Jocuri clasice, jucării frumoase şi cărți bune, definiția copilăriei de astăzi

jucarii
Share the joy
 • 97
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jocuri clasice, jucării frumoase şi cărți bune, definiția copilăriei de astăzi

Cea mai frumoasă perioada din viaţa noastră, e copilăria… iar definiţia copilăriei nu poate fi alta decât … „jocul şi jucăria”.

Deşi jucăriile de azi par a fi diferite de cele ale copilăriei noastre sau ale părinţilor noştri, scopul lor a fost întotdeauna același: de a aduce bucurie şi de a crea oportunități de învăţare şi dezvoltare pentru micuţii noştri.

Acum că tot a trecut anotimpul rece şi interdicția de a ieși din casă, putem ieși afară fără restricții să admirăm florile teilor din parcuri sau să facem drumeții cu bicicleta la marginea pădurii şi teste de mers pe triciclete, atv-uri, trotinete sau Skateboard  pe aleile dintre blocuri.

Şi eu la fel ca alte mămici mi-am pus tenișii în picioare şi am ieşit cu copilul meu în curte şi în parcul de la marginea oraşului. Anul acesta am trecut la jucării pentru băieţi mari şi am cumpărat o bicicletă pe măsura sa. Pentru că piciului meu îi plac foarte tare jucăriile cu telecomandă am decis sa îi luam și o astfel de jucărie, dar adecvată pentru un preadolescent curios.

Până acum alearga toată ziua în spatele mașinuțelor, pe care le conduce cu atâta îndemânare și construia orașe imaginare cu excavatorul cu telecomandă. Pentru aniversarea care va fi luna viitoare am decis sa îi cumpăram o dronă sau un elicopter cu telecomandă de pe un magazin online precum cel de aici, care are preţuri foarte bune și livrare rapidă.

Joc şi joacă

Jucăriile sunt foarte importante în viaţa unui copil, indiferent de vârsta acestuia. Acestea adaugă magie şi entuziasm în viaţa micuţilor şi îi învaţă multe despre lumea reală. Astfel vor şti cum funcţionează lucrurile şi cum să socializeze cu alţi pitici de vârsta lor. Totodată jucăriile încurajează creativitatea şi imaginaţia copiilor .

Jucăriile de astăzi au o calitate excelentă, design adecvat fiecărei etape de vârstă şi materiale de calitate. La fiecare ocazie… cum ar fi tolba iepuraşului sau a unui „Moş”, sigur că vă întrebaţi ce să îi mai cumpăraţi piticului care așteaptă cu atâtea iluzii. Opţiunile sunt multe, dar adevărul este că există unele mai bune decât altele.

Cum vrem să petrecem tot mai mult timp cu cei mici, cea mai bună opţiune este aceea de a cumpăra online dintr-un magazin virtual adresat copiilor şi părinţilor de toate vârstele. Rapid, sigur şi eficient produsele cumpărate sunt împachetate şi ajung în cel mai scurt timp la destinaţie. Ideal pentru a face un cadou celor dragi dar şi util părinţilor sau persoanelor a căror activitate zilnică nu le permite căutarea acestor produse în magazinele de specialitate. Şi toate acestea la cel mai bun preţ şi cu garanţie.

Alege cea mai bună jucărie pentru copilul tău în funcție de vârsta lui

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi o jucărie pentru un copil? Iată câteva sfaturi și sugestii, astfel încât să te poți orienta atunci când alegi jucării pentru cei mici.

