Viața la țara, între boboci de gâscă și de trandafiri

viata la tara
Share the joy

Viaţa la ţară, între boboci de gâscă și de trandafiri

De câte ori nu v-ați gândit în ultimii ani să vă împachetați lucrurile și să lăsați orașul în urmă? Probabil că de multe ori, iar de când cu situația pandemică cred că toată lumea își dorește o casă la curte.

Posibilitatea unei vieți mai calme și mai ieftine este tentantă. Totodată este adevărat că viața în orașele mari, chiar dacă are multe alte atracții greu de ignorat este enorm de scumpă. Indiferent de gusturile personale ale fiecăruia, principalul motiv pentru care am lăsa cu toții orașul în urmă este aerul mai curat și posibilitatea de a pași desculț pe iarbă verde oricând ai chef.

Pentru că și eu cochetez cu idea unei curți doar a mea, astăzi vă arăt câteva motive obiective pentru a părăsi fierbințeala asfaltului.

Viața la curte, libertate totală

Stresul cauzat de grabă, trafic, poluare sau zgomot infernal la orele de vârf este diminuat că prin magie atunci când trăiești departe de oraș. În plus veți compensa cu timpul pierdut pe transport pentru a merge la piață sau pentru a duce copiii într-o excursie. Acum, trebuie doar să faci o plimbare pentru a ajunge la fiecare dintre aceste locuri.

Totodată trebuie să fim conștienți că lucrurile s-au schimbat și trebuie să vedem viitorul din altă perspectiva. Distanțarea socială poate deveni o tendință care va modifică conceptul de socializarea, iar o curte a ta îți oferă o libertate pe care niciodată nu ți-o va da un apartament.

O viață mai ieftină și prețuri mai accesibile

Trebuie doar să aruncați o privire și să comparați prețurile pe care locuitul la casă le înregistrează în prezent într-un mediu rural vs urban. Atât de mare este diferența încât poate este singură modalitate de a avea posibilitatea de a accesa achiziția unei case.

Pe lângă locuințele accesibile este important să ne amintim că și cheltuielile imobiliare sunt reduse dramatic, precum ar fi impozitele de exemplu, în timp ce altele dispar pur și simplu, cum ar fi cheltuielile pentru reparația liftului pentru care eu astăzi am scos 150 lei din buzunar, asociația sau lumina pe casa scării.

Cireașa de pe tort ar fi locul de parcare asigurat. Te poți întoarce acasă la orice oră, că vei găsi de fiecare dată locul de parcare liber…

Mai mult spațiu pentru tine și familia ta

Majoritatea proprietăților pe care le găsim într-un oraș sunt apartamentele clasice cu 2-3 camere un living și o bucătărie, în timp ce o casă oferă cu mult mai mult spațiu decât vă puteți imagina. În plus, în cazul în care aveți o familie numeroasă, acesta va fi, fără îndoială, unul dintre cele mai convingătoare motive pentru a lua în considerare o schimbare a locuinței.

O casa la curte vine cu loc de joacă asigurat, iar curtea va fi cel mai frumos regat al copilăriei.

O viață complet nouă

Viaţa la ţară poate fi văzută că o vacanță fără sfârșit. Locuind la bloc suntem pradă propriilor noastre tabieturi, prinși într-o rutină interminabilă, o buclă pe care o parcurgem zi de zi.boboci de gasca

La curte, viața este complet diferită și libertatea de a face tot ce dorești e fără egal. Îți poți dedică timpul liber oricărui hobby. Poți crește boboci de gasca sau să cumperi pui de curca pentru a avea carne bio, crescută fără antibiotice, cu hrană naturală. Poți plantă o livada sau să-ți faci o grădina de trandafiri, poți trafora la orice ora din noapte sau poți învăța să cânți la un instrument, nimeni nu-ți va bate în țeava de la calorifer.

Un loc de muncă diferit

Unul dintre puținele dezavantaje pe care le putem avea atunci când luăm în considerare schimbul locuinței dela oraș cu o casă la curte, în general la câțiva kilometri de oraș, este cel care se referă la job. Și este, evident, unul dintre cele mai importante, deoarece este cel la care se raportează veniturile necesare plății facturilor, nu-i așa?

Acum avem posibilitatea de a lucra de acasă și, în acest caz, nu ar fi nicio problemă. Se preconizează că în viitor se vor crea mai multe locuri de muncă la distanță și multe din locurile de muncă actuale vor putea fi susținute de acasă. Mai trebuie doar să ne disciplinăm și să oferim cu seriozitate servicii la cele mai înalte standarde.

La toate aceste motive pentru a trăi într-o casă la curte, ar fi necesar să adăugați încă una, care este poate cea mai importantă: pentru că este visul oricăruia dintre noi…

Ție ți-ar plăcea să trăiești în afara orașului? Cum ar fi pentru tine viaţa la ţară?

viata la tara

3 Comments on "Viața la țara, între boboci de gâscă și de trandafiri"

  1. Adevarat, cat de mult mi ar placea sa ne întoarcem la radacini!

  2. Claudia L Chivu | iunie 26, 2020 at 6:00 am | Răspunde

    Îmi place viața la țară, la aer curat!

  3. Anghelina Irina | iunie 26, 2020 at 8:01 am | Răspunde

    Noi in urma cu 5 ani am lăsat Bucureștiul pentru a ne muta’la tara’ ,la 30 km distanță de capitală. Si asta pentru ca urma sa nasc primul copil și mi-am dorit să nu crească cu telefon,calculator si tableta,am vrut să știe jocurile copilăriei.Cat despre animale și gradinarit,nu ne pasionează ?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*