Iubeste-ti si ingrijeste-ti cainele, uneori si pe el il doare

hrana pentru caini
Share the joy

Iubeste-ti și îngrijește-ţi câinele, uneori și pe el îl doare

Dragi prieteni, iată că încetul cu încetul vă invit în viaţa mea. Dacă atunci când am făcut acest blog, mă gândeam să vă arăt doar unele dintre proiectele mele DIY, uşor, uşor vă invit în casa şi în viaţa mea, împărtăşind cu voi întâmplări şi experienţe personale.

Astăzi vă vorbesc despre căţei. Cei care ne oferă atât de multă dragoste fără să ceară nimic în schimb, cei care ne înseninează zilele cu ghidușiile lor.

Unii dintre voi care mă cunoaşteţi personal ştiţi că multă vreme stăpâna casei mele a fost Rona, o cățelușă ciobănesc german, frumoasă şi inteligentă cum alta nu-i.

Primii zece ani din viaţă ei au fost superbi pentru toţi, însoţindu-ne neobosită oriunde mergeam, apoi din cauza unor probleme de sănătate Rona noastră a petrecut şi câţiva ani mai odihniţi, fără drumeţii şi fără să se deplaseze prea mult. Artrita canină nu a mai lăsat-o sa alerge peste tot și medicamentele antiinflamatoare pentru câini erau parte din rutina zilnică.

Chiar dacă nu ne dăm seama, uneori micii noştri prieteni au şi ei probleme de sănătate, iar cele mai comune sunt inflamațiile articulaţiilor. Dacă noi oamenii ştim să ne exprimăm durearea, să căutăm remedii pentru a alina orice problemă de sănătate, animalele de companie nu ştiu să ceară o pastilă când se simt slăbite sau când le doare ceva.  Stă în puterea noastră să le alinăm durerea şi să îi facem să se simtă bine.

Cum ştim când îl doare?

Durerea este o experienţă emoţională şi senzorială extrem de neplăcută, asociată sau nu cu afectarea ţesuturilor şi întotdeauna trebuie să ne adresăm veterinarului când animalul nostru de companie se simte rău. Pentru micii noştri prieteni durerea este subiectivă şi dificil de măsurat. Unii stau trişti, alţii nu mai mănâncă şi unii chiar plâng, însă sunt şi simptome care trec aproape neobservate de ochii necunoscătorilor, astfel încât orice schimbare bruscă de comportament trebuie discutată cu un veterinar.

Putem identifica 2 tipuri de durere care pot afecta animalul nostru de companie: acută şi cronică.

  • Durerea acută este cea care survine în urmă unei traume în general şi dispare în câteva zile de tratament.antiinflamatoare pentru câini
  • Durerea cronică poate fi asociată cu o suferinţă reală, o durerea care persistă dincolo de data aşteptată a vindecării sau ca durere asociată cu boală progresivă. Atunci trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii micului nostru prieten.

Există situaţii în care putem presupune că micul nostru prieten suferă, cum ar fi o lovitură la joacă sau după o intervenţie chirurgicală. Dar când dovezile sunt mai subtile, medicul veterinar este cel care trebui să pună un diagnostic şi să prescrie antiinflamatoare pentru animalele noastre de companie.

Tot veterinarul va face o schemă de tratament pentru a putea administra orice calmant pentru câini şi vă va oferi informaţii cu privire la perspectivele viitoare.

Ce tipuri de antiinflamatoare pentru câini putem găsi

Antiinflamatoare pentru câini sau combinaţii ale acestora, trebuie administrate în funcție de severitatea durerii și starea de sănătate a animalului. Cu cât este mai mare durerea, cu atât este mai mare nevoia de a folosi mai multe antiinflamatoare pentru câini.

Îmi aduc aminte ca acum multi ani nu cunoșteam nici un petshop online și medicamentele erau groaznic de greu de dat animalului. Acum medicamentele antiinflamatoare pentru câini se găsesc sub forma de comprimate sau tablete mestecabile. Acestea sunt ușor acceptate de animalul de companie și se administrează mult mai simplu.

Petshop online, locul unde găsești tot ce vrei pentru cățelul tău

Într-un petshop online găseşti hrana adecvată pentru animalul tău de companie, produse atent selectate ale celor mai renumite branduri de pe piaţă, tot felul de medicamente veterinare special create pentru micii necuvântători, produse revoluţionare pentru îngrijirea animalelor şi servicii prompte. Un magazin online precum este mobilepet.ro are tot ce le place şi ce le trebuie prietenilor tăi necuvântători.

Să-ţi iubeşti câinele nu înseamnă doar să îi dai să mănânce şi să ai grijă de el. Înseamnă să îl ingriijesti să fie fericit, să fii cu el la bine şi rău şi să nu-l abandonezi niciodată. Un animal de companie presupune un angajament care te obligă să urmezi nişte rutine, să îi dedici timp, dragoste şi joc. Viaţa cu un prieten patruped te ajută să înveţi şi să dezvolţi concepte atât de importante precum responsabilitate, dragostea şi empatie.

 

3 Comments on "Iubeste-ti si ingrijeste-ti cainele, uneori si pe el il doare"

  1. Si eu tot un caine ciobanesc german am avut care din pacate l-am pierdut anul trecut din cauza unor probleme de sanatate

  2. Cine isi ia cu caine trebuie sa aiba grija si sa-l iubeasca ca pe proprii copii. Nu-ti iei un caine ca sa-ti bati joc de el.

  3. Mereu am avut si am iubit animalele, am avut caini, pisici, pesti de toate si le-am ingrijit cu drag <3

Leave a comment

Your email address will not be published.


*