Directorul școlii mele este un șobolan-vampir! – Pamela Butchart

Directorul școlii mele este un șobolan-vampir
Share the joy

Directorul școlii mele este un șobolan-vampir! – Pamela Butchart

Bine v-am regăsit la o nouă recenzie de carte pentru micii noștri cititori. Astăzi va vorbesc despre un nou volum din cea mai haioasă serie pentru copii cu vârste cumprinse între 8 și 11 ani în care Izzy și prietenii săi ne invită într-o nouă aventură: Directorul școlii mele este un șobolan-vampir!

Volumul scris de Pamela Butchart și ilustrat de Thomas Flintham a fost declarat câștigător al Premiului Carte pentru Copii în 2016 (Children’s Book Award). Cartea a fost încoronată chiar de către tinerii cititori câștigătoare,așadar o distincție binemeritată pentru filele în care Izzy și prietenii săi îi invită pe pitici în lumea unei școli unde totul este posibil… sau nu…

Directorul școlii mele este un șobolan-vampir păstrează aceeași notă funny și este o poveste tulburătoare despre gașca de copii care de această dată decide că noul lor director este un vampir.

Ei bine Izzy și prietenii săi și-au dat seama că directorul este destul de înfricoșător, stă în biroul său toată ziua și a interzis pâinea cu usturoi la prânz. Ce alte motive ar avea dacă nu ar fi un … vampir?

Directorul școlii mele este un șobolan-vampir are acțiunea rapidă, haioasă și efervescentă, plină de ilustrații explozive și dialoguri super amuzante.

Despre celelalte două volume: Puii de extraterestru mi-au răpit învăţătoarea şi Spioana care înfulecă prânzul de la şcoală, v-am povestit deja pe blog. Alex, fiul meu, le recitește cu plăcere amuzându-se de fiecare dată de șotiile descrise în cărți.

Aparent fără legătură între ele, întâmplările haioase din aceste cărți au că locație de desfășurare aceeași școală și aceeași gașcă de copii, dar cărțile pot fi citite independent pentru că nu simți că ar lipsi ceva sau că ar fi una în continuarea celeilalte.

Cred că am mai spus într-un articol că fiul meu este complet cucerit de cărțile de la editura Corint… și pe bună dreptate! Coperțile cartonate, în culori vii și cu personaje deosebit de frumos realizate, par decupate din desene animate. Fontul special utilizat este haios și te îndeamnă la citit, iar unele cuvinte special subliniate nu fac decât să transforme lectura în cea mai plăcută activitate a zilei.

Directorul școlii mele este un șobolan-vampir! – Pamela Butchart

Cartea respectă tiparul volumelor precedete. Izzy povestește totul de parcă ar fi în față ta gesticulând zgomotos, așa cum numai ea știe, explicând cu emfază fiecare întâmplare. Vă spuneam într-un articol trecut că și eu mă simt amuzată citind paginile pline de istorisiri trăsnite ale Issabellei și mă scufund în hohote de râs ce îmi înseninează ziua.

Descriere:

Izzy și prietenii ei au un adevărat ȘOC în clipa în care îl întâlnesc pe noul director al școlii lor. Acesta este brunet, poartă o pelerină și are niște buze ciudate, ca două râme. Odată l-au auzit sâsâind în cancelarie, asemenea unui șarpe, iar lumina soarelui îi colorează pielea în roșu aprins!

Izzy și colegii săi: Zach, Jodi şi Maisie sunt patru copii din clasa a 4-a unei școli ca oricare alta. Fiul meu, care este elev în clasa a treia se identifică întocmai cu trăirile picilor din carte și l-am surprins tăvălindu-se de râs, citind cu glas tare și adăugând explicațiile lui de parcă restul găștii ar fi fost în aceeași încăpere cu el, cerându-i părerea.

Felul acesta în care îl văd interacționând cu lumea dintre coperțile cărților mă bucură enorm, căci nu-i așa… cărțile sunt ușa secretă spre o un univers magic unde poți fii oricine dorești.

Ultima aventură a celei mai trăsnite găști se declanşează când în școală lor își face apariția un nou director, desigur după ce precedentul dispare în condiții misterioase.

Noul director este o apariție ciudată, un tânăr cu ten palid, prea înalt, cu o tunsoare retro, înfășurat într-o pelerină ciudată și cu buzele nefiresc de roșii ce atrage imediat atenția copiilor iscoditori.

Directorul școlii mele este un șobolan-vampir

În imaginația lor nemărginită îl așează într-un tablou desprins din lumea întunecată a vampirilor și coincidenta apariției unei invazii de șoricei capătă o înfiorătoare conotație.

Când nasul lui Zach sângerează din pricina unei lovituri și directorul Graves rămâne împietrit în față stropilor de sânge, Izzy și colegii ei sunt convinși că au de a face cu un vampir.

De aici începe un adevărat spectacol unde cei mici încearcă să obțină dovezi compromițătoare împotriva noului director, bănuit de către copii de vampirism și de sechestrarea predecesorului său.

Noile aventuri trăsnite ale lui Izzy, Jodi, Maisie şi Zach sunt absolut adorabile iar cei mici le vor parcurge cu plăcere.

Be the first to comment on "Directorul școlii mele este un șobolan-vampir! – Pamela Butchart"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*