9 lucruri de care sa ții cont în achiziționarea unei noi maşini de spălat

maşini de spălat
Share the joy

9 lucruri de care sa ții cont în achiziționarea unei noi maşini de spălat

De fiecare dată când ne dorim să achiziționăm aparate electrodomestice pentru casă, ne vedem în imposibilitatea de a lua o decizie rapidă deoarece avalanșa de modele de pe piață ne intimidează, punându-ne în dificultate.

Acum să recunoaștem, în general criteriul hotărâtor este prețul, pentru că mulți dintre noi nu știm ce să alegem. Dar nu întotdeauna ce este mai scump este mai bun sau ce este mai ieftin este mai rău.

Un alt criteriu este alegerea unor electro domestice similare cu ale vecinilor sau prietenilor, de care ulterior nu suntem mulțumiți, cu toate că ceilalți sunt foarte încântați de produsul lor. Atunci unde greșim?

Pentru că în curând se termină anotimpul cald și vine vremea să scoatem din dulap hainele groase și vom avea mai mult de spălat, astăzi vorbim despre câteva criterii de care să ții cont atunci când îți cumperi o mașină de spălat nouă.

9 lucruri de care să ții seama dacă vrei să îți cumperi o mașină de spălat nouă

O mașină de spălat este esențială în orice casă, iar în ultimii ani, mașinile de spălat moderne și-au îmbunătățit considerabil caracteristicile transformând spălatul hainelor într-o activitate foarte ușoară și de cele mai multe ori, chiar fără bătăi de cap, unele mașini având încorporat un uscător și practic scoți hainele gata pentru a fi împăturite.

maşini de spălat rufe

1. Frecvența de utilizare

Fiecare familie este diferită și are propriile nevoi de spălare. Înainte de a cumpăra o mașină de spălat nouă, trebuie să te gândești cam cât de des se spală în casa ta și ce spațiu fizic ai alocat pentru mașină. Spațiul în care trebuie să stea mașina de spălat este foarte important, chiar într-un articol trecut v-am povestit cum am demontat ușa de la bucătărie și ușa frigiderului pentru că nu am fost atentă la dimensiuni și aproape că acesta nu îmi întra în bucătărie.

Capacitatea cuvei se măsoară în kg și depinde de numărul de persoane care o vor folosi. În timp ce o singură persoană ar putea folosi o mașină de spălat mică, o familie ar trebui să cumpere o mașină cu o capacitate mai mare. Pe acest site găsești tot tipul de mașini de spălat rufe, unele dintre acestea având capacitatea de 10kg.

2. Temperatura de spălare

Dacă ai copii mici ai nevoie de o mașină de spălat care spala la temperaturi înalte. Modelele mai noi vin cu un sistem care încălzește apa până la 60 °C. Acest lucru evită să foloseșți programul de prespălare, deoarece apa fierbinte scoate petele, în plus temperaturile înalte asigură o mai bună igienă și o spălare mai eficientă, eliminând bacteriile și germenii care provoacă alergii.

3. Număr programe și putere motor

Asigurați-vă că mașina de spălat pe care doriți să o achiziționați are programe de spălare corespunzătoare pentru orice tip de material și articol de îmbrăcăminte: sintetic, lână, mătase sau bumbac. Acest lucru va arată că va fi capabilă să spele cu ușurință haine chiar și mătase cea mai delicată.

De asemenea sunt programe care pot spală delicat hainele de bebe și totodată au program pentru denim sau materiale impermeabile. Este esențial că mașina de spălat să lase hainele impecabile fără a le distruge.

Programele complexe ce dictează mișcările cuvei, sporesc durata de viață a articolelor de îmbrăcăminte și împiedică ruperea acestora.

Printre aceste mișcări se numără: cădere, lovire, frecare, răsucire, clătire și centrifugare.

Pentru acestea însă are nevoie de un motor puternic. Așadar și acest lucru trebuie să vă atragă atenția.

maşini de spălat

4. Design

Deși nu este unul dintre lucrurile relevante atunci când vine vorba de spălare propriu zisă, este important să alegeți un model care să se potrivească locului unde va fi așezată și care să fie de asemenea practic de folosit.

