Echilibru aromelor, reteta pentru un cocktail perfect. Tu stii sa il prepari?

cocktail reteta
Share the joy

Echilibru aromelor, rețeta pentru un cocktail perfect

Întotdeauna în preajma diverselor sărbători, căutăm metode prin care să impresionăm musafirii. Unii sunt maeştrii în decoraţiuni, alţii impresionează prin felurite prăjituri cu o imagine şi un gust fără cusur.

În general doamnele se ocupă de toate dar, zilele acestea un prieten de familie m-a impresionat povestindu-mi despre arta de a prepara cocktail-uri. Astfel am aflat două rețete pe care mă grăbesc să vi le spun și vouă.

Alcoolul  nu trebuie sa fie un mod de viaţă, însă la ocazii speciale se pot servi băuturi festive. Ideal este sa cumpărați alcool din locuri autorizate unde aveți certitudinea ca sunt băuturi originale, precum cele de pe acest site, aduse din import.

Alcoolul este interzis minorilor, astfel că pentru a face o comanda pe acest site trebuie sa ai peste 18 ani.

Classic Cocktails – Dry Martini

Cu un impresionant palmares încă de la apariţia să, Martini este cunoscut drept cel mai bun cocktail din lume. Acest tip de băutură a fost preferată de cei care se bucură de băuturi sofisticate, fiind servită cu succes în cele mai chic locaţii.

Deşi nu este încă cunoscut sigur cine era creatorul sau, originea Martini are mai multe teorii şi tot atâtea reţete cunoscute. În acest moment, originea sa este lipsită de relevanţă. Cel mai bun cocktail din lume chiar are sute de reţete, fiecare barman având un secret pe care îl păstrază cu sfinţenie. În versiunea tradiţională, este făcută cu gin Martini, dar versiunea modernă, ingredientul principal este vodka de cea mai bună calitate.

Se spune că Martini este testul suprem pentru fiecare barman dar, de asemenea este testul de  bază pentru cei care îl servesc.

Cocktail-ul Martini este un aperitiv excelent, cu un gust uscat, sec, care lasă cerul gurii mereu curat, dar nu este o băutură uşoară, care se serveşte cu înghiţituri largi, Martini trebuie savurat cu înghiţituri mici în care să cauţi să simţi fiecare unduire a aromei puternice.

Cel care comandă un cocktail Martini, nu cere doar o băutură. De fiecare dată se bucură observând ritualul de pregătire, anticipând întâlnirea cu acest nectar delicios. Deci, să vedem cum să pregătim acest elixir cu vodka în loc de gin, schimbând puțin reţeta originală, dar şi câteva sfaturi pentru un martini perfect.

Ingrediente necesare pentru cocktail martini:

  • 50 ml vodka
  • 20 ml vermout alb
  • 2 masline verzi sau o fasie de coaja de lamaie

Ustensile necesare:

  • Shaker
  • scobitoare
  • pahar special pentru Martini, scos de la gheata

Cum prepari un martini cocktail?

  • Amesteci vodka cu vermoutul într-un shaker, timp de 1 minut
  • Torni amestecul în pahar
  • Măslinele le înfingi în scobitoare și le așezi în pahar sau dacă folosești coaja de lămâie, aceasta trebuie sa fie o fășie lunga, eleganta, tăiată în general cu un cuțit special

Secrete și sfaturi:

  • Niciodată nu se agită în martini, mai ales dacă se pune gheata, deoarece aceasta se topește și scade conținutul de alcool.
  • Măslinele se clătesc întotdeauna înainte de a fi puse în pahar
  • Votca sau ginul este baza fundamentală și trebuie să fie de calitate, originale, obtinute din cele mai bune ingrediente

Gustul spectrului martini este infinit. Jocul cu rețeta de bază până descoperi gradul de dulceață care ți se potrivește este esenţial.

Tine minte! Nu există nici o rețetă definitivă, doar cea care îți place.

cocktail

Cocktail non alcoolic

Pe site-ul celor de la băuturi-online.ro, magazinul despre care îți spuneam că vinde băuturi alcoolice originale,din import, la cele mai mici preturi, cu doar 15 lei cost de transport indiferent de cantitatea comandată, este un blog foarte bine documentat. Așadar am cautat și o rețetă de cocktail non alcoolic, pentru acele zile când vrei să servești o băutură delicioasă, fără grade. Desigur acestea pot fi o bază ideala pentru o băutură spectaculoasă, dacă adaugi câțiva stropi de vodka sau brandy.

