DIY – Cum sa iti imbraci volanul in piele cu mai putin de 50 lei

husa piele volan
Share the joy
 • 91
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum sa iti imbraci volanul in piele cu mai putin de 50 lei

Volanul maşinii este cea mai atinsă parte a autoturismului. Cu timpul suprafaţa acestuia începe să se degradeze sau se murdăreşte şi spălandu-l în mod repetat, materialul de pe el se uzează.

Soluţia cea mai la îndemână este să îl îmbrăcăm, iar unicul material durabil şi elegant, unicul pe care l-aş putea recomanda, este pielea.

Astăzi vă arăt cum am îmbrăcat eu volanul maşinii mele, un VW GOLF 6.

Partea frumoasă cu volanele este că majoritatea sunt standard exceptând pe cele tunate sau cele sport, aşadar ne trebuie o husă volan standard.

huva volan

De unde cumpărăm o husă piele volan

Iniţial am vrut să cumpăr piele pe care să o tai şi să o cos singură, dar într-o zi căutând diverse chestii într-un magazin chinezesc, am găsit acolo o secţiune de tot felul de huse pentru volan şi pentru burduful de la schimbătorul de viteze. De la cele din piele adevărată, cele mai scumpe, până la cele acoperite cu blăniţă… roz şi desigur piele ecologică.

Cele mai interesante mi s-au părut cele de carbon și cu prima ocazie voi cumpăra una.

Ce m-a frapat însă e că vorbisem cu un nene din cartier care a zis că îmi îmbracă volanul cu materialul lui şi mă costă 250 şi nu o să vă vină să credeţi dar erau huse exact că cele pe care le vedeţi acolo.

Văzând husele astea în magazinul asiatic, m-am gândit că este posibil să fie şi la noi. Fie în magazinele mandarinilor, că tot sunt în fiecare oraş, fie în târguri, pieţe şi bazare… şi pe cuvânt că nu am greşit. În bazarul din oraşul meu am găsit câteva chioşcuri care vindeau huse, ba se mai şi jurau că sunt din piele.

Am luat una cu 25 lei, model universal, negru. Fără etichetă de provenienţă, fără certificat de piele autentică, doar să scap de volanul meu urât.

A mea cu siguranţă nu este din piele, e un soi de piele eco pe fibră, care imită perfect pielea autentică. Nu mă deranjează… încă, vedem mai încolo şi revin cu update dacă e cazul, dar în 3 săptămâni de când o am, este perfectă, exact ca în prima zi. Aşadar dacă vă cumpăraţi o asemenea husă şi nu are certificat de garanţie complet, nu e piele şi preţul pe care trebuie să îl plătiţi, nu trebuie să depăşească aceşti 20-25 lei.

Kit Husa Volan

Kit-ul conţine o husă volan piele PU, un ac şi aţă pe care vă sfătuiesc să o folosiţi fără să o tăiaţi, oricum procedeul de coasere e migălos şi nu merge ca şi când ai coase pânză.

Eu am luat preventiv şi o bobină de aţă cerată, dar nu a fost nevoie.

husa piele volan

Cum îmbrac volanul în husă piele PU

Volanul trebuie să fie perfect uscat, husa se aşază pe el, se centrează pentru ca locul în care a fost îmbinată să fie undeva unde să dea frumos şi să nu fie foarte mult atins, gândindu-mă că acel loc este oarecum vulnerabil.

husa piele volan

Eu am ales cea mai simplă cale, să trec aţa prin cusăturile pe care le are. Dar puteţi să faceţi cusătură încrucişată prin găurile din husă sau tot felul de modele care vă trec prin cap.

Cea simplă a durat 2 ore, nici nu vreau să mă gândesc la ceva mai complicat.

imbracat volan in piele

husa piele volan

Aţa se pune toată în ac, se face nod , apoi începeţi să coaseţi încercând să nu vă încâlciţi în fire şi să nu o treceţi pe după volan. De fiecare dată când treceţi acul, trebuie să ţineţi aţa tensionată cu cealaltă mână, altfel cusătură nu iese uniform. Aţa se trage cu degetele, nu cu acul căci se va rupe.

husa piele volan

Şi cam atât… la fiecare spiţă eu am făcut o cusătură falsă trecând aţa prin ochiurile de dedesubt.

Per total a ieşit bine, cu toate că am făcut bătături la degete.

Trebuie să ţineţi cont că volanul va deveni mai gros şi la început vi se va părea puţin incomod, desigur doar până vă obişnuiţi cu noua lui dimensiune.

imbracat volan piele

 • 91
 •  
 •  
 •  
 •  

9 Comments on "DIY – Cum sa iti imbraci volanul in piele cu mai putin de 50 lei"

 1. Ti-a iesit foarte bine. Eu nu am deloc rabdare.

  • Nu există termen de comparatie intre ce ai pus tu si un volan îmbrăcat în piele care costa 180lei! Ăla iese ca din fabrică iar ce ai tu e o glumă 🙂

   • Serios? Sa omoram toate animalele planetei sa imbracam volanul in piele autentica. Cred ca am subliniat pe undeva ca m-a costat doar 25 lei si ca articolul a pornit de la faptul ca cineva de la un atelier mi-a cerut pe aceeasi husa 250 lei. „Gluma” arata impecabil si astazi. Nu s-a ros, nu s-a deformat. I-am strans mai tare atele si ma umflu in pene de bucurie de fiecare data cand ma urc la volan. Daca va mai fi vreodata sa imbrac volanul voi opta pentru Kevlar, iar pentru orice tapiterie as alege Alcantara, dar niciodata piele. Nu, nu exista termen de comparatie, pielea se uzeaza in timp, mai ales daca conduci mult… celelalte nu si sunt si mai ieftine si mai frumoase si nici nu sacrificam vreo vietate pentru orgoliu personal…

 2. Gabriela Pana | mai 3, 2017 at 5:27 pm | Răspunde

  Arata tare bine noul volan.

 3. ghelbere elena | mai 4, 2017 at 8:34 am | Răspunde

  Volanul de la masina mea este asa cum a venit din fabrica. Nu m-am gandit niciodata sa-i pun sau sa-i fac o husa.

 4. O idee foarte buna, multumim.

 5. Ai avut rabdare sa cosi doua ore. Nu as putea.

 6. Stefania Claudia Dabuleanu | martie 12, 2018 at 3:39 pm | Răspunde

  I am trimis articolul iubitului meu,cum nu sunt soferita… nici treaba cu masina nu am. 😁

 7. Și eu vreau sal îmbrac acum cu piele naturala sper că mă voi descurca altai e super.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*