La design ar putea fi inclus și tipul de încărcare a rufelor murdare. Respectiv cu ușa în față sau încărcare prin partea de sus.

Foarte multe modele de mașini de spălat noi se găsesc și în varianta îngustă, astfel pot fi încadrate cu ușurință în spații mai mici.

5. Nivel de zgomot

Te întrebi poate de ce este necesar… Nivelul de zgomot este și el un criteriu demn de evaluat, mai ales dacă obișnuiți să spălați rufele la ore târzii în noapte.

Căutați mașinile de spălat silențioase în toate fazele spălării, astfel încât să le puteți utiliza în orice moment al zilei.

Unele dintre acestea au chiar melodii sau diverse sunete pe care le scot, fie în timpul spălării, la încheierea unui program, fie la sfârșit. Pentru mine acest lucru era foarte deranjant și am dezactivat melodiile.maşini de spălat rufe

6. Funcții de autocurățare

Tot mai multe electrocasnice vin cu funcția de autocuraţare inclusă. De ce e important..? Acest lucru ne scutește pe noi de o muncă în plus și păstrează interiorul aparatului curat.

Mașinile de spălat au sisteme și filtre pentru a preveni acumularea de bacterii și acarieni prin acumularea de calcar sau detergent. Acest lucru prelungește durata de viață a mașinii. iar rezultatele fiecărei spălări sunt satisfăcătoare.

Filtrul scame este un alt punct important atunci când alegeți o mașină de spălat. Modelele vin echipate cu un filtru antiscame, care împiedică că acestea să rămână prinse în spatele tamburului sau și mai rău… să plutească în cuvă, printre haine. Accesul la acest filtru trebuie să fie facil pentru a permite curățarea lui cât mai des posibil.

Diverse trucuri și metode de curatarea masinii de spalat, am găsit pe blogul celor de la Beko.

7. Tehnologie smart

Cum poți să folosești asta în avantajul tău? Ei bine este opțiunea de programare a spălării în amânare, astfel încât să înceapă la momentul dorit. Acest lucru poate funcționa prin programarea mașinii de spălat în sine, stabilind timpul exact de pornire al programului sau prin intermediul unei aplicații.

Integrarea tehnologiei în diferite sisteme și aspecte ale unei case, pentru a ne îmbunătăți viața de zi cu zi a ajuns și la mașinile de spălat. Astfel dacă ai uitat să o programezi, îi poți „da un telefon”.

Mașină mea de exemplu afișează un cod de bare atunci când vreau să îi fac o diagnoză. Acest cod de bare îl citesc cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil și știu că totul este în regulă cu mașină mea sau câte cicluri de spălare trebuie să mai ruleze până la autocuratare.

8.Economisirea energiei și apă

Eficiența consumului determină economia de energie a aparatelor de uz casnic. Cu cât sunt mai eficiente, cu atât vor consuma mai puțină apă și energie, ceea ce va însemna o economie majoră.

Economia de energie este exprimată pe o scară care merge de la A +++, cea mai eficientă, la D. În orice caz, scara utilizată și consumul de energie vor fi indicate în datele tehnice ale mașinii de spălat.

maşini de spălat

9. Garanție

Ultimul lucru la care ne gândim cu toții atunci când cumpărăm o mașină de spălat este asigurarea garanției.

Astăzi tot mai multe magazine fizice și online oferă extinderea garanție. În general este 10% din prețul neredus al unui electrocasnic.

Deși majoritatea brandurilor de pe piață oferă între 3 și 5 ani garanție, sunt câteva tipuri de mașini de spălat care au până la 10 ani de garanție.

Așadar când vine vorba de achiziția unei mașini de spălat, te sfătuiesc să nu te lași influențat și să iei decizia bazându-te exclusiv pe preț, deoarece economiile inițiale vor fi pierdute cu timpul în utilizarea acesteia. Astfel, la momentul achiziției trebuie să luați în considerare: cantitatea de haine pe care o spălați, tipul de încărcături pe care le efectuați și economisirea apei și a energiei.

1 Comment on "9 lucruri de care sa ții cont în achiziționarea unei noi maşini de spălat"

  1. Multumesc pentru sfaturi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*