Matilde.ro – universul jucăriilor adorate de toți copiii

figurine jucarii
Share the joy

Matilde.ro – universul jucăriilor adorate de toți copiii

După ce luminițele se sting, după ce colindele se transformă în șoapte și ultimele ornamente sunt așezate în cutii până la următorul Crăciun, magia din momentul descoperirii cadourilor de sub brad continuă să aducă sclipiri de fericire în ochilor celor mici. Și cum ar putea fi altfel când jucăriile mult dorite de pe matilde.ro sunt aici și ne vor însoți în multe aventuri în lunile ce urmează.

V-ați întrebat vreodată de ce sunt atât de importante jucăriile? De ce specialiștii din întreagă lume le recomandă și toți copiii le adoră fiind fascinați de ele?

Ei bine, în primul rând jucăriile sunt esențiale pentru dezvoltarea copiilor deoarece îi ajută pe pe cei mici să exploreze o realitatea pe care noi adulții am uitat-o de multă vreme.

Principalul beneficiu al jucăriilor

Lumea jocurilor îi provoacă să-și dezvolte imaginația, să conceapă strategii, să învețe, să reușească sau să eșueze râzând, să facă greșeli și să încerce din nou fără dezamăgiri. Adevărul este că acest univers, în care orice vis poate deveni realitate, îi pregătește pe micuții noștri pentru viața adevărată.

Dacă pe vremea copilăriei mele majoritatea jucăriilor erau strict pentru divertisment, astăzi puține mai îndeplinesc acea funcție și aproape toate jucăriile moderne îndeplinesc funcții educaționale ce servesc ca instrument important pentru a ne asigura că cei mici se dezvoltă prin joc într-un mod eficient și sănătos, trăind în același timp magia unei copilării fericite.

Jocuri și jucării, metode educaționale eficiente

Chiar dacă până de curând jocul era considerat pur și simplu drept petrecerea într-un plăcut a timpului liber sau o pierdere de timp fără plictiseală, acum datorită dezvoltării noii generații de jucării, joaca este văzută ca o metodă didactică excelentă pentru a-i determina pe copii să înceapă să înțeleagă lumea, să-și rezolve problemele cu care micul lor univers se confruntă și să-și înțeleagă propriile îndoieli.

În acest fel, jocurile precum LEGO de exemplu, îi ajută pe copii să își dezvolte diferite activități motrice, ba chiar, în funcție de joc sau jucărie, să facă și o activitate fizică. Apoi pentru a participa la unele jocuri, precum noile table board games, copiii vor trebui să socializeze și tocmai datorită jucăriilor vor începe primele lor interacțiuni cu alți copii, dar și cu adulții, care acum în timpuri pandemice au reușit să-și regăsească bucuria de a petrece mai mult timp alături de micuții lor, ba chiar să descopere cu nedisimulată plăcere un loc magic în care zâmbetul și voia bună capătă noi dimensiuni atunci când sunt însoțite de fericirea celor mici.

Lego set constructii

Bicicletele fără pedale și patinele cu rotile îi obligă să învețe să-și mențină echilibru pentru ca mai apoi să le dea aripi și să-i învețe bucuria descoperirii unor locuri noi și să-i ajute să-și mențină o sănătate înfloritoare prin mișcare.

Nu în cele din urmă jocurile de logică, alături de lectură le pregătește mintea pentru decizii corecte în momente cruciale.

Criterii de alegere a jucăriilor

Ca părinte, primul impuls pe care îl ai în alegerea unei jucării este culoarea sau sunetul pe care această îl scoate, dar așa cum vă spun de cele mai multe ori, jucăriile sunt o metodă extraordinară de a modela dezvoltarea abilităților precum atenția, memoria, reprezentarea, simbolizarea sau rezolvarea problemelor, chiar din primul an de viață al bebelușului.

De aceea pentru copii, cele mai simple jucării, chiar și cele fără o structură definită cu înțeles pentru noi adulții, sunt adesea cele mai reușite, deoarece acest lucru le permite libertatea de acțiune, unicitatea și dezvoltarea unei imaginații bogate.

Astfel, jocul îi va ajuta pe bebeluși să-și exprime emoțiile, să exteriorizeze ceea ce simt și să-și dezvolte imaginația și creativitatea. Apoi mai târziu, jucându-se, copiii vor vorbi și vor începe să creeze un limbaj, vor începe să-și formeze comportamentul și, de asemenea, vor învăța să se organizeze, să poată lua decizii asumate și chiar să se certe cu ceilalți și cu propriile gânduri sau să negocieze cu cei din jur disputand o jucărie.

Evident o alegere corectă este în funcție de vârsta celor mici!

