Liber la creatie, martisoare hand-made

Share the joy

   În curând îi dăm bun-venit primăverii. În Bucovina sosirea celui mai parfumat anotimp se celebrează prin marţişor … şi nu aşa oricum,  în data de 1 Martie, fetele oferă mărţişoare băieţilor, iar pe 8 Martie aceştia dăruiesc la rândul lor marţişoare, flori şi bomboane, doamnelor. Mica bijuterie rămâne la reverul hainei, purtată cu mândrie, până la sfărsitul lunii, cand este scoasă şi atârnată într-un copac ce creşte drept şi rodeşte, pentru a aduce belşug şi sănătate peste an .
   Ce poate fi mai emblematic pentru luna martie decât un marţişor cool şi  modern, un talisman atemporal, inspirat de anotimpul dragostei eterne, primăvara. Şi haideţi să ne gândim cum acest obiect, care a evoluat de la doua fire de lână, de care mai apoi se agaţa o monedă de argint …la coşarul înnegrit, cu scara în spate, atârnat de două fire de matase dar, care mai apoi se poate transforma, într-o bijuterie pe care să o purtăm la rever şi în timpul anului, să o atingem cu degetele visătoare, zâmbind cu gândul la luna martie, la parfum de zambile şi petale de ghiocei.
   Şi ce poate fi mai original decât o mică operă de artă, făurită de mâinile noastre , dăruită cu dragoste persoanelor iubite. Un mărţişor hand-made reprezintă contopirea perfectă a imaginaţiei, ideei creatoare, dragostei pentru frumos şi a marinimiei fiecaruia, căci în fiecare marţişor, unic creat, lăsăm o bucăţică de suflet.
   În fiecare an îmi place sa creez pentru cei dragi, marţişoare personalizate. Pentru fiul meu, care trebuie să dăruiască colegelor de clasă ,am facut marţişoare croşetate, apoi origami însă anul acesta am găsit nişte minunăţii de păpuşi în miniatură, pe care fetiţele le vor adora.
   Dar să începem cu începutul… Pasiunea mea pentru hand-made  e veche, am început prin a-mi confecţiona singură bijuteriile, voind să ies din tipare , să port doar lucruri unice, de calitate. Aşa am cunoscut cel mai aprovizionat şi mai de calitate site de margele şi accesorii. GEMSALE.ro este un magazin online din Iași, care comercializează:
  *  bijuterii din pietre semipretioase (coliere, bratari, inele, pandantive, brose, bijuterii copii, bijuterii barbati, bijuterii mirese)
  * pietre semipretioase: margele pietre semipretioase, cabochon, bijuterii, cadouri (agat, aventurin, ametist, amazonit, carneol, cuart roz, cristal de stanca, coral, fluorit, hematit, howlit, jad, jasp, lapis lazuli, lava, malachit, obsidian, ochi de tigru, opal, perle naturale etc), margele sticla, margele FIMO, margele metalice, margele cloisonne, margele rhinestone, margele ceramice
  *  cadouri cu pietre semipretioase
  *  accesorii bijuterii (tortite cercei, baze inele, cadre pandantive, snururi, elastice, sarma modelaj, guta nylon, ace modelaj, distantiere, link-uri etc).
  *  ambalaje bijuterii (cutiute bijuterii, pungute celofan, saculeti organza pentru marturii, botez etc)
  *  suporturi pentru bijuterii
  *  unelte margelit, adezivi handmade, carti margelit
  *  pasta FIMO si accesorii FIMO

  De fapt prima dată cand am accesat site-ul căutam accesorii bijuterii,  pentru brăţările mele. Am fost pur şi simplu fermecată de multitudinea produselor, de promoţii si de preţurile mici de pe site. Mi-am fabricat foarte multe braţari din perle atât pentru mine cât şi pentru prietenele mele dragi. Toată lumea aşteaptă luna cadourilor căci ştiu că vor primi de la mine un marţişor foarte special.

   Pe site gasiti foarte multe accesorii mărţişoare, de la şnururi sau panglica alb-rosu fară de care nu aşi concepe un marţişor, până punguţele de plastic în care vom ambala preţioasele daruri.
   Eu vă voi arata cum să-i faceţi pe cei dragi  fericiţi. Pentru început trebuie să avem pregătită baza marţişorului. Echipa Gemsale.ro a pregătit anul acesta foarte multe accesorii astfel încât puteţi face marţişoare pe toate gusturile. Şi pentru mama… şi pentru soacra sau prietene  dar  şi pentru micile prinţese care vor cocheta cu ideea de a purta o bijuterie.
   Pe baza trebuie sa puneţi bijuteria propiu-zisă ( tot le Gemsale găsiţi adezivi si unelte), pentru fetiţe aveţi margele din lemn sau din sidef, papuselele din material textil care pe mine m-au cucerit şi ataşati snurul. Voila… aţi obţinut un marţişor sigur, care poate fi purtat de copii fara pericolul acului de siguranţă.
   Dar dacă vreţi o bijuterie , care mai apoi să se transforme în broşă sau pandativ puteţi incerca margelele de porţelan sau chiar matriţele fimo . Totul este să aveţi pasiune şi veţi încânta pe toată lumea cu marţişoarele hand-made.

Eu vă invit să daţi frâu liber pasiunii şi imaginaţiei şi astept cu nerabdare creaţiile voastre. Să aveţi o primăvară fericită !!!

Be the first to comment on "Liber la creatie, martisoare hand-made"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*