Hotel Aurora Mamaia, sejururi memorabile pe litoralul romanesc

Share the joy

Hotel Aurora Mamaia, sejururi memorabile pe litoralul romanesc

Ochii mei cuprindeau nemărginirea albastră, mângâiau fiecare fir de nisip şi fiecare rază timidă de soare reflectată în talazurile jucăuşe. Sufletul meu se lasa legănat de susurul brizei, de şoaptele ei suave şi sărate. Buzele întredeschise savurau cu nesaţ aroma inconfundabilă a mare.

Un ţipat ascuţit de pescăruş mă face să mijesc ochii scruntand cerul infinit în căutarea lui. Tolănită în şezlongul de pe balconul hotelului privesc marea cu aceaşi dragoste că prima dată.

Jurnalul cu file îngălbenite de vreme, ce poartă pecetea locurilor pe unde am umblat, se odihneşte pe genunchii mei aşteptând să-mi tăinuiască gândurile. Admir răsăritul, perfect de fiecare dată. Cu degete tremurânde, răsfoiesc amintiri, mângâind filele pline de litere grăbite.

Hotel Aurora Mamaia, la care suntem cazaţi, e chiar pe malul marii. Un loc feeric de care m-am îndrăgostit iremediabil, încă de când am venit aici prima dată. Cândva ne cazam la ultimul etaj şi priveam luna oglindindu-se în apele întunecate toată noaptea.

Când eşti tânăr, puţinii ani pe îi deţii, te fac să te simţi la fel de liber ca pescăruşul care planează deasupra hotelului. Aici ne-am petrecut toate verile fragede, dovada vie stă înscrisă în jurnalul meu. Pe vremuri, ne uneam toată gaşca şi veneam la Aurora. Vorbeam despre hotelul care străjuieşte semeţ, chiar lângă faleză, ca despre o prietenă veche. Tot ce ne doream era priveliştea minunată şi plaja aproape.

Uneori, ieşeam din pat şi desculţi ne strecuram afară din hotel, afundându-ne picioarele în nisipul rece al dimineţi. Pentru noi Aurora era paradisul, situat la intrarea în staţiunea Mamaia, la câţiva metri de plajă fierbinte, era tot ce ne doream în fiecare vara.

Aproape de toată distracţia, înconjurat de diverse obiective pe care orice iubitor de divertisment şi le doreşte, Teatrul de Vara şi Complexul Comercial Perla, hotelul Aurora este cel mai apropiat loc de cazare, faţă de parcul acvatic Aqua Magic şi de staţia de Telegondolă care duce la Cazino dar și de Planetariu și Delfinariu, amuzamentul celor mici.

Aici ne-am petrecut anii nebuni ai tinereţii. Apoi în 2008, anul când am devenit mamă, hotelul a fost complet renovat. În anul acela nu am plecat în concediu nicăieri. În gaşcă aterizase un card de berze şi cărucioarele umpluseră portbagajul maşinilor. Uneori glumeam şi spuneam că trebuie să aducem pruncii la bunica Aurora să îi cunoască.

Nici anul următor nu am ajuns, i-am ascultat invidioasă pe prietenii care îmi povesteau despre camerele dotate cu aer condiţionat a căror uşi se închideau cu cartele şi despre mobilierul complet nou. Serile când umpleam holul recepţiei, înghesuindu-ne cu toţii să vedem un episod din câte o telenovelă sau un meci pe care băieţii îşi doreau să îl vadă, apuseseră demult. Acum fiecare cameră era dotată cu tv, minibar, mochetă nouă şi geamuri termopan largi care aduceau toată lumina stacojie a răsăritului, chiar lângă pat. Grupurile sanitare erau şi ele total renovate, dotate cu cabina de dus în care cei mici se puteau stropi în voie.

hotel mamaia

A fost anul în care am tânjit după luna argintie şi după răsăritul de soare. Cel mai bun hotel Mamaia de 2 stele, Aurora are toate camerele de pe cele 10 etaje, cu vedere laterală la mare, astfel încât ochii se răsfaţă cu feeria infinitului, cu orizontul unde cerul se prăbușește în mare şi de unde soarele ţâşneşte în fiecare dimineaţă.

