Cu rucsacul in spate, calator spre paradis

paradis
Share the joy

Cu rucsacul în spate, călător spre paradis

Viaţa este o călătorie cu rucsacul în spate. Cu paşi mărunţi şi aparatul de fotografiat în mâna pornim visători spre Paradis. Viaţa este o ofertă de turism pe care hrăpăreţi cu toţi o înşfăcăm pofticioşi, pentru că mai apoi să navigăm în derivă, cu vântul purtându-ne spre tărâmuri exotice.

Viaţa este o vacanţă splendidă pentru unii, prea monotonă şi lipsită de culoare pentru alţii. O călătorie palpitantă, plină de aventuri fără sfârşit sau scurtă, fugară, presărată doar pe alocuri cu peisaje superbe.

Însă pentru toţi acei ce iubesc natura, fluturii, cascadele şi apusurile de soare, pentru cei ce adoră liniştea din mijlocul câmpului, sunetul valurilor şi păsările cântând la poalele codrului, pentru cei care se bucură de nopţi înstelate ascultând bufniţele vorbind cu greieri şi contemplând lumina lunii, pentru cei cărora le place să călătorească, să cunoască şi să se bucure de fiecare amintire pe care o scriu în jurnal, CND Turism are cele mai exotice oferte invitându-te să cunoşti oameni şi culturi, să te contaminezi cu obiceiuri de pe alte meleaguri şi să te întorci acasă bolnav de dor. Pentru toţi acei care cred că o călătorie spre o altă lume este posibilă, în timp ce mintea călătoreşte prin univers şi picioarele păşesc în răcoarea valurilor, vacanţe speciale sunt pe cale să înceapă.

Călător în ţara cuvintelor, descopăr un paradis ascuns

Eu sunt un călător în ţara cuvintelor. Uneori, când redactez câte o lucrare, îmi place să ascult în căşti marea, tanguindu-se de dorul meu. Plaja şi soarele sunt pentru mine locuri de vis, destinaţii speciale, care îmi gravează in inima cu litere fierbinţi, cele mai dulci amintiri.

Pentru mine, bloggerul călător, vacanţele sunt mai mult decât fotografii şi descrieri în jurnalul meu. Fiecare călătorie perfectă este cea care mă umple de satisfacţii, mă îmbată cu sentimentul măreţ de a explora şi de a descoperi locuri noi şi culturi exotice. Consider că o călătorie este o sumă de întâmplări fericite în care cunoaştem oameni diferiţi decât cei pe care îi salutăm în fiecare zi, cu stiluri diferite de viaţă, cu altfel de gastronomie sau alt fel de a se îmbracă. Toate acestea combinate, dau rezultatul unei ecuaţii fantastice care ne scoate din rutina zilnică şi ne aruncă într-o aventură inimaginabilă.

Uneori, în mijlocul iernii mi-e dor de mare şi aşezată în faţa monitorului călătoresc spre ea pe aripile cuvintelor. Cu rucsacul cocoţat în spate, din care nu lipseşte jurnalul şi ochelarii de soare, pornesc îmbătată de arome oceanice, spre tărâmuri magice, umbrite de palmieri giganţi.

paradis

Odată chiar am visat că am călătorit într-un paradis pământean…

Am înotat în faţa bungaloului în care ne ascundeam de razele soarelui, să ne iubim ca nebunii, apoi ne aruncam în apa atât de clară, incât noaptea vedeam nisipul de pe fundul mării, strălucind sub razele argintii ale lunii. Apoi desculţi ne plimbam de-a lungul plajei care emana un aer voluptos, de palmier şi de nucă de cocos, furișându-ne pe sub copacii luxurianți, plini de culoare, vorbind despre lună, ţestoase şi grădini de corali gigant.

Mie îmi plac insulele înconjurate de ape de un albastru profund, ador să privesc cerul printre ramurile unui palmier măreţ.

Oricâte oferte turistice aş parcurge, întotdeauna mă opresc într-un loc paradisiac: Maldive – fila ce stă să înceapă în jurnalul meu pentru că în această vară, vreau vacanţa mea specială.

Trebuie să mărturisesc că simt o atracţie imensă pentru liniştea şi unicitatea acestui loc.

Pe Cocoa Island Maldives e bungaloul din visul meu. O cazare de lux pe litoralul privat al Insulei Kaafu din Atolul Male de Sud. Un loc feeric unde visele se întâmplă cu ochii deschişi.

Pentru diferite religii, paradisul este locul idilic în care vom ajunge la sfârşitul călătoriei nostre prin magnificele locuri pământeşti. Dar există multe alte paradisuri presărate printre munţii şi văile acestui pământ. Locuri minunate accesibile turiştilor care doresc să le descopere.

paradis

Multe dintre aceste destinatii ne sunt puse la dispoziţie de CND Turism, iar unele sunt atât de perfecte încât cred că şi adevăratul paradis este invidios.

În Oceanul Indian , în Maldive, o ţară compusă din mai mult de 2.000 de insule, paradisul este înconjurat de nisipuri fine, de un alb aproape imaculat, de ape în care se oglindeşte cerul, împrumutând limpezimea lor. Aici totul este la superlativ, începând de la darurile naturii, peisaje uluitoare, de o frumuseţe nepământeană, până la luxul din interiorul bungalourilor.

Locul privilegiat în care este situată insula şi climatul tropical, includ toate facilităţile şi luxul unei staţiuni aproape de neegalat. Paradisul acesta este un loc perfect pentru a te bucura de o vacanţă de neuitat.

Pe insula vei ajunge după ce călătoreşti cu barca cu motor timp de 40 de minute. O călătorie magică în timpul căreia nu te mai saturi de imaginile feerice ce se derulează în faţa ochilor tăi. Aici, dacă eşti iubitor de aventuri, poţi face scufundări în preajma celor două insule private de corali şi poţi înota cu delfinii.

Şi de aventuri culinare te poţi bucura. Insula este presărată de restaurante unde poţi gusta cele mai desăvârşite specialităţi şi orice restaurant are un meniu perfect pentru a se potrivi fiecarui gust. Acestea oferă preparate din bucătăria europeană, precum şi un amestec de preparate tradiţionale din India şi Sri Lanka. Aici accentul se pune pe fructe de mare şi produse proaspete colectate doar din zonă. Iar pentru a te bucura de cocktail-uri exotice, barurile cu acces direct la plajă sunt acolo să îţi satisfacă poftele.

Relaxarea cunoaște alte limite la SPA, făcându-te sa uiti de tine și să ți se pară că totul e un vis în paradis…

Pentru mine revenirea acasă este adesea însoţită de melancolie şi dor, pentru că am lăsat în urmă locuri idilice şi amintiri care vor fi cu mine pentru o vreme, înscrise mărunt în file ce poartă arome din toate colţurile lumii. Amintiri dragi care mă mângâie şi să mă umplu atât de mult că visez la vacanţe speciale ori de câte ori aud şoaptele vântului şi simt pe obraji mângâierea soarelui.

Articol scris pentru Spring Super Blog 2017.

1 Comment on "Cu rucsacul in spate, calator spre paradis"

  1. Mereu este grea intoarcerea acasa dintr-un loc minunat unde te-ai simtit excelent.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*