Recenzie „Istoria parfumului” de Mandy Aftel

Istoria parfumului de Mandy Aftel
Share the joy

Istoria parfumului de Mandy Aftel

Indiferent dacă ne place sau nu sau dacă mirosurile din jurul nostru sunt sau nu atrăgătoare, cred că suntem cu toții de acord că fără percepția mirosurilor ce ne înconjoară viață noastră ar fi total diferită. Și asta pentru că aromele, parfumurile, mirosurile și chiar „duhoarea” ne afectează și stimulează în aceeași măsură încă dinainte să le percepem la nivel conștient.

Pentru parfumierii experimentați, cum este Mandy Aftel, știința stăpânirii esențelor și a poveștilor pe care acestea le ticluiesc, nu mai are niciun secret. Asemeni pictorilor ce creează picturi fenomenale pornind de la amestecul guașelor pe paletă, transferându-le apoi pe pânza proptită de şevalet, Mandy Aftel deslușește fiecare enigmă săvârșind cel mai profund act de creație când într-un vas de sticlă, picături de extracte diverse, se împletesc, se contorsionează și se amestecă într-un mod fabulos etalând secretele alchimiei străvechi ce de-a lungul timpului au uimit omenirea.

Forbes i-a atribuit lui Mandy Aftel titlul de unul dintre cei mai prodigiosi parfumieri de design din lume, plasând-o într-un top foarte exclusivist. Mandy este totodată și unul dintre puținii parfumieri ce creează parfumuri artizanale din ingrediente naturale de cea mai bună calitate, rare și extravagante, aidoma că la început, când bazele acestei științe uimitoare au fost puse. Iar cartea de astăzi, pe care o găsiţi în oferta Libris.ro la un preţ special, este o poveste impresionantă despre această știință magnifică.

Din cele mai vechi timpuri oamenii par să experimenteze plăcerea instinctivă atunci când își alintă corpul cu unguente parfumate făcute din scoarțe, frunze, flori și plante. Parfumul, eteric și aproape intangibil, de neegalat în capacitatea sa de a ne evoca cele mai profunde emoții, ne-a ajutat să ne rugăm, să ne vindecăm și să ne îndrăgostim.

Recenzie „Istoria parfumului” de Mandy Aftel

Parfumurile nu sunt doar direct legate de producătorii lor, ci mai degrabă de preoții și alchimiștii antici, care au fost primii care au descoperit puterile esențelor combinate. Cu toate acestea, în mare măsură, parfumeria este o artă… din nefericire una deja pierdută. Promisiunea sa creativă și senzuală a fost eclipsată odată cu sosirea ingredientelor sintetice; substanțe chimice cărora le lipsește subtilitatea și complexitatea esențelor derivate din substanțe naturale și poveștile lor pofticioase și din care o mare parte este inclusă în fabricarea parfumurilor contemporane.

Istoria parfumului de Mandy Aftel

În cartea Istoria Parfumului autoarea Mandy Aftel reînvie bogata moștenire legată de evoluția parfumeriei, de la comerțul cu mirodenii până la investigațiile alchimiștilor și dezgropă o lume uitată în care parfumul a fost lăudat de poeți , contemplat de filozofi și apreciat universal pentru efectele sale profunde asupra corpului, minții și sufletului.

Mandy Aftel combină istoria și romantismul în toate creațiile ei năvalnice, păstrând neatins farmecul desăvârșit al naturii, amestecat cu emoții și amintiri.

Autoarea ne invită să experimentăm singuri plăcerile derivate din compoziții cu esenţe naturale, îndrumând astfel cititorul într-un proces de transformare care urmează drumul secret de la comerțul cu mirodenii la investigațiile alchimiștilor și dezgropând o lume uitată în care parfumul era lăudat de poeți, contemplat de filozofi și apreciat universal pentru efectele sale profunde asupra trupului, minții și sufletului.

Istoria parfumeriei are multe de dezvăluit și Mandy Aftel îi dezvoltă toată evoluția în această carte care nu ar trebui sa lipsească de pe noptiera tuturor celor interesați de secretele parfumeriei.

Be the first to comment on "Recenzie „Istoria parfumului” de Mandy Aftel"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*