Cocktail-urile non alcoolice sunt realizate pe bază de siropuri și sucuri de fructe proaspete, înghețată si băuturi răcoritoare. Unele pot conține de asemenea , creme, înghețată, ierburi sau condimente. Acest lucru face ca aceasta băutura sa fie mai mult o joacă și poti găsi rețete delicioase, potrivite chiar și pentru petrecerile unde invitați sunt copiii.

Acest tip de cocktail se prepară în toate modurile: congelat, cald, gazos, cremos, aromatic, etc. dar, întotdeauna direct vasul special de amestecat: shaker.

Cocktail Micul Pink Pearl

  • 56 de grame de suc grapefruit roșu
  • 28 de grame de suc de lămâie stors
  • 14 grame de sirop de migdale
  • gheaţă
  • 1 felie subțire de grapefruit roșu

În primul rând, trebuie să punem paharul pentru cocktail în frigider să se răcească. Se pune suc de grapefruit roșu, suc de lămâie și sirop de migdale într-un shaker, se umple cu gheață până la jumătate, apoi se agită energic până shaker-ul devine rece în exterior. Se toarnă în pahar de cocktail și în final ornam cu o felie de grapefruit roșu.

Pentru acest tip de cocktail toate sucurile trebuie să fie proaspăt stoarse.

Puţină istorie alcoolică…

Cerealele fermentate, sucul de fructe şi mierea au fost folosite de mii de ani pentru a face alcool. Băuturile alcoolice au existat încă de la începuturile civilizaţiei egiptene, dar există dovada existentei unei băuturi alcoolice apărută în China, în jurul anului 7000 înainte de Hristos.

Babilonienii au venerat o zeiţă a vinului la fel de veche , datând din jurul anului 2700 înainte de Hristos. În Grecia, una dintre primele băuturi alcoolice care a câştigat popularitate a fost miedul, o băutură fermentată făcut din miere şi apă. Un vin delicios la care grecii se dădeau fără măsură… De altfel literatură greacă este plină de avertismente împotriva consumul excesiv de alcool.

Dar şi multe civilizaţii native americane au dezvoltat băuturi alcoolice din porumb, struguri sau mere, acestea rămânând consemnate în istorie .

În secolul al XVI-lea, băuturile alcoolice au început să fie utilizate pe scară largă în scopuri medicinale. În secolul al XVIII-lea, Parlamentul a adoptat o lege limba engleză care a încurajat utilizarea de cereale pentru distilarea „spirtoase“. Aceste, băuturi alcoolice, extrem de ieftine inundă piaţa atingând un punct culminant pe la mijlocul secolului al XVIII-lea. În Marea Britanie, consumul de gin a ajuns la 68 de milioane de litri şi alcoolismul a devenit larg răspândit.

Secolul al XIX-lea a adus o schimbare de atitudine şi o campanie de cumpătare a început promovarea utilizării moderate de alcool, care a devenit în cele din urmă o interdicţie totală.

În 1920, o lege care interzice fabricarea, vânzarea, importul şi exportul de băuturi alcoolice a fost aprobat în Statele Unite fiind cunoscută sub numele de „Marea prohibiţie”. Comerţul ilegal de alcool a crescut şi în 1933, interdicţia pusă a fost anulată.

Astăzi campanii în toată lumea avertizează asupra diverselor riscuri asociate cu un consum iresponsabil de alcool.

8 Comments on "Echilibru aromelor, reteta pentru un cocktail perfect. Tu stii sa il prepari?"

  1. Imi plac cocktail-urile dar recunosc ca nu le prepar eu, le comand la bar sau le cumpar gata preparate.

  2. Wwoowww suntem fani cocktail-uri, am o multime de retete scoase de pe internet, si muuulte ustensile. De „beuturi”…nu mai zic….rom, triple sec…. siropuri de curacao, menta si tot felul de nebunii, te pup Paste fericit 🙂

  3. Cum ar fi cocktail de viată sa bea cocktail. A? 😃😃😃 Da, îmi place cocktail- ul cu vodka, suc de portocale și suc se roșii. Ala este preferatul meu.

  4. Imi plac cocktailurile alcoolice, dar desi mi-am cumparat diverse ustensile si am un bar destul de bine garnisit, tot nu-mi ies ca cele preparate de catre un barman.

  5. Nu stiam ca maslinele trebuiesc spalate inainte. Imi plac cocktailurile si nu prea au farmec acasa decat daca faci vreun party. Mi-am luat eu niste campari acasa, dar nu are farmec sa beau singura

  6. Nu ma prea pricep la preparat! Dar sunt as la comandat! 😀

  7. De mult nu am mai baut un cocktail. Trebuie remediata problema 😀

  8. Imi plac cocktailurile, in special cele fara alcool.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*