Impulser – viata fara durere cu ajutorul magnetoterapiei

Share the joy

Impulser – viata fara durere cu ajutorul magnetoterapiei

magnetoterapie

Foarte multi dintre noi, cei care practicam sportul in mod regulat stim ca ocazional se intampla cate un mic accident, avem o leziune, intindere , luxatie sau pur si simplu ne zdrelim genunghiul de un aparat la sala. Nimanui nu ii place sa ia medicamente, mai ales ca unele din ele vin cu anumite restrictii si contraindicatii. Ei bine in acele momente trebuie sa apelam la terapia magnetica…Atunci am avea nevoie de o „mână” sa ne ia durerea.

Multe persoane ( printre care si eu ma număram pană de curand) sunt sceptice cu privire la terapia magnetică si isi pun intrebarea „Functionează?” … Raspunsul este DA !!!

Da, magnetoterapia functionează cu adevărat si asta tot pe pielea mea am aflat-o… cand după un accident la sala de fitness  am stat o saptamană in pat si probabil mai stăteam incă două daca o pietenă nu imi recomanda magnetoterapia.

Totusi… cum funcționează si ce este  terapia magnetică …Terapia magnetică este un tratament care constă in  aplicarea câmpurilor magnetice (magneți), local sau general, utilizarea magnetoterapiei poate fi in scop curativ sau preventiv și a fost  utilizată  în principal pentru a calma durerea. Teoria de bază este ca prin utilizarea undelor magnetice acestea trec prin țesuturi, ajungand la organele interne și sistemul circulator, echilibrand energia totală a corpului , readucand echilibru natural. Magnetoterapia are avantajul de a putea  fi auto-administrată, neinvazivă și fără efecte secundare. S-a observat ca multe persoane au gasit o solutie eficientă in terapia magnetică, rezolvand o problema de sănatate care devenise cronica si care nu a găsit rezolvare in medicina traditională.

Principalele beneficii sunt standardizarea circulație, energizarea și oxigenarea sângelui, care, la rândul său, stimulează procesul natural de vindecare a organismului. Gama sa largă de aplicații acoperă tratament pentru artrita, vindecarea rănilor, leziuni ale nervilor, sindromul de tunel carpian, fracturi si dureri atât de comune ca enervantele dureri de cap sau dureri ale oaselor la banalele schimbări de presiune atmosferică la persoanele meteo sensibile. Recent sau demonstrat progrese in tratamentul de fibromialgie și tulburare de ADHD, inclusiv  a fost de utilizata cu succes in  tratarea simptomelor de stres, dar mai presus de toate studiile specifice, nu există nici o îndoială in eficacitatea magnetoterapiei in ameliorarea durerii.

Si totusi… cum ajuta magnetoterapia in ameliorarea durerii… m-am intrebat chiar si eu in ziua urmatoare cand m-am putut ridica din pat…

Ei bine, cu totii stim niste notiuni de baza ale anatomiei, cu totii stim ce sunt venele capilare de exemplu, care se gasesc pe toata suprafata corpului si realizează schimbul de substanțe dintre sânge și țesuturi. De fina retea de vene  depinde cantitatea si calitatea de sange care se schimba intr- un tesut inflamat. Prin aplicarea unui camp magnetic asupra zonei „accidentate” se obtine o relaxare a musculaturii , obținându-se astfel o îmbunătățire semnificativă a circulație sanguine, deci un schimb de substante mai accentuat. Unele elemente  , cum ar fi acidul lactic , care sunt responsabile în mare parte pentru durere si inflamatie , sunt drenate din sistem pentru a eficientiza procesele vitale de vindecare in zona afectată . In cele mai multe cazuri magnetoterapia ajuta la  intensificarea  metabolismului eliminand nu numai durerea , dar , de asemenea, stimulează organismul în procesul natural de vindecare  , deoarece oferă oxigen si alte elemente nutritive pentru celulele din fiecare din organe , această accelerare este progresiva pe măsură ce crește fluxul de sânge în cantitate și calitate, altfel spus fiecare sedita de magnetoterapie te aduce mai aproape de vindecarea totala . O mai bună irigare aduce o mai mare vitalitate si substante nutritive , O2 inhibă zeci de agenti infectiosi , bacterii , ciuperci , paraziți și virusi . Deci magnetoterapia nu este o vanatoare de vrajitoare , este un fapt stiintific dovedit, utilizat de mii de ani si adus la standardele cele mai inalte de impulser.ro.

Efecte ale câmpurilor magnetice

• Crește oxigenul din celule .
• Reduce retenția de lichide și gaze .
• Stimulează și restabilește functia de somn .
• Luptă impotriva infectiilor si ajuta la vindecarea biologică a organismului .
• Reduce inflamatia in tesuturi.
• Normalizează echilibrul de acid / baza ( pH-ul) .
• Elimină durerea .
• Elimină stresul
• Normalizează calciu in oase si articulatii fiind un tratament eficient in osteoporoza.
• Normalizaeză tensiunea arterială .
• Ajută la metinerea colesterolului.
• Îndepărtează excesul de polaritate din organism, generata de influența emisiilor electromagnetice de la aparate electrice ( transformatoare , TV , cabluri , cuptoare cu microunde , telefoane mobile , etc . ) Care emit numai un pol ( + )  modificand astfel nivelul pH-ului  care poate aduce și menține in special bolile infectioase .

De aici am aflat foarte multe informatii, explicate pe intelesul meu si am inteles importanta magnetoterapiei in mentinerea sanatatii.

Folosind magnetoterapia voi scapa de durerile cauzate de „ecapadele ” mele sportive.

Be the first to comment on "Impulser – viata fara durere cu ajutorul magnetoterapiei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*