesta este un service auto cu o foarte bună reputaţie printre cei care i-au trecut pragul, aceştia recomandându-l pentru flexibilitatea şi transparenţă în relaţia cu orice client.

Aşadar, dacă aveţi nevoie de o revizie auto rapidă şi eficientă puteţi apela cu încredere la F5Auto Service, care este situat în zona Vitan, bulevardul Energeticienilor nr. 110, sector 3, Bucureşti.

Totodata f5auto.ro va pune la dispozitie, din stoc sau la comanda,piese auto noi, piese originale si aftermarket de la producatori renumiti (Bosch, Ferodo, ATE, Meyle, Continental, KYB,
Lemforder, SKF, MANN Filter, Delphi, Brembo, Valeo, Monroe, Ruville, etc). Acestea se pot livra oriunde in tara prin Posta sau Curierat rapid.

Când vine vorba de mașina ta, nu este loc de compromisuri, apelează la profesioniști!

Daca locuiești în zona service auto sector 3 București, echipa Service F5Auto garantează servicii de calitate, rapiditate, flexibilitate şi percepe preţuri corecte fiind recomandată de toți clienții.

Revizia tehnică generală

3 Comments on "Revizia tehnică generală, cum pregatesti masina pentru anotimpul cald"

  1. Am auzit multe despre acest service. E bine de stiut, mai ales ca am multe drumuri prin Bucuresti.

  2. Multumim de sfaturi.

  3. Respect cu sfintenie datele cand trebuie sa fac revizia la masina.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*