   hotel mamaia

Îmi aplec privirea pe jurnal şi cu vârful degetelor îl răsfoiesc…

31 august 2009

…mi-e dor de tine Aurora, de faleză, de marea căreia îi încredinţam secretele, de barca albastră din depărtarea, mi-e atât de dor că doare…

Mă ridic şi privesc curioasă în camera cochetă. Piciul obosit după ziua de ieri, când nu l-am putut scoate din piscină decât cu forţa, dormea fericit, ghemuit pe braţul tatălui său.

Acum câţiva ani, Aurora a primit şi ea pruncul ei, o piscină modernă cu vedere spre mare. Aici toţi oaspeţii hotelului au acces gratuit, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Astfel că ieri, am avut parte de distracţie la piscină. Obosiţi, după drumul lung, noi ne-am răsfăţat cu răcoritoare şi cocktail-uri de la barul piscinei, iar cei mici cu cea mai bună îngheţată din câte am gustat vreodată.

hotel mamaia

hotel mamaia

Am oftat privindu-i pe cei doi bărbaţi din viaţa mea, ciufuliţi, scufundaţi în vise cu piraţi şi sirene, străjuiţi de tritonul lui Neptun.

Mă întorc melancolică la jurnalul meu.

19 august 2015

… m-am întors la tine cu sufletul cuprins de dor nemărginit şi m-ai primit redându-mi veselia tinereţii… nu ai încetat să fii aşa cum te ştiam, nu ai încetat să mă uimeşti la fel ca de fiecare dată…

Ieri, m-am simţit că o fetiţă într-un pat mare. La piscină şezlongurile erau libere, iar apa cristalină îmbietoare. Bazinul pentru copii are doar 70 de cm adâncime, aşa că aşezată pe un şezlong, am îmbrăţişat primele ore de relaxare din acest weekend la care visam de la începutul verii.

Eram deja obişnuită cu renovările care au loc în fiecare an la hotel, astfel că turiştii sunt surprinşi plăcut în fiecare sezon. Auzisem tot felul de poveşti din alte locuri dar, la acest hotel Mamaia, indiferent în ce moment al sezonului aveai cazare, totul era impecabil. Părea special pregătit pentru tine. Camerele curate m-au surprins până şi pe mine, iar personalul de la recepţie şi din locurile de servit masa era zâmbitor și amabil.

In restaurant Mamaia, erau preparate proaspete şi delicioase, fiecare a putut servi exact ce a poftit. Am rămas cu toţii uimiţi de oferta în meniuri, de sala curată şi elegant aranjată, de toate dotările şi mai ales de personalul a cărui servire era ireproșabilă. Aici micul dejun, bufet suedez, este gratuit pentru copiii mai mici de 5 ani, aşa că în această dimineaţă stăteam liniştită, destăinuindu-mă jurnalului. Tot ce aveam nevoie se găsea în hotel.

Un hohot de ras îmi straneste curiozitatea. Mă aplec uşor peste balcon. La nici 20 de metri de hotel, pe faleză, o gaşcă de tineri desculţi se distrau fără griji. Am zâmbit şi o fericire fără margini m-a cuprins. Acel loc părea magic. Hotelul de la mare aduna în cele peste 343 de camere duble, trecutul, prezentul şi viitorul.

Ma aplec peste jurnal şi-mi notez gândurile…

august 2016

Veri memorabile, pe litoralul romanesc. Pentru cei mici loc de joacă, pentru cei mari distracție pe saturate. Mare, soare și savoare, cu cazare la un hotel modern, cu servicii ireproșabile. Locul unde sejurul de vis începe cu servicii de calitate, confort, curățenie și personal profesionist și amabil. Nu-mi imaginez verile fără Aurora care și în acest an m-a primit cu braţele deschise.

*articol scris pentru Spring Super Blog 2017

* foto Hotel Aurora

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 8. Rețeta Aurora pentru distracție estivală

Leave a comment

Your email address will not be published.


*