Astfel, până la 3 ani, jocul și mișcarea sunt percepute ca un întreg și atunci cele mai educative jucării ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea psihomotorie , acordând prioritate manipulării și apucării jucăriilor, dar și încurajării primilor pași pentru o dezvoltare corectă a echilibrului.

figurine jucarii

Următoarea grupă de vârstă este cea a preșcolarilor, cuprinsă între 3 și 6 ani. Această grupa de vârstă este considerată una dintre cele mai importante etape de dezvoltare, aici încadrându-se celebrele jucării Montessori precum și metodele de învățarea prin intermediul simțurilor și mai târziu prin citire, scriere și matematică avansată.

Acum acțiunile din jocuri vor reflecta în mod normal ceea ce văd copiii în viața lor de zi cu zi, pentru că la această vârstă copiii încep să înțeleagă lumea adulților și relațiile care există, raportând lumea reală la jocul lor.

Poveștile și lumea literelor au si ele acum un rol important, fiind primordial ca părinții să le citească copiilor povești și să-i motiveze să răsfoiască paginile colorate, facilitând tranziția spre descoperirea alfabetului.

Următoarea grupa de vârstă este cea a școlarului, acoperind următorii 6 ani. Acum majoritatea copiilor știu să citească, înțeleg mai bine importanța respectării regulilor și sunt capabili să ia decizii.

Spre sfârșitul acestei etape, începând de pe la 9-10 ani, cei mai mulți dintre copii au clar ce le place și ce nu, unii chiar susținând că știu ce vor să fie când vor deveni adulți. Astfel jocurile complicate de strategie, logică, construcții sau cele care necesită înclinații sportive devin prioritare, pregătindu-i pentru preadolescență și etapa următoare a dezvoltării unui adult sănătos din toate punctele de vedere.

Evident fiecare etapă are subetapele sale cu recomandările aferente pentru că fiecare copil este unic și are ritmul sau de a percepe și înțelege lumea înconjurătoare.

jucarii montessori

Apoi intervin preferințele și o jucărie iubită de unii poate fi urâtă de alții, de aceea eu am ales jucăriile împreună cu puștiul meu aproape tot timpul. La început i le arătam în reviste sau în magazine online cu jucării și observam cu atenție ce îi place. Apoi am început să avem discuții ca de adulți și analizam plusurile și minusurile fiecariei jucării.

Desigur, nu vă închipuiți că alegeam ce voiam eu, tot dorința lui era prioritară, dar discuțiile sunt amuzante, dulci și… constructive, copilul învățând să își susțină cu argumente propriile alegeri.

De unde cumpărăm jucării de calitate

Dacă primul criteriu în alegerea unei jucării este grupa de vârstă, uneori prețul este cel care influențează achiziția finală. Am căzut și eu pradă acestei capcane și după câteva alegeri pripite am ajuns la concluzia că o jucărie originală, din materiale de calitate, omologată și cu toate avizele date de instituțiile acreditate este alegerea ideală, care nu doar că va overi distracție și dezvoltarea optimă a copilului, dar va fi sigură din toate punctele de vedere și durabilă.

Niciun părinte nu își dorește o jucărie care nu este conformă, din materiale casante sau toxice care poate răni copilul, de aceea vă recomand să alegeți întotdeauna jucării care sunt sigure și întotdeauna din magazine specializate.

Matilde.ro – universul jucăriilor adorate de toți copiii

Jucăria joacă un rol cheie în procesele de maturizare deoarece îi ajută pe copii să învețe relația cauză-efect, de aceea site-uri specializate precum matilde.ro sunt o alegere înțeleaptă.

Matilde a fost brandul nostru preferat în ultimii ani, fiind un magazin cu jucării de calitate și prețuri juste. Anul acesta site-ul lor a îmbrăcât hăinuțe noi și toate jucăriile sunt atent detaliate, catalogate și împărțite pe grupe de varstă pentru ca fiecare părinte să aleagă jucăria perfectă pentru copilul lui fără prea multe bătăi de cap.

Pe matilde.ro veți găsi o gamă diversificată de jocuri, jucării și articole pentru copii, toate avizate CE, respectând normele de siguranță în vigoare, astfel încât copiii să fie mereu feriți de pericole și părinții liniștiți. Produsele lor sunt furnizate direct de către producători sau de către distributorii lor autorizați, garantând calitatea și proveniența lor.

Chiar dacă sărbătorile au trecut și sacul moșului s-a golit, acum știi cât de importantă este o jucărie în dezvoltarea copilului tău. Invită-ți micuțul la joacă, lasă-te purtat de euforia momentului și joacă-te și tu cu el.

jucării bebe

Încurajează jocul și vei vedea cum se conturează o personalitate puternică a unui viitor adult responsabil și echilibrat.

1 Comment on "Matilde.ro – universul jucăriilor adorate de toți copiii"

  1. Foarte bun site-ul, multumesc pentru informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*