Când punem căciuliță bebelușului și ce fel de haine îi cumpăram
Atunci când te pregăteşti să devii mamă, o mulţime de întrebări se abat asupra ta. Tot felul de îngrijorări par să nu îţi dea pace şi te gândeşti neliniştită că nu vei şti să faci faţă la anumite lucruri. Şi eu am trecut prin asta, dar când am văzut ochişorii negrii ai fiului meu am ştiut că voi fi cea mai bună mamă din lume.
Dacă tocmai ai devenit mamă sau pregăteşti trusoul pntru bebele tău care trebuie să vină curând pe lume, astăzi vreau să îţi arăt câteva lucruşoare deosebit de frumoase, de calitate bună şi ieftine .
Trebuie să ştii că toate hainele pentru bebeluşul tău, trebuie să fie din bumbac, cu elemente nontoxice și fără părți mobile, întocmai ca cele de pe acest site.
Întotdeauna hăinuțele se spală înainte de a fi folosite, desigur nu doar cele pentru noi născuţi, ci toate în general. Hainele bebeluşilor se spală cu detergent care nu conţine alergeni şi se clătesc doar cu apă simplă. Astăzi însă, se găsesc balsamuri de rufe speciale, non agresive care nu ar putea cauza micuţului tău nici o reacţie cutanată alergică.
Tocmai de aceea este foarte important şi materialul din care sunt făcute hăinuţele. După cum ştii bumbacul este cel mai indicat, deoarece este un material natural, non alergic, care lasă pielea să respire şi totodată în funcţie de anotimp, păstrează căldura sau răcoreşte.
Cum îmbrac copilul când ieşim din casă?
Până la trei luni, corpul unui nou născut pierde cu uşurinţă căldura. În general mămicile îl înfofolesc prea mult, iar cu timpul acest obicei poate duce la o sensibilitate crescută. Aşadar eu am învăţat de la pediatrul meu, că cel mic trebuie să aibă o haină în plus faţă de mine, nu mai multe. Doar o căciuliţă precum cele de aici şi mănuşele sunt necesare, nu mai mult și asta doar dacă este frig cu adevărat, vara nu este necesară.
Mănuşelele la nou născuţi nu se pun neapărat pentru că este frig, ci pentru că atunci când sunt micuţi nu îşi controlează foarte bine mişcările şi se pot lovi sau zgâria pe făţucă cu unghiuţele. De aceea este bine să folosiţi mănuşi speciale pentru noi născuţi, din bumbac fin, măcar în prima lună de viaţă, chiar dacă este vară şi este cald.
Când ieşim afară nu este nevoie de fular decât dacă purtăm şi noi unul. Nou născutul trebuie să aibă o căciuliță dacă este frig şi eventual îl învelim cu o păturică groasă.
Iarna peste hăinuţe este de ajuns o salopetă groasă, genul gecilor noastre groase şi o căciuliţă mai groasă, peste care tragem gluga salopetei. Nu două căciuliţe, nu salopetă, sac de dormit şi pătură, e prea mult pentru un bebe.
Cum îmbrac copilul pentru somn?
Dacă atunci când ieşeam afară, uneori mai puneam o hăinuţă în plus, copilul meu născându-se în noiembrie, deci a fost bebe toată iarna, când era vorba de ora somnului, am reuşit să mă stăpânesc şi nu l-am „încotoşmănat” prea mult. Doar un body cu mânecă lungă, pijama, ciorapei şi căciuliţă. Nu am depăşit nici temperatura în cameră, păstrând-o doar între 21 şi 23 grade.
Chiar dacă pijamalele au fost gen salopetă cu botoşei, cum cel mic a dormit în pătuţul lui singurel, sosetelele îi păstrau picioruşele calde cand se dezvelea. Salopetele din bumbac cu capse şi botoşei sunt perfecte fie că este vară, fie că este iarnă. Vara pot fi date cu un body simplu cu mânecă scurtă, care să ţină scutecul fixat şi folosim pentru învelit doar o păturică subțire. Iarna păturica poate fi mai groasă şi în plus dacă este nevoie adăugăm căciuliţă şi ciorapeii.
