Tipuri de inele logodnă de aur, ce modele să alegi în 2022

inele logodna aur
Share the joy

Tipuri de inele logodnă de aur, ce modele să alegi în 2022

Despre originile inelului de logodnă am mai vorbit pe blog. Ba chiar am căutat diverse trucuri pentru a lua în secret măsura potrivită pentru viitorea mireasă și le-am împărtășit cu voi. Astăzi însă vreau să vorbim despre o clasificare simplă: forma celor mai cunoscute tipuri de inele de logodnă.

Putina istorie totuși…

Tradiția inelului de logodnă are origini străvechi și este greu de estimat data când a devenit un simbol al promisiunii dragostei fără sfârșit. Se crede că vechii egipteni au fost cei care au inventat primele inele de logodă și că această tradiție a fost apoi adoptată și de grecii antici. Cu toate acestea, primele date consemnate de istorici alocă această bijuterie Romei antice.

Inițial inelele au fost făcute dintr-o za de fier, abia mai târziu au început să fie folosite metale nobile, pietre prețioase și gravuri, astăzi fiind foarte apreciate modelele clasice de inele logodnă aur.

Inelul era purtat, ca și astăzi, pe degetul inelar al mâinii stângi. Pe atunci se credea că acest deget conținea o venă legată de inimă, simbolizând iubirea ce face inima logodnicei să bată mai puternic și era oferit fix cu un an înainte de nuntă.

Epoca modernă a transformat inelul de logodnă într-un semn de dragoste și modele prețioase, special alese, ne-au cucerit cu eleganța lor.

Un dar al iubirii

Cu toate acestea, clasicul inel de logodnă rămâne cel mai prețios simbol al iubirii pe care orice fată vizează să îl primească. Magia sa este dată de simbolismul care îl însoțește: promisiunea iubirii eterne.

Dacă în timpurile străvechi un inel de logodnă era decizia strictă a viitorul mire, astăzi tânăra pereche alege împreună inelul, în general odată cu verighetele, pentru că tradiția cere ca tânăra doamnă să poarte pe inelar inelul de logodnă și verigheta, astfel cei doi se asigura că aleg totul cu bun gust, într-o armonie perfectă. Ulterior inelul de logodnă devine o bijuterie de familie, un dar de o valoare inestimabilă, un giuvaier de păstrat și transmis urmașilor, o bijuterie care vorbește despre noi și ne însoțește în fiecare zi. Un dar al iubirii.

inele logodna aur

Inele logodnă de aur – cele mai cunoscute și apreciate modele

Prin excelență un inel logodnă este din aur, în oricare dintre nuanțele sale, iar piatra este un diamant. Dacă metalul prețios este încă foarte accesibil și s-a păstrat dominant pe piața bijuteriilor, astăzi există și alte opțiuni excelente și mai convenabile pentru diamante. Pe lângă opale, zafire, smaralde sau perle, zirconiu cubic este un înlocuitor ideal, iar felul în care pietrele sunt fațetate le conferă strălucirea și profunzimea unui diamant. O altă alternativă excelentă sunt și moissanitele, minerale naturale rare de cea mai înaltă calitate și strălucire, foarte asemănătoare cu diamantele.

Designul inelului de logodnă variază în funcție de preferințele miresei. Însă ultimele tendințe arată clar o direcție către clasicul atemporal și la fel cum au revenit la modă toți acei cercei aur rotunzi care au împânzit postările de pe Instagram și inelul promisiunii eterne este tot mai căutat într-una din variantele clasice.

  • Inel de logodnă Solitaire

Cel mai cunoscut și mai solicitat model este clasicul solitaire, fiind denumit așa după piatra unică, înfiptă parcă în cercul infinit.

Acest tip de inel se caracterizează prin faptul că are o singură piatră centrală, în principiu un diamant, iar restul inelului este complet neted. Solitaire este inelul de logodnă pe care îl vedem afișat cu eleganță pe degetele vedetelor. Simplu, dar în același timp sofisticat, acest model este cea mai bună alternativă pentru cei cărora le plac bijuteriile atemporale.

inele logodna aur

  • Inele de logodnă cu șină

Inelul propriu zis este simplu și neted la fel ca Solitare, însă pe langă piatra centrală inelele de logodă cu șină au și un set de pietre prețioase pe fiecare parte, formând un design care îmbină un stil clasic cu unul modern, fără a pierde din eleganță și finețe.

  • Inele de logodnă cu trei pietre

Evident așa după cum sugerează denumirea, trei pietre prețioase iau locul solitarului diamant. Acestea pot avea aceeași dimensiune sau mărimi diferite, inelul realizat astfel fiind modern și elegant.

  • Inele tip halo

Inelele de logodnă tip halo sunt e fapt o reinterpretare a inelelor tip Solitaire, unde piatră centrală este înconjurată de un cerc de pietre prețioase minuscule. În general acest tip de inel are în centru un diamat, înconjurat de un cerc delicat de pietre prețioase minuscule într-o culoare contrastantă ce pun în evidență luminozitatea fabuloasă a diamantului.

  • Inel de logodnă vintage

Inelele de logodnă vintage nu sunt cu nimic mai prejos decât cele cu linii sobre. Acestea au piatra centrală înconjurată de pietre mici, însă liniile sunt stilizate, romantice și rotunjite, cu elemente filigranate, respectând totuși un stil minimalist care nu se concentrează pe piatra centrală, ci mai degrabă pe formele inelului în sine.

Logodna este unul dintre cele mai fericite momente din viață. De aceea și alegerea inelului de logodnă trebuie făcută cu grijă și atenție la toate detaliile și preferințele logodnicei.

verighete model clasic

1 Comment on "Tipuri de inele logodnă de aur, ce modele să alegi în 2022"

  1. Multumim pentru recomandari!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*