Te tentează locuri de muncă agenți de pază? Iată ce abilitați trebuie să ai!

agent de paza
Share the joy

Te tentează locuri de muncă agenți de pază? Iată ce abilitați trebuie să ai!

Încet începem să revenim la normalitate. Probabil că această perioada va lasă o amprentă definitivă în viață noastră, dar totul merge înainte și trebuie să ne adaptăm. Chiar dacă pentru câteva săptămâni totul s-a oprit în loc, lucrurile încep să se miște și apar oportunități de noi locuri de muncă, semn că economia se va redresa, chiar dacă nu într-un ritm alert.

De la începutul decretării stării de urgență, s-au pierdut aproape 400.000 de locuri de muncă, conform datelor de la Ministerul Muncii. Astfel, putem constata cu stupoare că în fiecare din cele 67 zile în care totul a stat în loc, economia a pierdut aproape 6.000 de locuri de muncă pe zi.

Totuși încă nu apar vești îmbucurătoare și de aceea cred că trebuie să profităm de orice ocazie și să încercăm să găsim un loc de muncă, măcar pe această perioada tranzitorie.

Încă se caută lucrători comerciali și personal în domeniul sanitar, însă au crescut și cererile de agenți de pază. Pe OLX, de exemplu, sunt o mulțime de oferte de muncă în diverse domenii.

Ce abilități trebuie să ai pentru a fi angajat că agent de pază

Dacă pentru unele profesii sunt necesare anumite studii de specialitate, profilul profesional pentru cei care vor să devină agenți de pază are câteva caracteristici foarte specifice, însă este de ajuns că persoană respectivă să fi terminat liceul.

Totuși sunt câteva calități și abilități pe care un agent de pază trebuie să le aibă, pentru a a oferi garanție clientului care a ales să își profesionalizeze sistemele de securitate apelând la acest fel de servicii. Să vedem care sunt principalele și cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le ai atunci când este în căutarea unui loc de muncă agenți pază:

 • O formă fizică bună

Este clar că un agent de pază poate fi forțat să reacționeze într-o situație riscantă și trebuie să facă acest lucru, dacă este necesar, eficient și rapid. Cred ca este cel mai importanta abilitate în aceasta meserie. Un bun profesionist ar trebui să fie preocupat de sănătatea sa și de forma fizică, dar și de pregătirea constantă în discipline specifice precum autoapărarea. Acest lucru arată un angajament pentru eficiență în activitatea sa și de asemenea un angajament față de el însuși pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții posibile.

 • Agenți de pază – vigilență și echilibruagenti de paza

În nenumărate scenarii un agent de pază trebuie să analizeze situația cu care se confruntă și să o pună în context împreună cu regulile și protocoalele pe care trebuie să le respecte conform fișei de lucru.

Uneori, ceea ce dictează regulile și ceea ce dictează bunul simț sunt oarecum opuse, în aceste situații factorul uman fiind cel care face diferența. Vigilența și perspicacitatea, precum și atenția sporită și seriozitatea sunt cele care aduc echilibrul în orice situație și siguranța obiectivului supravegheat nu va avea de suferit.

 • Prezență bună și abilități de comunicare

Ca toate lucrurile care se fac în mijlocul unui anumit public, munca unui agent de pază trebuie consolidată cu abilități de comunicare adecvate. Un spirit de observație ieșit din comun, capacitate de dialog, calm și seninătate în situații de tensiune și stres, precum și capacitatea de a interacționa cu alte persoane în mod eficient sunt abilități importante pentru un profesionist dedicat supravegherii diverselor obiective.

La acestea trebuie adăugat un aspect fizic îngrijit și sobrietate, care consolidează ideea de siguranță în ochii celor care îl privesc.

 • Pregătire și experiență pentru agenții de pază

La fel ca în multe alte sectoare profesionale, cei care vor să practice această meserie trebuie să fie conștienți de multitudinea de schimbări și noi reguli de lucru, dictate de situația în care ne aflăm.

Totodată un agent pază trebuie să fie conștient că poate fi obligat să ia rapid decizii și trebuie să fie capabil să adopte o poziție fermă în anumite ocazii, uneori punându-și integritatea în pericol. DE aceea pentru unele posturi experiența este necesară.

Luate împreună, toate aceste lucruri constituie un bun CV pentru un profesionist care își dorește un loc de munca în sectorul securității și garantează o bună prestare a serviciului dat.

3 Comments on "Te tentează locuri de muncă agenți de pază? Iată ce abilitați trebuie să ai!"

 1. Anghelina Irina | mai 25, 2020 at 8:49 pm | Răspunde

  E bine de stiut!Nu se stie niciodată cum schimbi locul de munca

 2. Valeria Chertes | mai 25, 2020 at 10:38 pm | Răspunde

  Mulțumim pentru informații.

 3. Claudia L Chivu | mai 27, 2020 at 11:47 pm | Răspunde

  Un articol interesant! Multumim pentru informații!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*