Idei de amenajare băi 2022

cada baie
Share the joy

Idei de amenajare băi 2022

Renovarea casei este unul dintre lucrurile care ne aduce bucurie și trecând peste deranj și praf, o nouă imagine dată casei creează întotdeauna o stare de bine și un sentiment de nou totunitar. Dacă în trecut renovarea unei camere era un adevărat coșmar, astăzi, datorită noilor materiale de construcții și a tehnicilor moderne de aplicare, totul devine joacă de copil.

Baia, de exemplu, este alături de bucătărie una dintre cele mai folosite încăperi din locuința noastră. Prin urmare, este și una dintre încăperile în care lucrurile se uzează cel mai mult și mai repede. Acum ai mii de idei de amenajare băi cu bani puțini și tot felul de metode de a reîmprospăta imaginea acestei încăperi fără a cheltui tot bugetul familiei.

De la vopsele speciale ce pot fi aplicate pe faianța veche, la obiecte sanitare cu design modern, mai frumoase și mai strălucitoare, care pot fi montate chiar și de către noi. În acest sens însă, este indicat să îți faci un buget și un plan de lucru astfel încât rezultatele să fie cele așteptate și banii să fie perfect investiți.

Renovarea băilor sau a bucătăriilor sunt unele dintre cele mai frecvente în locuințele noastre, însă baia ocupă de departe primul loc. Totuși, ca rezultatul să fie un succes deplin, nu trebuie să ții cont doar de idei de amenajare băi de pe Pinterest, stiluri și trenduri de moment, trebuie luate în considerare și alte aspecte precum materialele sau durabilitatea, dar și armonia cu stilul casei.

Dacă te hotărăști să schimbi poziția punctelor de apă sau vrei să montezi un boiler sau o ieșire separată pentru mașină de spălat, este indicat să colaborezi cu un meșter instalator, dacă însă doar vrei să schimbi imaginea băii, dacă poți închide robineții de la coloanele principale și știi să utilizezi o cheie, s-ar putea să te descurci și singur.

Dacă vrei să realizezi singur acest tip de renovare în 2022, notează aceste sfaturi pentru că noua imagine a băii tale să fie un succes total.

Idei de amenajare băi 2022 – cadă sau duș ?

Mulți dintre noi am decis să schimbăm câte ceva în casă în vara anului trecut, investind în locuință banii care nu au fost cheltuiți pe concediu din cauza situației pandemice. Pe scara unde locuiesc cred că fiecare vecin a făcut câte ceva.

Eu, așa cum v-am mai povestit, sunt o norocoasă deoarece în casă mea sunt două băi. Una minusculă, în care am un duș liliputan de 50/70 cm și baia mare, unde cada ocupă jumătate din spațiu.

Alegerea unei cabine de duș sau a clasicei vane chiar este o decizie importantă de rezultatul căruia va depinde confortul tău ulterior.

În România toate apartamentele vechi aveau vane în baie. Fără îndoială, cada este un spațiu de relaxare care poate transforma baia într-un adevărat centru SPA, cu petale de trandafir, săruri parfumate și lumânări aromate. Totuși, tot mai mulți optează pentru o cabină de duș deoarece este mult mai funcționala. În plus, multe modele cu dimensiuni reduse și platoul tip walkin se adaptează mai ușor încăperilor cu dimensiuni limitate.

cada baie

De cealaltă parte sunt cazile moderne cu lumini, duze de hidromasaj sau chiar cu aspect vintage care vor da un aspect rafinat acestei încăperi.

Am mai povestit aici că acum niște ani când am renovat apartamentul am ales să păstrăm cada pentru copil, gândindu-ne că se va juca la ora băiței. Însă puștiul nu prea a fost în asentimentul nostru și preferă oricând un duș rapid. Așa că în această vară chiar și noi vom face o renovare micuță și vom renunța la cadă în favoarea unei cabine de duș.

Indiferent de alegerea făcută, în concordanță cu preferințele voastre, asigurați-vă că este bine izolat totul pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului și a infiltrațiilor nedorite.

Ce tip de chiuvetă alegem pentru remodelarea băii în 2022?

Chiuveta o poți alege dintr-o infinitate de opțiuni, evident adaptate dimensiunilor și structurii băii voastre. Pe lângă acestea, ar trebui să fiți atenți și la materialele din care este făcută. Cred că cel mai ușor de curățat sunt porțelanul, rășinile și/sau piatra lustruită. Metalul fiind probabil la polul opus pentru că se mătuiește repede și se poate pata de la calcar.

Personalizarea pereților băii

Eu am faianță până la tavan în ambele băi. E albă cu argintiu, un model simplu și ușor impersonal. Astăzi aș alege mozaic în zona dușului, oglindă în zona chiuvetei, lemn tratat peste tot unde se stropește și în rest aș lăsa peretele alb, zugrăvit cu var special pentru băi.

Rețineți că materialele care plachează pereții trebuie să fie rezistente la umezeala care se generează de la aburul apei fierbinți. După cum am spus mai înainte, ar trebui să alegeți materiale ușor de curățat și al căror stil este în concordanță cu restul băii. În mod normal nu se recomandă amestecarea finisajelor și materialelor, dar în băi sunt „permise” până la trei finisaje, pentru a oferi texturi, volum și spațiu.

idei de amenajare băi

Obiecte sanitare moderne

Vasele de toaletă și bideurile au acum un design minimalist, cu linii simple și dimensiuni reduse. În plus, sunt preferate cele suspendate pentru că vizual sunt mult mai elegante decât cele convenționale. Acestea vor fi perfecte chiar și în băile mici unde spațiul este limitat.

Mobilier baie modern

Nu trebuie să uităm mobilierul destinat acestei încăperi. Cândva era de neconceput să ai un dulap în baia și așa înghesuită în care cada și mașina de spălat anula orice opțiune. Astăzi modele înguste, suspendate, cu dimensiuni reduse, oferă un plus de funcționalitate.

Ba chiar poți alege dintre diverse tipuri de masca pentru calorifere ce vor transforma radiatorul într-un mic raft, bine venit în acest loc de altfel.

Lumina și nuanțele alese sunt și ele importante. Nu uitați că nuanțele calde și lumina rece măresc optic spațiul, în timp ce culorile închise și lumina caldă par să micșoreze încăperea.

Be the first to comment on "Idei de amenajare băi 2022"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*