Chiar dacă vremea este încă rece, suntem totuşi la jumătatea lunii aprilie şi curând sezonul cald îşi va face simţită prezenţa şi cel mic va avea nevoie de hăinuţe potrivite etapei de vârstă.
Pe Liloo.ro am găsit cele mai frumoase, cele mai colorate şi comode salopete pentru bebeluşi. De pe acest site poţi alege haine de calitate, fabricate din bumbac, cu accesorii de calitate. Capsele sunt plastificate, pentru a nu veni în contact cu pielea bebeluşului, nici nu se oxidează şi nu conţin metale care ar putea provoca alergii. De asemenea, modelele sunt fie ţesute, fie brodate sau cusute. Hăinuţele de pe acest site sunt fabricate cu materiale non alergice, fără adezivi sau coloranţi chimici care provoacă iritaţii.
Tot de aici poţi alege pentru copilul tău hăinuţe începând de la 0 ani până la 5 ani, dar şi diverse paturici de tot felul, prosoape cu glugă sau simple pentru băiţa bebeluşului, precum şi bavetici, mănuşi, căciuliţe, body’s sau pijamale
Trusoul unui nou născut trebuie să conţină câteva perechi de salopete fără mâneci sau salopete cu mânecă scurtă, iar dacă este iarnă şi câteva salopete cu mânecă lungă. Salopetele de iarnă sunt din bumbac gros şi confortabil care o să-i ţină de cald când temperaturile sunt mai scăzute. Orice mămăică în căutare de mănuşi pentru nou-născuţi, căciuliţe, bavetici sau paturici asortate cu hăinuţele copilului, prosopele cu glugă sau simple, în culori vii, cu modele simpatice şi materiale de o calitate deosebită, trebuie să privească măcar odată oferta excepţională de pe liloo.ro. Cu siguranţă va găsi aici tot ce are nevoie pentru bebeluşul sau.
De pe Liloo.ro poţi achiziţiona produse ieftine pentru copii şi nou născuţi. Unele dintre ele reduse cu până la 50%i. Avantajul de a cumpără de pe acest site, nu constă doar în preţuri mici şi materiale de calitate. Site-ul este atent structurat, astfel încât orice mămică va găsi rapid hăinuţele pentru cel mic, căutând după etapă de dezvoltare în care se află micuţul, după sex ,după reduceri (dacă sunteţi în căutarea celor mai ieftine produse) sau după nume, gen: căciuliţă, pijama, body,tricou, pantalon, etc..
Acest site oferă posibilitatea că fiecare mămică să îşi îmbrace copilul în hăinuţe cât mai confortabile, călduroase şi moderne. Fiecare copil poate purta cele mai frumoase haine adaptate vârstei sale şi potrivite pentru fiecare anotimp: bluze, pantaloni de trening sau pantaloni scurţi, salopete, dar şi body-uri, pijamale sau lenjerie. Pentru bebeluşi, găseşti cei mai drăgălaşi pantaloni cu botoşei, bluze cu mânecă lungă, bluze cu mânecă scurtă sau malete pentru copii, bluze de casă sau de trening.
Nu uita ca cel mic simte căldura și frigul la fel ca și tine, doar ca uneori nu va fi capabil să îți explice. De aceea trebuie să îmbraci copilul adecvat, în concordanţă cu temperaturile ambientale.
Nu trebuie incotosmanat, copilul trebuie obisnuit cu anumite temperaturi, sa se caleasca.
Sper sa nu am responsabilitati prea mari cand voi deveni bunica. Nu e nimic in perspectiva deocamdata dar… odata te trezesti cu nora pe cap :))
Si eu cu gineri 🙂
Frumoase produse pe liloo, nu sunt deloc scumpe. De tinut minte.