Jucării pe vârste pentru copii:

 • 0-6 LUNI: În această perioadă cei mai mulți părinți caută servetele umede și scutece, dar cei mici au nevoie și de jucării care îi ajută să-și descoperi corpul și să distingă diferite texturi, forme și culori. Așadar putem alege carusele, jucării de cauciuc, jucării speciale pentru dinți, centre de activitate etc.
 • 7-12 LUNI : Bebelușul deja stă bine așezat și chiar începe să exploreze obiectele și să recunoască vocile din jurul sau. Mingile, jucăriile care fac zgomot, balansoare, premergătoare și alte astfel de jucării sunt ideale acum.
 • 13-18 LUNI: La această vârstă copiii știu deja să meargă și să recunoască proprietățile obiectelor. Sunt capabili să facă puzzel-uri din lemn, să potrivească cuburi și chiar să împingă pe roți căruciorul.jucării bebe
 • 19-24 LUNI: Bebelușul nostru e acum un copil care are dorințe proprii, vorbește și înțelege și începe să descopere mediul. Mașinuțele, tabla magnetică, cărți cu imagini, instrumente muzicale, păpuși și animale din plastic trebuie să se regăsească în cutia cu jucării.
 • 2-3 ANI: De acum copiii încep să fie curioși. Învață numele celor din jur și imită scene familiare. Biciclete, cuburi, pictura cu degetele, puzzle-uri și păpuși sunt jocuri potrivite la această vârstă, alături de cela care dezvoltă motricitatea.
 • 3-5 ani: La această vârstă copilul începe să pună o grămadă de întrebări. Tot acum începe să învețe cântece și să se joace cu prietenii lui. Îi plac poveștile, înțelege un teatru cu marionete și începe să îi placă figurinele.
 • 6-8 ANI: Copilul știe să socotească, să citească și să scrie. Skateboard-uri, mașini cu telecomandă, jocuri de masă și diverse cărți cu experimente vor începe să îi modeleze mintea.
 • 9-11 ANI: La această vârstă copii sunt interesați de activități complicate. Deja scrisoare pentru Moș Crăciun nu mai conține jucării. Le plac accesoriile sportive, jocuri de strategie, logică, construcții complicate cu accesorii electronice și experimentele.

După 12 ani dorința de joacă dispare și copiii intra în preadolescență. În această perioadă își construiesc propria identitate. Acum le place să citească, ascultă muzică și joacă jocuri video.

video jocuri

Sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii

Eu am ales împreună cu fiul meu tot timpul jucăriile. Inițial ne uitam împreună, apoi se uită singur și la sfârșit eu hotăram ce este potrivit din tot ce și-a ales el. Jucăria trebuie să fie întotdeauna dorită de copil!

Întotdeauna trebuie să cumpărăm jucării adecvate vârstei lor, gândindu-ne mereu la scopul și aptitudinile pe care le dezvoltă acestea, luând în considerare și personalitatea copilului. Cu cât copilul este mai mic, cu atât jucăriile ar trebui să fie mai mari și mai sigure, din materiale adecvate, non toxice.

Desigur, cea mai bună jucărie nu este neapărat cea mai scumpă, ci aceea care îi menține interesul și după câteva săptămâni de când a fost cumpărată.

Jucării pentru toate vârstele

Să nu uităm copilul din noi. Indiferent de vârsta pe care o avem, fascinația pentru joc și joacă încă există. După adolescență această se transformă în hobby și colecționam figurine, jocuri de masă sau puzzel-uri cu mii de piese.

jocuri de masa

 • 97
 •  
 •  
 •  
 •  

3 Comments on "Jocuri clasice, jucării frumoase şi cărți bune, definiția copilăriei de astăzi"

 1. Anghelina Irina | mai 20, 2020 at 8:54 pm | Răspunde

  Ai mei sunt pasionați de lego,fetița lego friends iar băiețelul lego duplo.Nu le plac în schimb puzzle-urile și îmi pare rau pentru ca am incercat sa cumpărăm diferite forme,atât din lemn cat si cele clasice din carton

 2. Claudia L Chivu | mai 20, 2020 at 9:22 pm | Răspunde

  Ce articol frumos! Multumim pentru recomandare!

 3. Valeria Chertes | mai 20, 2020 at 11:05 pm | Răspunde

  Mulțumim pentru sfaturi și recomandări.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*