Ce sectoare oferă locuri de muncă pe perioada crizei Covid-19

locuri de munca
Share the joy
 • 130
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ce sectoare oferă locuri de muncă pe perioada crizei Covid-19

…Eram fericiți și nu știam…

Totul mergea relativ bine până când pandemia Covid-19 a ajuns și în țara noastră. Una dintre cele mai devastatoare consecințe pe care le-a adus propagarea acestui virus în lume, pe lângă pierderea imensă de vieți omenești, a fost scăderea și chiar întreruperea activității multor companii și prin urmare pierderea multor locuri de muncă.

Urmează o perioada în care totul va fi greu, de la reluarea activităților până la reintegrarea în piața muncii, de aceea locuri de muncă la domiciliu precum cele anunțate pe acest site ar trebui să ne atragă atenția pentru a amortiza un pic cheltuielile din această perioada. Locurile de muncă temporare atenuează drama familiilor care rămân fără venituri și sunt binevenite.

Locuri de muncă pe timpul pandemiei

Să nu uităm totuși că sunt și câteva sectoare care în ultimul timp au o cerere constantă de personal.uniforme medicale

În unitățile medicale este nevoie acută de personal calificat. În astfel de situații excepționale prioritatea numărul unu a oricărei țări este menținerea în picioare a sistemului de sănătate public.

Un alt sector în care lipsește personal este sectorul logistic care trebuie să includă, de asemenea, un număr destul de mare de muncitori deoarece lanțurile de aprovizionare lucrează la capacitate maximă pentru a acoperi cererea de produse de bază.

Desigur, urmează supermarketurile și magazinele care furnizează aceste produse fără de care nu am putea continua să rezistăm închiși în casele noastre. Astfel lucrătorii comerciali sunt tot mai căutați de marile magazine care pun anunțuri precum cele de pe acest site.

În orașele în carantină, în timp ce majoritatea companiilor sunt obligate să se închidă, sectoarele de bază care trebuie să răspundă în continuare cererii pieței sunt magazinele.

Astfel ordonanțele care interzic cetățenilor să părăsească locuințele, cu excepția momentului când merg să cumpere alimente sau medicamente, transformă supermarketurile în unul dintre cei mai mari furnizori de locuri de muncă în mijlocul acestei crize fără precedent.

locuri de munca

În aceste zile sunt solicitați și livratorii pentru că multe restaurante și cafenele s-au reorientat și livrează mâncare la domiciliu, de aceea dacă ai permis de conducere ai putea caută în zona ta astfel de oferte.

Oricum ar fi, dacă ești în căutarea de muncă iată câteva sfaturi care te-ar putea ajută să te pregătești sau să găsești jobul potrivit chiar și în timpurile astea incerte.

Căutarea constantă prin anunțuri locuri de muncă

detectiv particular iasiÎn această perioadă multe companii se adaptează situației. Prin urmare este important să cauți oferte chiar și pe site-uri de anunțuri locuri de muncă, precum OLX, de exemplu, deoarece o oportunitate poate apărea în orice moment.

Deși există mai puține oferte de locuri de muncă în unele sectoare, în altele acestea au crescut, astfel încât poate fi o șansă bună de a câștiga experiență și în alte domenii decât cel în care ai lucrat până acum.

Profită de timpul liber şi obține calificări în plus

Piața muncii evoluează constant, de aceea trebuie să fii mereu activ și pregătit, iar un lucru bun ar fi să profiți de această perioada și să faci niște cursuri online, mai ales că multe platforme le oferă gratis. Totul va reveni la normal în curând și acestea vor reprezenta un avantaj deosebit.

Pregătirea constantă nu este doar aprofundarea cunoștințelor și dezvoltare personală, ci și un moment excelent de a obține noi calificări. În plus te poți pregăti pentru a te prezenta la un interviu de angajare. Pe net există o mulțime de sfaturi pentru a depăși cu brio emoțiile, dar și pentru a realiza un CV perfect.

Nu uita că un CV bun poate face diferența când trebuie să te afirmi între alți candidați. Profită de aceste zile libere și rescrie-l. Trebuie să ai grijă la fiecare detaliu care apare în el, ideea este să captezi atenția de la început persoanei care îl va citi.

Nu uita că nu numai calificările pe care le ai sunt importante, la fel și prezentarea acestuia. Un CV original poate fi poarta spre jobul mult visat, asa că menționează numai datele pe care le consideri remarcabile într-o manieră ordonată, fără să te lungești prea mult.

Este important să ai mai multe CV-uri pregătite în funcție de sectorul, compania sau jobul pe care îl vizezi și în fiecare din acestea să subliniezi exact acele calități și pregătirea care te recomandă pentru o anumita funcție.

Ai un portofoliu, dar conturi în SM?

Astăzi un portofoliu este una dintre principalele cerințe în tot mai multe job-uri. Profită de tipul liber și creează-ți unul al tău, nu știi când poţi avea nevoie de el.

Viața noastră s-a mutat în online și acum, mai mult decât oricând, ne putem da seama de utilitatea internetului. Rețelele de socializare sunt importante și în aceste cazuri când cauți un loc de muncă, în special în cele dedicate sectorului profesional, precum ar fi LinkedIn. Este timpul să îţi actualizezi profilul sau să îți faci unul, dacă nu aveai. Gândește-te cum dorești să fii văzut și postează doar acele informații necesare.

Deși situația este complicată, trebuie să pozitiv. Este o situație temporară care se va termină curând și răbdarea trebuie să devină cel mai bun aliat al tău acum.

Între timp caută noi oferte locuri de muncă pe OLX și continuă să obții noi calificări.lucrezi de acasa

 • 130
 •  
 •  
 •  
 •  

3 Comments on "Ce sectoare oferă locuri de muncă pe perioada crizei Covid-19"

 1. Un articol bun!Eu mai am o lună și trebuie să încep serviciul,se termina concediul de maternitate, iar firma unde lucram din 2011 a dat faliment 😕.Așadar,trebuie să încep să îmi caut de munca. Tot din cauza coronavirusului am pierdut și stimulentul de inserție,nu se mai cauta personal și nu se știa ce va urma,așa că ofertele au fost puține,mie nu mi-a convenit programul și am pierdut banii…

 2. Multumesc pentru recomandare! Multă lume nu mai lucrează în această perioadă! Loc de muncă gasim mai greu acum!

 3. Mulțumim pentru articol.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*