Deodorant sau antiperspirant, cum alegem preferatul nostru

deodorante si antipespirante bune
Share the joy

Deodorant sau antiperspirant, cum alegem preferatul nostru

Zilele noastre sunt parfumate. Inevitabil, învăluite în miresme atrăgătoare, diminețile încep cu adevărate ritualuri de frumusețe în care deodorantele și antiprespirantele ocupă un loc important, mai ales în anotimpul cald.

Evident, așa cum ne alegem corect șamponul sau crema de față, la fel ar trebui să facem și cu deodorantul, deoarece deși este un produs de uz zilnic, nu îi acordăm întotdeauna toată importanța pe care o merită. Astăzi găsim o mare varietate de deodorante, printre care se numără și antiperspirantele, dar printre atâtea ingrediente nu este întotdeauna ușor de ales și în multe cazuri ajungem să cumpărăm primul pe care îl vedem.

Tip cremă, solid, roll-on, cu pudră sau spray, între noi fie vorba, deodorantele sunt singură soluție pentru a ține la distanță mirosurile neplăcute de transpirație. Iar dacă optăm să folosim antiperspirant, atunci vom ține la distanță și umezeala excesivă. De aceea aceste produse de igienă sunt esențiale în rutină de îngrijire zilnică. De altfel, ori de câte ori plasez o comandă pe NOTINO, neapărat adaug și un deodorant în coş.

deodorante barbati

Diferențele dintre deodorante și antiperspirante

Diferența dintre aceste două produse este în modul lor de a acționa asupra pielii noastre. În cazul unui deodorant fără aluminiu funcția principală este de a neutraliza mirosul neplăcut și pentru aceasta au printre ingrediente parfumuri care camuflează mirosurile. Totodată există formule care conțin ingrediente active care împiedică dezvoltarea bacteriilor care sunt responsabile pentru producerea mirosului neplăcut prin descompunerea transpirației.

Deodorantele nu ne împiedică să transpirăm! Dacă umezeală excesivă ne da bătăi de cap, atunci trebuie să ne îndreptăm atenția spre un produs care blochează glandele sudoripare, astfel umezeala nu iese la suprafață.

Antiperspirantele reduc producția de transpirație și fac acest lucru datorită ingredientelor precum ar fi sărurile de aluminiu, capabile să blocheze glandele sudoripare astfel încât transpirația și umiditatea sunt reduse în zona în care sunt aplicate.

Pe lângă prevenirea transpirației, antiperspirantele sunt eficiente și ca inhibitori ai mirosului neplăcut, făcându-le o opțiune perfectă pentru cei care caută ambele rezultate.

Multe dintre brandurile care dezvoltă antiperspirante de acest gen ne asigură că sărurile de aluminiu sunt sigure și că nu există riscuri în utilizarea lor deoarece, deși pot fi suspectate că provoacă anumite boli , în prezent nu există studii care să le confirme.

Perspirex – un antiperspirant eficient

Între acestea eu folosesc foarte des Perspirex.

perspirex pareri

Datorită formulei Perspirex este un antiperspirant pe bază de clorură de aluminiu care penetrează canalele glandelor sudoripare, se formează în acestea un fel de „dop” de cheratină. Acestea blochează transpirația și duc la inhibarea activității glandelor sudoripare. Astfel pielea se menține uscată până la 5 zile după aplicarea Perspirex.

Perspirex este un produs unisex, potrivit pentru pentru toți acei care au probleme cu transpirația, așa că vi-l recomand să îl încercați pentru că da cu adevărat rezultate, ajută la reducerea iritațiilor, păstrează zona axilelor uscată și controlează eficient transpirația și mirosul neplăcut care o însoțește.

Deodorant – Cu sau fără alcool?

Un alt ingredient pe care îl găsim de obicei în compoziția deodorantelor este alcoolul, dar pentru că există o tendința universală a consumatorului care se îndreaptă spre produse cât mai naturale, unele deodorante au formule care nu conțin nici măcar alcool, iar asta pentru că în multe cazuri poate provoca alergii, iritații, înroșirea sau chiar uscarea pielii.

deodorante DOVE

Una dintre proprietățile alcoolului, pentru care a fost introdus în formula multor deodorante, este că poate fi folosit că antiseptic, astfel încât reduce numărul de bacterii care se dezvoltă pe piele, ceea ce se traduce printr-o scădere a mirosului neplăcut.

Pe de altă parte, deodorantele care conțin alcool nu pot fi aplicate imediat după epilare sau după expunerea la soare deoarece chiar pot provoca mâncărimi sau arsuri.
În privința acestora nu am o preferință notabilă. Prefer să intercalez deodorantele, în mare măsură pentru că așa cum știți mie îmi plac foarte multe parfumurile, așa că îmi place să testez cât mai multe produse de acest gen. Sunt convenabile la preț, eficiente și unele dintre ele au un parfum cu adevărat plăcut și rezistent.

Dacă vorbim despre o piele sensibilă, atunci trebuie să amintim și deodorantele cu pudră de talc, produse pe care le putem folosi zilnic pentru a ne proteja pielea și axilele de transpirația excesivă și mirosurile neplăcute, când vine vorba de o piele sensibilă.

deodorant care nu lasa pete

Antiperspirantul Rexona Invisible Aqua de exemplu, este preferatul meu când port haine delicate. Absoarbe optim transpirația și neutralizează mirosul. Conferă zilnic o senzație de prospețime și de curățenie şi nu lasă pete.

Deodorante cu formulă curată

Tendința de a consuma produse naturale în multe sectoare din viața de zi cu zi printre care și cosmetica, nu este doar un moft trecător. Pentru băiatul meu preadolescent eu am căutat întotdeauna cele mai eficiente și sigure deodorante naturale, fără ingrediente toxice, disponibile în diferite texturi și formate precum clasicul roll-on, cremă, pudră sau spray.

Pentru că oricine ai fi și orice piele ai avea, există deodorante naturale perfecte pentru tine și pentru că meriți să ai grijă de tine și să te răsfeți cu toate garanțiile că aceste produse certificate sunt sigure și eficiente azi îți arat ce obișnuiesc să îi cumpăr puştiului meu.

deodorant aluminium freeIdeal pentru tenul sensibil deodorantul Sea of Spa Bio Spa luptă eficient împotriva mirosurilor neplăcute, oferind o senzație de confort și prospețime, de lungă durată. În plus nu lasă pete pe haine şi nu irită pielea. Aşadar consider că este un produs excelent pentru copilul meu.

Tu ce tip de deodorant preferi?

Be the first to comment on "Deodorant sau antiperspirant, cum alegem preferatul nostru"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*