Etape de dezvoltare, când și cum renunțăm la scutec și cumpărăm oliță bebe
Când devii părinte, întreaga ta lume se pliază pe nevoile pruncului tău. Tot universul se rezumă la micul soare din brațele tale și orice lucru pe care îl faci îl treci prin prisma nevoilor celui mic. De la trusoul noului născut, până la camera bebelușului, toate detaliile sunt atent analizate pentru ca pruncul să fie cât mai confortabil. Trebuie să creezi un mediu liniștit și cald, în care domnește dragostea, dar și un mediu sigur, pentru că vei amenaja o cameră în care copilul tău va crește. O idee bună este să îți iei un pătuț care poate fi modificat odată cu trecerea timpului. Acesta este soluția perfectă pentru primii ani de odihnă și pentru că nu trebuie să renunți la eleganță, poți alege o protecție pătuț și un carusel pătuț precum cele de pe site-ul BebeLux.ro. Mai trebuie să creați o atmosferă liniștită și armonioasă, cu o lumină de veghe și somnicul celui mic va fi odihnitor.
Decorarea camerei bebelușului tău este o provocare frumoasă și acoperă o gamă largă de vârstă și produse specifice pentru bebeluși, de la naștere până la 3 ani. Este o etapă de creștere continuă, poate este cea mai mare de dezvoltare vitală, atât din punct de vedere fiziologic, cât și psihologic. Acum este când trebuie să-l stimulezi, să-l îmbraci și să ai grijă de el.
Îngrijirea copilului include și menținerea lui în siguranță într-un mediu curat și confortabil. Bebelușul tău va plânge sau va face zgomote pentru a te anunța dacă are nevoie de ceva. Vei învăța să detectezi de ce are nevoie prin felul în care plânge, precum când își va suge pumnul când îi este foame, de exemplu, sau prin mișcarea piciorușelor când trebuie să îi schimbi scutecul.
Când este momentul să înveți copilul la oliță
Scutecul și momentul în care cel mic va renunța la el este probabil unul dintre cele mai cruciale din viață bebelușului. Cum vara este aproape și temperaturile au crescut considerabil, acum este momentul în care scutecul trebuie să dispară și oliță să devină noul obicei.
Vara este momentul perfect, dacă vârsta o permite, în mare parte pentru că sunt mai puține haine care se vor uda, mai puține șanse că cel mic să răcească, iar apropierea lunii septembrie și poate o nouă etapă precum primul an de cămin sau grădiniță pot fi un motiv serios.
Este important să ne dăm seama că nu toți copiii au aceleași ritm de dezvoltare. Ceea ce funcționează pentru unii, pentru alții nu este bine. Respectarea gradului lor de maturitate este esențial, deoarece controlul depinde de gradul de maturizare al fiecărui copil.
Modelul de oliță bebe ales poate fi pasul pe care cel mic să îl facă cu plăcere și curiozitate, tot procesul fiind mult simplificat.
Mămicile acordă întotdeauna atenție tuturor nevoilor unui copil, mai ales cele fiziologice. Bebelux.ro are și astfel de categorie de produse, în cazul în care dorești să îl înveți mai ușor pe cel mic să renunțe la scutec. Portofoliul lor cuprinde o gamă vastă de olițe bebe, în diferite culori, modele și dimensiuni. Olița pentru copii este un produs ce nu va lipsi din rutina voastră, deoarece după ce se învață cu aceasta, o va folosi ori de câte ori va avea nevoie.
Cum știi când este timpul să renunți la scutec
Dacă te gândești să începi cu etapă de introducerea oliței, iată câteva semne care te pot ajuta să determini dacă cel mic este pregătit.
În primul rând copilul trebuie să fie capabil să urmeze instrucțiuni simple, înțelegându-le și realizându-le. Totodată când are mai multă autonomie personală și vrea să se îmbrace singur sau să mănânce și să se plimbe singur, va dori și să utilizeze olița singur.
Dacă observi că scutecul rămâne uscat din ce în ce mai mult , chiar și noaptea, cu siguranță micuțul tău este pregătit să facă și acest pas. Ba uneori chiar își exprimă singur dorința.
Băiat sau fată: Ce oliță alegem?
Pe lângă culoare sau design, atunci când alegem o oliță bebe, trebuie să ținem cont dacă că acestea sunt modele distincte pentru băieți și fetițe și există o diferență semnificativă între ele, iar copiii trebuie să învețe să folosească oliță inițial stând jos și apoi băiețeii trebuie să învețe să urineze din picioare. Olițele pentru băieți sunt adesea echipate cu o protecție împotriva stropilor.
Un ajutor inteligent pentru părinții băiețeilor sunt pisoarele drăguțe care pot fi atașate de peretele băii și permit copilului o experiență că de adult. Toaletă poate fi prea înaltă pentru că copilul să țină, așa că o oliță plasată la înălțimea lor este instrumentul ideal pentru a vă ajută să vă învățați copilul să facă pipi în picioare.
Olite bebe, un real sprijin pentru a renunța la scutec
Dacă crezi că a sosit momentul și bebelușul tău este pregătit să renunțe la scutec, atunci cumpără o oliță distractivă care îi va plăcea și îl va ajută mult în a face pasul final. Apoi joacă jocuri pentru a-l obișnui să stea pe oliță , chiar și cu scutecul pe el. Astfel nu va avea presiunea de a fi nevoit să faci pipi. Nu-l forța, dacă el nu vrea.
Întreabă din când în când dacă are chef, chiar și în primele zile este convenabil să ai oliță la îndemână pentru a-l încuraja să stea oricând dorește.
Majoritatea copiilor învață să-și controleze instinctele între 24 și 30 de luni. Mai întâi vor renunța la utilizarea scutecelor pe timpul zilei, apoi noaptea va veni că un pas firesc.
Dacă copilul tău nu dă semne că ar vrea să facă acest pas, nu iți fă griji, este doar o chestiune de timp și ai nevoie de multă răbdare.
Be the first to comment on "Etape de dezvoltare, când și cum renunțăm la scutec și cumpărăm oliță bebe"