Recenzie Pisicile Războinice Vol.24: Ultima speranță de Erin Hunter

Recenzie Pisicile războinice Vol.24: Ultima speranță de Erin Hunter
Share the joy

Recenzie Pisicile războinice Vol.24: Ultima speranță de Erin Hunter

Despre Pisicile războinice am scris aproape de fiecare dată când a apărut un nou volum. După ce fiul meu și-a dorit primele cărți din această sagă superbă, lectura m-a prins atât de mult și pe mine încât de fiecare dată când îmi caut o carte anume, mă uit cu atenție să văd dacă a mai apărut un nou volum. Această saga este alcătuită din 6 serii a câte 6 cărți fiecare în care cu un talent desăvârșit, șapte autoare englezoaice s-au reunit sub pseudonimul Erin Hunter și ne încântă cu poveștile uimitoare despre aventurile unor pisici umanizate atât de tare încât te gândești că trăiesc într-o societate similară cu a oamenilor. Astfel prietenele noastre blănoase vorbesc și interacționează social într-o lume fantastică de clanuri și războinici.

Pisici… războinice

Totul începe când viața unui pisc domestic este dată peste cap de proverbială curiozitate. Aventurile lui au loc într-o pădure locuită de un grup de pisici sălbatice, în care s-a aventurat pentru a vedea cum e dincolo de gardul de piatră din spatele grădinii celor „două picioare”. Aici clanurile de războinici și controlul teritoriului fiecăruia l-au atras ireversibil, Roșcovanul devenind el însuși un aprig conducător ce avea să pecetluiască soarta multor pisici sălbatice și chiar a întregii comunități de pisoi adăpostită sub ramurile întunecate.

Cărțile sunt foarte distractive, interesante și atrăgătoare, combinând foarte bine o doză generoasă de acțiune cu narațiune și descriere, dând naștere unei excelente poveşti pentru copiii și tinerii care doresc să citească altceva decât clasicele cărți pentru copii.

Pisicile războinice Vol.24: Ultima speranță de Erin Hunter

În volumul de astăzi: Ultima speranță , războiul dintre pădurea întunecată și clanuri este pe cale să înceapă… Pisicile din clanuri nu se mai pot încrede unele în altele, iar a patra pisică e de negăsit.

Ce poate fi mai rău de atât?

Recenzie Pisicile războinice Vol.24: Ultima speranță de Erin Hunter

Ei bine, situația este atât de critică încât vracii nu își mai vorbesc, Clanul Stelelor nu mai veghează asupra clanurilor, iar echilibrul dintre clanuri nu mai există. Desigur toată lumea îl crede pe Pană de Gaiță un ucigaș. Totuși, o pisică din Pădurea Întunecată își da seama de ceea ce se întâmplă cu adevărat și vrea să plece și își slujească în continuare clanul. Însă Stea Căzătoare nu îl lasă și îl omoară, pe motiv că nu este loial clanului cel mai puternic. După acest incident, pisicile care erau de față la momentul acela sunt amenințate că dacă împrăștie zvonuri prin Pădurea Întunecată despre ceea ce s-a întâmplat vor fi omorâte la rândul lor.

Între timp, Pană de Gaiță vrea să deslușească totul și încearcă să găsească cea de-a patra pisică, dar dă greș, asta până când i se ivește oportunitatea să se întâlnească cu Aripă de Molie, care îi arată un semn: o trestie cu un foc în vârf. Atunci, Pană de Gaiță își da seama ce ar putea să însemne și pleacă să viziteze Clanul Stelelor pentru a-l convinge pe Coadă de Flacăra să îi spună lui Norișor, pisica vraci a Clanului Umbrelor, că nu a vrut să îl omoare, ci că a vrut să îl salveze. Puțin mai târziu, pisicile descoperă cine e a patra pisica și reunesc clanurile într-unul, pregătindu-se de bătălia cu Pădurea Întunecată.

Iar bătălia… ei bine vă las pe voi să o descoperiți…

Ideea unei povești atât de complexe cu războinici, dar cu pisici în rolurile principale, a fost o creație uimitoare care a subjugat mulți tineri cititori făcându-i să se cufunde în această lume diferită de tot ce am citit până acum. Așa că vă invit și pe voi să vă aventurați în această lume captivantă. Indiferent dacă sunteți sau nu un iubitor de pisici, vă promit că această poveste vă va lăsă cu siguranță dorind să descoperiți mai mult din lumea Pisicilor Războinice.

Toate cărțile seriei pot fi găsite pe libris.ro.

Be the first to comment on "Recenzie Pisicile Războinice Vol.24: Ultima speranță de Erin Hunter"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*