Frigider cu o usa, avantaje si dezavantaje

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frigiderul cu o ușă, secretul bucătăriilor moderne

O bucătărie poate deveni cu uşurinţă dezordonată datorită spaţiului mic şi a multitudinii de lucruri pe care trebuie să le adăpostească. Pe de altă parte, o bucătărie mică, este cochetă şi caldă, un loc intim unde familia se adună în jurul mesei.

Zilele trecute povesteam cu o prietenă despre faptul că bucătăriile din apartamante par să se facă tot mai mici cu trecerea anilor, iar ea a râs, spunând că a ei s-a transformat miraculos după ce a înlocuit frigiderul cel vechi, cu unul care nu doar că ocupă mai puţin spatiu dar face parte dintr-o clasă energetică superioară şi economiseşte mult la electricitate.

Apoi mi-a explicat toate avantajele şi sincer mi-a cam intrat un ghimpe de invidie, astfel încât mi-am propus să fac aceeaşi alegere pe viitor.

Ideea e în felul următor. Un frigider este cel mai important aparat electrocasnic din bucătărie, dacă nu chiar din întreaga casă. În jurul lui ne învârtim cu toţii indiferent de anotimp,indiferent dacă e zi sau noapte sau dacă ne este foame sau ne este sete. Dar totodată este şi cel mai masiv dintre toate, asta pentru că noi ne încăpăţânăm să cumpărăm unul imens, pe care îl folosim pe jumătate, despre care ulterior ne dam seama nu doar că ocupă spaiu inutil dar şi consumă mult.

Pe acest principiu a mers prietena mea înlocuind o combină frigorifică masivă cu un frigider cu o uşă în genul celor de aici. Cu doar un simplu gest a redesenat toată bucătăria, creând mai mult spaţiu de depozitare.

Avantajele frigiderului cu o uşă

Noile frigidere sunt create într-un mod inteligent, pentru a optimiza tot spaţiul din interior. Pereţii aparatului sunt mai înguşti, spaţiul de pe uşă este mai bine repartizat, iar rafturile au mai multe poziţii decât vechile modele de frigidere, pentru a fi mutate în aşa fel încât să satisfacă toate gusturile.

Unele frigidere au congelatorul împărţit în două, ceea ce este ideal în timpul verii când putem aşeza îngheţata sau cuburile de gheaţă, separat de carne și legume congelate.

frigider cu o usa

Avantajele dimensiunilor unui frigider cu o uşă

Ei bine de acest aspect a profitat prietenă mea din plin. Vechea ei combină, veşnic plină doar pe jumătate avea înălţimea de 2m. Noul frigider are mai puţin cu vreo 60 de cm, spaţiu pe care l-a umplut cu o mândreţe de dulap suspendat.

Acest frigider este ideal pentru familiile tinere sau mai puţin numeroase. Nu mai este la modă… că să zic aşa, să umplem congelatorul de să nu mai ai loc să bagi un ac. Acum când supermarketurile sunt la fiecare colţ de stradă, mâncarea proaspătă este la doar 10 minute de tigaie.

Doar imaginaţi-vă un tânăr student care închiriază o garsonieră. Sunt frigidere cu o uşă, de mărimea unei maşini de spălat, care încap sub blatul de la bucătărie. Nu-i aşa că este genial?
Cât spaţiu poţi economisi folosind un astfel de frigider? Şi cât spaţiu rămâne în bucătărie, mai ales dacă aceasta este minusculă.

Economie de resurse, răcire optimă, prospeţime îndelungată, soluţii personalizate pentru fiecare bucătărie, confort maxim, performanţă îndelungată, flexibilitate sporită, eleganţă în bucătărie, toate acestea doar înlocuind frigiderul.

Eficienţă, fiabilitate și durabilitate

Eficiente şi fiabile, noua generaţie de frigidere cu o uşă, sunt ideale pentru spaţiile reduse. Un frigider mic poate fi destinat în special cuplurilor tinere, la început de drum, studenţilor sau oricăror persoane care nu dispun de spaţiu generos dar, au nevoie de o soluţie de refrigerare compactă şi sigură.

Acestea pot avea o înălțime cuprinsă între 80 de cm  pană la 150, având un volum maxim de 295 l. Un frigider perfect pentru o bucătărie mică şi cochetă.

Acest tip de frigidere sunt echipate cu cele mai noi tehnologii, dotări performante care asigura un design elegant bucătăriei, oferind în acelaşi timp răcire optimă şi performanţă îndelungată.

Nouă generaţie de aparate frigorifice sunt eficiente şi economice, fiind încadrate în clasa energetică A+.

Păstrarea alimentelor nu a fost niciodată mai sigură. Datorită rafturilor rezistente şi ajustabile precum şi a compartimentelor dedicate sau a sertarului special Garden Fresh, unde legumele şi fructele sunt păstrate în condiţii optime.

Dezavantaje

Ah.. să nu vă închipuiţi cine ştie ce… Unicul dezavantaj este doar dacă ai familie numeroasă, bucătărie mică şi spaţiu puţin. Avantajul e.. că un frigider cu o uşă te ajută să optimizez spaţiul din bucătarie, dezavantajul este că un frigider cu o uşă poate fi incomod pentru o familie numeroasă unde se găteşte si se pastrează multă mâncare.

Tu ce frigider ai în bucătăria ta?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Frigider cu o usa, avantaje si dezavantaje"

 1. Cristina Dragomir | ianuarie 17, 2017 at 4:14 pm | Răspunde

  eu am avut frigider cu o usa dar devenise prea mic. Am cumparat combina frigorifica si am mai mult spatiu.

 2. Inca nu m-am debarasat de el, chiar daca abia acum de curand am reusit si eu sa-mi iau o combina frigorifica. Sincer, eram mult mai multumita de el decat de combina, dar aveam nevoie de mai mult spatiu de congelat, legume in special

Leave a comment

Your email address will not be published.


*