Lucrul de acasă – Top 5 cele mai bune locuri de muncă în sistem remote

lucrul de acasa
Share the joy
 • 75
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lucrul de acasă – Top 5 cele mai bune locuri de muncă în sistem remote

Când eram copil, singurul loc de muncă acasă era al croitoresei. Încă îmi aduc aminte de mama care rostea „la croitoreasă”, cu mare mândrie, pentru că era considerat un loc exclusivist unde puteai căpăta haina visurilor tale, unicat, croită exact pe măsura ta, un lux aproape de neimaginat acum câteva decenii.

Astăzi datorită tehnologiei și a gadgeturilor moderne, dar și datorită pandemiei COVID-19, lucrul de acasă a devenit o soluție adoptată de tot mai multe companii. Așadar dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă care să vă ofere flexibilitate la cote maxime, în articolul de astăzi am făcut un top 5 al celor mai rentabile joburi remote.

Lucrul la birou versus lucrul de acasă: beneficii şi dezavantaje

Munca de acasă are multe avantaje. De fapt are atât de multe încât mă întreb de ce nimeni nu s-a gândit înainte la această posibilitate. Orele flexibile și oportunități multiple de a învăța lucruri noi oferă posibilitatea de a avea mai multe locuri de muncă cu orarul lipit, lucru imposibil dacă trebuie să te deplasezi de la un job la altul, în sistem clasic. De asemenea lucrul de acasă este mai profitabil, deoarece nu trebuie să cheltuiți banii pe combustibil sau transport, nu vă faceți pachet și nu ieșiți la restaurant, astfel puteți avea și o dietă mai bine controlată.

Cu toate acestea, lucrul de acasă vine și cu dezavantaje potențiale, cum ar fi un deficit de comunicare și socializare, sentimente de izolare și pierderea motivației. Totuși cele din urmă se pot atenua dacă doriți să minimizați impactul de a lucra de acasă. Astfel tot ce trebuie să faceți este să creați un echilibru bun între viața profesională și viața personală urmând o rutină strictă, alocați timp pentru a vă deconecta de ceea ce faceți și respectați-vă orele de muncă și cele de odihnă și mai presus de toate rămâneți în legătură strânsă cu colegii fie prin noile aplicații fie telefonic.

lucrul de acasa

Top 5 cele mai bune locuri de muncă de acasă

 • Traducător

Dacă cunoașteți mai mult de o limbă străină, luați în considerare posibilitatea de a deveni traducător. Acest job de acasă este o opțiune excelentă pentru cei cărora le place să citească și sunt pricepuți la traducerea textelor pe diverse teme.

La ora actuală cererea de traducători acreditați este imensă, având în vedere că trăim într-o lume în care comunicarea fără bariere este din ce în ce mai accesibilă. Atâta timp cât oamenii trebuie să împărtășească informații, traducătorii nu vor rămâne niciodată fără loc de muncă.

Dacă vrei sa fii traducător poți lucra ca profesionist independent sau cu o agenție și oricine poate deveni traducător în orice limbă, atâta timp cât își poate demonstra abilitățile și obține o acreditare.

 • Editor și producător video și audio

Editorii audio video convertesc o secvență de imagini într-un produs final care îndeplinește cerințele și viziunile echipei de producție. Pe lângă abilitățile și experiența tehnică, editorii video trebuie să fie extrem de creativi, răbdători și orientați spre detalii, iar lucrul de acasă poate fi oaza de liniște în care își pot dezvolta creativitatea.

În principiu sunt două joburi distincte, unul pe segmentul audio și unul pe segmentul video/imagine, dar tehnologia este atât de avansată încât stăpânind competențele adecvate, veti livra un conținut care va uimi pe oricine.

 • Profesor online

Să predai online este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să se bucure de o mare flexibilitate și un job la distanță în timp ce rămân productivi.

Dacă predarea este ceva care vă pasionează, puteți oferi cursuri online pe teme pe care le stăpâniți bine, fie că este vorba de matematică, fotografie sau de gătit și pentru care desigur aveți acreditare. Astăzi poți preda lecții online folosind un software dedicat precum Skype, Zoom, ClassRoom sau chiar funcția video Facebook.

Tot în această categorie ar putea intra antrenorii personali, coaching și chiar consultanții ce pot împărtăși cunoștințele lor contra cost.

 • Reprezentant al serviciului pentru clienți

Serviciul pentru clienți este o altă alternativă la opțiunile bine plătite de la locul de muncă de acasă. Acest job presupune să oferi răspunsul la întrebările clienților, gestionarea reclamațiilor și procesarea comenzilor.

Oamenii care doresc să lucreze în acest domeniu pot găsi locuri de muncă de acasă la companii de management al serviciilor pentru clienți, la diferiți retaileri sau chiar la Amazon, printre altele.

 • Programator/ web designer

Unul dintre cele mai bine cotate și cele mai bine plătite locuri de muncă de acasă este în domeniul IT. Este o profesie care poate deschide ușile către multe oportunități și specializări, mai ales că PC-urile fac parte din viața noastră de zi cu zi.

Aici sunt multe domenii de acoperit precum web designer – o ramură a dezvoltării web care se concentrează pe aspectul front-end al unui site web. Apoi este designer grafic – pentru cei cărora le place să lucreze cu suporturi grafice- o poziție foarte căutată, având în vedere că designul de imagine este peste tot, de la divertisment și design de produs până la publicitate.

Așadar dacă vă doriți să puteți lucra de acasă îndrăzniți să rupeți tiparele jobului convențional și a orarelor stricte și să explorați posibilitățile infinite pe care vi le oferă lucrul de acasă. Odată ce începeți să găsiți oportunități de muncă remote veți descoperi că nu este atât de dificil pe cât credeați.

 • 75
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Lucrul de acasă – Top 5 cele mai bune locuri de muncă în sistem remote"

 1. Valeria Chertes | iunie 28, 2021 at 8:10 pm | Răspunde

  Multumim pentru recomandari.

 2. Multumim pentru articol!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*