Mierea Apiland

Share the joy

Mierea de albine a fost folosita de catre toate culturile, inca de la inceputul timpurilor. Aceasta a fost utilizata in ritualuri in temple, apoi pentru hrana sau medicament si desigur in cosmetica. S-a gasit miere si in piramidele egiptene si inca parea buna de mancat. Mierea e un aliment care nu are termen de expirare daca nu se adauga nimic in ea.

La inceputuri, mierea provenea de la albinele salbatice, ce isi faureau  stupii in scorburile copacilor sau grote . Apoi oamenii au descoperit multiplele beneficii ale acestui miraculos produs si au „domesticit” albinele.

Albina este singura insecta care produce hrana pentru om. Zboara sute de km pentru a aduce un bob de polen la stup . Din nectarul strans de ea, ne vindecam noi oamenii iar veninul sau alunga multe riduri.

Am descoperit mierea Apiland acum mai mult de un an si de atunci nu am mai cumparat nici zahar , dar nici medicamente. Veti spune … ce are special aceasta miere?

In primul rand este cruda, adica nu se intervine in nici un fel asupra ei. Apicultorii recolteaza din stupi ramele cu faguri de albine si cu ajutorul unui cutit special, taie „capaceala”. Astfel mierea care a fost sterilizata de catre albine, in  casutele fagurilor este scoasa prin centrifugarea acestora.  Mierea cruda Apiland este singura pe care pot sa o compar cu mierea pe care o mancam cand eram copil, miere recoltata in casa bunicii.. Aceeasi aroma parfumata, aceeasi textura… acelasi miros inconfundabil de sanatate pura, de verde, de aer curat, de flori si de padure…

O miere prelucrata termic se găsește întotdeauna în stare lichidă, deoarece legaturi chimice se distrug si se pierd multe propietati. În mod natural, mierea de calitate superioară cristalizează după un interval de timp mai lung sau mai scurt, în funcție de originea florală, altfel spus de raportul fructoză/glucoză.

Mierea Apiland de la mine din camara a cristalizat si ma abtin cu greu sa nu gust iar si iar, sa-mi umplu lingura cu dulceata ei si sa nu ma opresc …

Mierea ApilandUn alt secret pe care il stiu de la bunica este ca atunci cand rastorni un borcan cu miere lichida, cu capacul in jos, o bula mare de aer trebuie sa se formeze si sa se ridice cu greu . Buni zicea ca acea  miere este grasa, neindoita…

Regasesc in mierea Apiland toate gusturile si texturile pe care le savuram in copilarie.Natura vie in fiecare lingurita.  Pur si simplu o ador…

Apiland este singura firma din Romania autorizata de ANSVSA sa depoziteze, sa ambaleze si sa comercializeze laptisor de matca pur, polen crud si pastura, totodata este unicul furnizor de miere de manuka cu MGO si de polenuri crude monoflore.

De aceea ori de cate ori am ocazia intru pe site si cumpar mierea naturala, bio, cruda, vie… cu toate propietatile intacte… ca sa faca bine si gatul celui mic cand are guturai , sa imi calmeze stomacul, sa aduca stralucire pe fata mea si sanatate tuturor.

Miere cruda Apiland

Be the first to comment on "Mierea Apiland"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*