Recenzie Reginele din Fennbirn de Kendare Blake

Reginele din Fennbirn de Kendare Blake
Share the joy

Recenzie Reginele din Fennbirn de Kendare Blake

Hello readers!
În sfârșit am completat cercul și acum pot spune că acum știu toate secretele despre reginele din Fennbirn. Seria Trei coroane întunecate este una dintre poveștile mele SF preferate din toate timpurile, așa că am așteptam cu nerăbdare acest volum. Trebuie să spun că am fost foarte impresionată de toate volumele din această colecție. Kendare Blake are un stil de scriere absolut uimitor, romanele ei fiind presărate cu descrieri geniale, creionate cu o atenție desăvârșită asupra detaliilor și cu întâmplări atât de bine puse la punct, încât cu greu ai crede că nu s-au întâmplat aievea. Personajele, locurile, situațiile, modul de a poveșți totul este captivant și fascinant deopotrivă.

Desigur autoarea face minuni și cu Reginele din Fennbirn, concentrându-se nu numai pe istoriile celor trei regine pe care le-am urmărit cu sufletul zbuciumat de-a lungul celor trei volume precedente, ci și pe istoriile personajelor secundare, despre care vom afla mai multe detalii. Acum descoperim unele secrete despre Caragh și Madrigal Milone, mai multe despre familia Arron și despre familia Sandrin. Infama Regina Oracol câștigă de asemenea propria sa poveste, una care te face să-ți dorești să ai mai mult timp de petrecut cu ea și parcă odată închisă ultima filă, ai vrea sa reiei toată povestea, poate vei da alt sens sfârșitului.

Reginele din Fennbirn de Kendare Blake

Cartea cuprinde două povești distincte și vine oarecum ca o completare la întreaga serie. Ambele nuvele, dacă pot să spun aşa, sunt scurte, au puțin peste o sută de pagini și sunt foarte ușor de citit, cu toate că dacă nu ai terminat seria îți va lua un pic până să înțelegi ce se întâmplă în această lume pe care autoarea a creat-o cu atâta măiestrie.

Reginele din Fennbirn aduce în atenție viața reginelor Mirabella, Arsinoe și Katherine pe când erau mici și apoi separate pentru a trăi în orașele corespunzătoare abilităților lor și povestea reginei Elsabet, ultima regină cu abilitatea oracolului, cea care a înnebunit și a ucis trei familii întregi nevinovate.

Nu voi împărtăși prea multe despre aceste povești, știți că nu prea îmi place să vă povestesc cărțile așa că la școală și mai ales nu îmi place să va dau spoilere. Oricum în acesta carte aflăm și mai multe despre insulă și istoria ei incredibilă și parcă ne sunt satisfăcute toate curiozitățile pe care la un moment dat le-am fi putut avea.

Reginele din Fennbirn de Kendare Blake

  • Tinerele Regine

Prima parte este despre toate cele trei tinere regine. Împărțită în capitole scurte, fiecare dezvelindu-ne parcă un secret care era acolo dar nu i-am dat atenție când l-am citit în unul din cele trei volume. Mi-a plăcut să citesc mai multe despre toate.

Personajele principale rămân reginele. Cred că am mai spus într-o recenzie precedentă că de Mirabella îmi place cel mai puțin, dar în această parte dragostea sa pentru surorile ei era atât de sinceră și tristă, încât te face să te gândești cu părere de rău dacă ai judecat-o așa cum am făcut eu.

Și Katharine este înconjurată parcă și de mai multă emoție și durere pentru modul în care a trebuit să crească. Viața ei nu a fost presărată cu prea multă fericire.

Arsinoe pare să fi fost favorizată dintotdeauna. A crescut într-un loc bun, alături de Jules, dar în această nuvelă unele detalii mi-au frânt inima pentru ca aflăm mai multe despre familia lui Jules și tot ce s-a întâmplat cu ea.

  • Regina Oracol

A două poveste este Regina Oracol și chiar mi-a plăcut nespus de mult povestea lui Elsabet! Este un personaj super interesant, cu o abilitate asupra căreia se pierde atenţia în primele volume.

Aceasta parte spune și mai multe despre Arsinoe și Katharine și Mirabella și tot ce s-a întâmplat în copilăria lor. Nu prea multe despre cei șase ani împreună, dar aduce în atenție și puțin din asta. Și a fost o lectura atât de intensă și interesantă de citit.

Aflam că cele trei surori iubitoare au avut o copilărie fericită timp de șase ani. Până când au fost forțate să se despartă, trebuind să trăiască în locuri diferite, apoi au fost obligate să se omoare reciproc zece ani mai târziu… trist și atât de sfâșietor.

Toată acțiunea aceste parți este plasată cu cinci sute de ani mai devreme și spune în întregime povestea reginei oracolului Elsabet. Nu voi împărtăși povestea ei în recenzia de astăzi, vă las plăcerea să o descoperiți singuri. Dar pot spune că este impresionantă și atât de covârșitoare de la început până la sfârșit.

Aceste două povești merită citite pentru toată multitudinea de lucruri pe care le descoperim și care unesc toate romanele într-un singur cerc!

Ce să vă mai spun? Sunt foarte atât de încântată că am reușit în sfârșit să citesc Regine din Fennbirn, pe care o găsiți la Editura Corint, alături de alte titluri ce puțin la fel de spectaculoase.

Be the first to comment on "Recenzie Reginele din Fennbirn de Kendare Blake"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*