Dezinfectanti medicali, cele mai eficiente produse pentru dezinfectare și sterilizare

dezinfectanti medicali
Share the joy

Dezinfectanti medicali, cele mai eficiente produse pentru dezinfectare și sterilizare

În ultimii ani România a fost invadată de tot tipul de cabinete cosmetice și instituții medicale private, pe lângă cele de stat. De la cabinetul medical în care ne tratăm diverse afecțiuni până la un simplu salon cosmetic, păstrarea integrității sănătății pacienților și clienților este unul dintre cele mai importante obiective, de aceea achiziționarea celor mai buni dezinfectanti medicali te pot scuti de multe probleme dacă lucrezi într-o astfel de instituție sau deții un salon cosmetic.

Dezinfectant pentru suprafete

Acumularea de micro organisme precum tot tipul de bacterii și viruși, pe suprafețele care vin în contact cu cei care trec pragul cabinetelor și saloanelor, pot cauza o proliferare a agenților patogeni care cauzează infecții și boli.

Pentru scaune, mese și alte suprafețe de lucru este nevoie de o soluție rapidă de decontaminare, pentru că acestea să fie imediat gata pentru următorul pacient. Astfel generarea unui mediu confortabil, primitor și steril se poate realiza prin pulverizarea unui dezinfectant pentru suprafete.

Igiena îmbunătățește calitatea relațiilor dintre pacienți și personalul medical, de aceea dacă îți dorești un cabinet sigur și fără microbi, dezinfectantul pentru suprafețe gata de lucru este soluția ideală pentru decontaminarea rapidă a tuturor suprafețelor de contact precum: piese de mobilier, brațele de susținere a lămpilor, instrumentele stomatologice de oțel, aluminiu, cupru, silicon sau cauciuc, îmbunătățind astfel igiena generală.

Dezinfecția prin mijloace chimice (substanțe biocide) este un proces care elimina organismele microbiene în proporţie de 99,99% în scopul prevenirii infecțiilor.

Fiecare dezinfectant pentru suprafete poate fi procurat sub diverse forme de la șervețele dezinfectante pentru suprafețe, până la dezinfectant concentrat.

Acest tip de soluție are proprietăţi detergente şi dezinfectante, fără aldehide, cu un spectru larg de acţiune biocidă, creat în funcţie de reglementările normelor armonizate europene privind dezinfecţia. Substanţele active sunt sărurile cuaternare de amoniu.

Dezinfectanti medicali

Dezinfectant instrumentar

Când vorbim despre dezinfectarea echipamentului pentru instituții medicale este foarte important să se folosească dezinfectanti medicali avizați de ministerul sănătății și care respectă toate normele europene impuse.

Instrumentarul stomatologic, instrumentele și echipamentul medical, dar și ustensilele utilizate în saloane pot deveni un vehicul pentru transmiterea indirectă a agenților infecțioși. În acest sens, personalul responsabil cu sterilizarea și dezinfectarea acestui tip de echipament are obligația de a folosi un dezinfectant instrumentar de cea mai înaltă calitate. Acesta trebuie să asigure eliminare în totalitate a microorganismelor și reducerea riscului de infectare.

Dezinfectarea instrumentarului este cu adevărat importantă, deoarece microorganismele pot rezista pe o perioadă de timp îndelungată în locul unde a fost un pacient infectat. Dar posibilitatea unei contaminări cu agenți infecțioși poate fi eliminată datorită dezinfectării corespunzătoare cu un dezinfectant instrumentar.

Decontaminarea și sterilizarea trebuie efectuată constantă cu un dezinfectant instrumentar corespunzător care poate elimina infecțiile nosocomiale ce pot apărea oricând și oriunde.

Acesti dezinfectanti medicali nu conțin aldehide și au un spectru larg de acțiune biocida, fiind solutii create în funcție de reglementările normelor europene.

Gestionarea infecțiilor asociate asistenței medicale este cu atât mai critică având în vedere dezvoltarea rezistenței la antibiotice, de aceea dispozitivele medicale de unică folosință nu vor fi decontaminate și refolosite, iar instrumentele chirurgicale și alt intrumentar compus din mai multe piese se dezasamblează în totalitate înainte de dezinfectare și sterilizare.

Toate echipamentele din saloanele cosmetice și instrumentele destinate îngrijirii pacienților necesită curățarea, dezinfectarea și sterilizarea prealabilă, pentru a preveni dezvoltarea proceselor infecțioase. Metodele de eliminare a microorganismelor sunt procedurile care garantează reducerea sau eliminarea acestora, acest proces fiind esențial pentru întreruperea lanțului de contaminare, iar acesti dezinfectanti medicali sunt singura cale de atac.

Dezinfectant pentru maini

Printre căile de transmitere a agenților infecțioși pe primele locuri se află transmiterea prin contact direct (prin intermediul mâinilor) sau indirect (de la obiecte contaminate prin intermediul mâinilor). Folosirea unui dezinfectant pentru maini protejează de bacteriile și virușii care cauzează infecții nocive pentru organism, așadar pentru dezinfecția igienică și chirurgicală a mâinilor se va folosi acst tip de solutii dezinfectante.

Pentru curățarea mâinilor și a antebrațelor înainte de orice operație medicală sau de îngrijire a pacientului, pentru spălarea mâinilor în salon un dezinfectant pentru mâini care elimină în totalitate o arie largă de agenți infecțioși, acesti dezinfectanti medicali nu trebuie să lipsească.

Orice dezinfectant pentru mâini trebuie sa aiba o acțiune rapidă, fiind ideal pentru utilizări frecvente în cabinetele medicale sau cosmetice, precum și între pacienți. Substanțele protectoare și hidratante pentru epidermă asigură echilibrul lipidic prevenind apariția zonelor uscate și senzația de piele crăpată după utilizări multiple, într-un interval de timp relativ mic.

Aceste solutii dezinfectante sunt adecvate pentru toate domeniile legate de igienă în serviciul de sănătate publica și cosmetică și protejează împotriva infecțiilor și a transmiterii acestora.

Destinați decontaminării microbiene a obiectelor, suprafețelor, obiectelor, mâinilor etc. prin distrugerea, îndepărtarea sau reducerea numărului de germeni pana la limita la care prezenta acestora nu mai reprezinta un risc de îmbolnăvire acești dezinfectanti medicali ne pot salva viata.

2 Comments on "Dezinfectanti medicali, cele mai eficiente produse pentru dezinfectare și sterilizare"

  1. Chiar ne pot salva viata sunt foarte importanti 🙂

  2. Pentru sanatatea si siguranta noastra ar trebui ca in spitale sa se foloseasca cei mai buni dezinfectanti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*