Cine este inamicul sănătății, factor declanșator în ciroza hepatică și pancreatita acută?

ciroza
Share the joy

Cine este inamicul sănătății, factor declanșator în ciroza hepatică și pancreatita acută

În ultimii ani stilul nostru de viață s-a schimbat considerabil față de acum câteva decenii și importanța unei vieți sănătoase era adesea trecută cu vederea într-un fel sau altul. Anul care a trecut ne-a făcut parcă să fim mai conștienți de noi, de cât de mici și vulnerabili suntem în față unor viruși microscopici.

Importanța sănătății poate fi văzută din perspective diferite, dar, în general, atunci când vorbim despre sănătate, trebuie să înțelegem că nu este vorba doar despre un corp sănătos, ci despre un tot general, pentru că așa cum vă spun de multe ori, organismul nostru funcționează cu precizie de ceas și uneori o secundă poate face diferența între viață și moarte.

Așadar consider că o sănătate bună poate fi descrisă că o stare de bine în care atât corpul nostru, cât și mintea noastră fuzionează și funcționează la cote maxime.

De aceea sănătatea trebuie păzită și îngrijită, prin vizite periodice la medic și prin analize de sânge, cel puțin odată pe an. Deși mulţi consideră că nu este necesar să facă analize de sânge pentru că sunt sănătoși, adevărul este că testele de sânge sunt solicitate periodic pentru a detecta patologiile și a le trata în timp util și sunt extrem de importante în medicina preventivă.

Specialiștii subliniază că există componente ale sângelui care se pot modifica înainte de apariția simptomelor. Acest lucru oferă un avantaj clar pentru tratamentul preventiv și evitarea complicațiilor viitoare.

analize ciroza hepatica

De ce este importantă îngrijirea și păstrarea sănătății?

Sănătatea e comoară cea mai prețioasă și cea mai ușor de pierdut, totuși cel mai prost păzită.
Emile Augien

Există mai multe beneficii ale unei vieți sănătoase, dar cel mai important lucru pe care l-am putea numi este că organismul nostru, care nu trece prin niciun tip de afecțiune și complicații ale acesteia, este eliberat de durere și orice disconfort. Acest lucru duce către o stare de bine și fericirea de a trăi și de a gusta din plin viața, astfel putem spune că în funcție de unii factori putem avea o speranța de viață mai lungă.

O persoană sănătoasă este capabilă să se descurce în toate încercările vieții, deoarece corpul său funcționează corect și își poate desfășura activitățile zilnice fără nicio problemă.

Din punct de vedere mental, atunci când suntem sănătoși arătăm mai atrăgători și ne simțim mai bine cu noi înșine și acest lucru ne ajută să avem relații sociale mai bune cu ceilalți, de aceea putem duce o viață mai activă în care putem face multe activități fizice, chiar și când anii se adună.

Sănătatea și bunăstarea determină o îmbunătățire considerabilă a calității generale a vieții unei persoane, prin urmare, importanța sănătății trebuie luată în considerare de toți, indiferent dacă suntem tineri sau bătrâni, deoarece are un impact mare asupra noastră pe toate planurile.

Pentru a avea o viață sănătoasă este necesar să duci o viață disciplinată, fără excese și fără vicii precum fumatul sau alcoolul care poate duce la ciroza hepatica, de exemplu.

O alimentație adecvată cu alimente hrănitoare, mișcare regulată și o minte puternică vor avea un impact pozitiv asupra vieții noastre și ne vor ajută să gestionăm corect stresul și orice eveniment prin care trecem.

Alcoolul – inamicul sănătății, factor declanșator în ciroza hepatică și pancreatita acută

Libertatea de a trăi viață după reguli proprii este de multe ori eronat înțeleasă și anturajul ales greșit poate duce la probleme nu doar sociale ci și de sănătate. Alcoolul la care tinerii ajung cu atâta ușurință astăzi este considerat o substanță psihoactivă cu proprietăți cauzatoare de dependență, consumul iresponsabil fiind extrem de nociv.

Consumul de alcool poate afecta nu doar sănătatea, dar și relațiile cu familia, colegii de muncă și chiar cu străinii, fiind principalul factor asociat cu riscul de a dezvolta probleme grave de sănătate, cum ar fi tulburări psihice și comportamentale, inclusiv alcoolismul şi boli importante precum ar fi ciroză hepatică, pancreatita acută, unele tipuri de cancer și boli cardiovasculare, precum și traume din cauza violenței și accidentelor .

O proporție importantă din procentul mortalității atribuită consumului nociv de alcool corespunde cirozei hepatice unde leziunile provocate de alcool duc la fibrozarea ireversibilă a țesutului hepatic.

De aceea un stil de viata sănătos, cu obiceiuri sănătoase, lipsit de excese nocive și adoptarea unei rutine preventive de îngrijire a sănătății poate face diferența între o viață lungă, liniștită și fericită și una zbuciumată, în care viciile sunt principalul factor degenerativ.


NOTĂ: acest articol este pur informativ și nu exclude vizita la medic. Informațiile regăsite în acesta apar și în publicații generaliste precum Wikipedia.

3 Comments on "Cine este inamicul sănătății, factor declanșator în ciroza hepatică și pancreatita acută?"

  1. Valeria Chertes | mai 29, 2021 at 6:26 pm | Răspunde

    Multumim pentru informatii

  2. Anghelina Irina | mai 30, 2021 at 9:26 pm | Răspunde

    Mulțumim pentru informații ❤

  3. Claudia L Chivu | mai 31, 2021 at 9:26 pm | Răspunde

    Multumim pentru acest articol util!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*