Recenzie carte „Totul despre corpul uman” de Anna Claybourne

Totul despre corpul uman de Anna Claybourne
Share the joy
 • 124
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Totul despre corpul uman…

Corpul uman este unul dintre subiectele care atrag cel mai adesea atenția celor mai mici din casă datorită multitudinii de întrebări pe care aceștia și le pun. Totodată cred că pentru ei este fascinant să afle o mulțime de curiozități care pot fi descoperite în acest sens fără să ajungă să le atingă cu adevărat vreodată și de la o vârstă fragedă copii manifestă mult interes pentru corpul lor, asaltându-ne cu întrebări și curiozități interminabile, de cele mai multe ori greu de satisfăcut.

Alex, băiatul meu care are aproape 12 ani, este pasionat de corpul uman. Îi place să afle despre sânge, piele, mușchi și oase și de fiecare dată când observă ceva deosebit pe corpul său își pune întrebări și e curios să afle cât mai multe detalii…

De ce avem gene, cum cresc unghiile și de ce ochii și părul fiecăruia din casă au altă culoare… Cum se formează oasele și cât de înalt poate crește omul…

Ei bine, mă opresc aici pentru că numărul întrebărilor este format din mai multe cifre, dar întotdeauna i-am satisfăcut curiozitatea și consider că nimic nu este mai potrivit să îl învețe și să arate totul despre ce îl interesează decât cărțile.

Totul despre corpul uman de Anna Claybourne – recenzie carte

Totul despre corpul uman este o carte absolut minunată!

Ne-a plăcut mult pentru că are mult mai multe informații, față de alte cărți pe aceeași temă pe care le aveam deja și care erau potrivite pentru vârste mai mici. Cu acest volum am descoperit într-un mod plăcut o mulțime de mistere fascinante despre corpul nostru și am aflat principalele detalii ale fiecăruia dintre organele noastre, desigur fără a ne împovăra cu termeni greu de înțeles.

Majoritatea imaginilor sunt exemplificații sau fotografii reale și fiecare pagină include o mulțime de curiozități și activități ușoare, precum și explicații foarte clare și fapte surprinzătoare.

carte usborne Totul despre corpul uman de Anna Claybourne

Cu un text captivant, prietenos cu înțelegerea celor mici dar și cu privirea, cu explicații clare și simple, pot zice că este o carte mai completă chiar decât manualul de la școală, așadar dacă aveți un puști în clasa a cincea, pentru ziua copilului această mică enciclopedie poate fi un cadou spectaculos.

Răsfoind-o îți dai seama că de fapt este o modalitate fermecătoare de a împărtăși cu cei mici diverse informații despre părți ale corpului și funcții ale organelor, dar și pentru a cunoaște și a vorbi despre tot ce are legătură cu corpul nostru.

Cei mici vor descoperi cu nedisimulată plăcere misterele corpului uman, într-un mod foarte apropiat vârstei lor, dar totodată extrem de distractiv pentru că Totul despre corpul uman este o enciclopedie completă, bogată în informații surprinzătoare şi în ilustrații atrăgătoare, care prezintă pe înțelesul copiilor anatomia corpului uman și modul în care funcționează acesta.

Pagină după pagina, cartea se va dovedi a fi plină de surprize și cu ajutorul imaginilor frumoase, copiii vor afla tot ce ii interesează despre părți ale organismului sau despre cele cinci simțuri, explicate într-un mod simplu.

De asemenea, include experimente şi activități care îţi arată cum să-ţi măsori pulsul, să-ţi testezi viteză de reacţie sau să-ţi păcăleşți creierul cu iluzii optice.

Tot între paginile cărții cei mici vor descoperi recorduri şi cifre uimitoare. De exemplu care este cel mai înalt om din lume sau cea mai vârstnică persoană din toate timpurile.

Cu această carte putem urmări calea pe care alimentele o au prin corpul nostru, putem să explorăm plămânii și să înțelegem cum respirăm și tot ce creierul nostru este capabil să facă.

carte Totul despre corpul uman de Anna Claybourne

Pasionat de anatomie? Citește o enciclopedie distractivă!

Totul despre corpul uman este una dintre acele cărți distractive, realizata în stilul unei enciclopedii, pentru a descoperi toate secretele pe care corpul nostru le ascunde în interior, invitându-ne să ne minunăm de complexitatea acestui angrenaj care pare să funcționeze cu miracole… explicate de știință.

Recomandările de lectură pentru copii sunt pline de cărți dedicate cunoașterii corpului uman, din interior și din exterior. Unele dintre aceste cărți sunt autentice compendii de medicină, iar altele ne învață să denumim degetele mâinii, însă Totul despre corpul uman de Anna Claybourne este o carte echilibrată din care cei mici vor extrage informații valoroase, iar noi adulții vom descoperi că locul care ne doare este de fapt altceva decât credem noi că este.

Pe de altă parte, cartea este foarte bine explicată, perfect adaptată limbajului copiilor și include multe exemple și curiozități, ceea ce atrage atenția asupra lecturii chiar și celor mai puțin atrași de citit.

Este o resursă ideală pentru copiii de zece ani și pe lângă faptul că vor putea afla lucruri interesante despre corpul uman, vor putea descoperi si alte tipuri de subiecte legate de întregul organism și obiceiurile sănătoase ale acestuia, precum ar fi hrana sau igiena.

Ce mai? Cred ca este o carte ideală pentru ca cei mai mici ai casei să înceapă să se familiarizeze cu subiecte atât de importante și esențiale ale vieții.

Cartea tipărită la editura Corint Junior a reușit să reinventeze conceptul de enciclopedie și să se adapteze nevoilor copiilor din societatea actuala, creând o ediție minunată pentru ca cei mici să se bucure cu adevărat în timpul lecturii.

Ai un fan al anatomiei acasă? Cu siguranță va iubi această carte legată de corpul uman.

Totul despre corpul uman de Anna Claybourne

 • 124
 •  
 •  
 • 1
 •  

3 Comments on "Recenzie carte „Totul despre corpul uman” de Anna Claybourne"

 1. Claudia L Chivu | mai 12, 2020 at 8:10 pm | Răspunde

  O carte interesanta pe care e bine sa o avem în casa pentru a fi mai informati!

 2. Anghelina Irina | mai 12, 2020 at 8:43 pm | Răspunde

  Foarte tare!Mi-ar plăcea să o citesc si eu 😍

 3. Valeria Chertes | mai 13, 2020 at 12:03 am | Răspunde

  O carte foarte interesantă care mi-ar place sa o citesc.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*