Despre montajul tiglei metalice

montajul tiglei metalice
Share the joy

Despre montajul tiglei metalice

Daca doriti sa aveti un acoperis montat perfect trebuie sa aveti timp si disponibilitate suficiente astfel incat lucrarea sa iasa perfect. Exista cateva etape in cadrul montarii acoperisului din tigla metalica, pe care daca le veti respecta lucrarea va iesi perfecta.

Acoperisul din tigla metalica este o solutie des intalnita in realizarea invelitorii unui acoperis in sarpanta.

Un acoperis este format din  sarpanta, invelitoare si elemente auxiliare. Scheletul unui acoperis este: talpa, cosoroaba, pop, pana, contrafise, cleste, caprior, astereala, coama, invelitoarea acoperisului.

montajul tiglei metaliceBaza acoperisului se numeste planseu si poate fi sub forma de placa de beton armat, planseu de lemn sau pe structura metalica. Exista varianta de sarpanta pe scaune de care trebuie prinsi popii cu ajutorul talpilor. Aceasta prindere de poate face prin racordarea la mustati de fier sau prin racordarea la tije filetate care vor fi infipte in planseu. Dupa ce fixam talpila, urmeaza sa se prinda popii de elementele de fixare. Pentru a urma cu exactitate pasii logici, se va construi coama acoperisului, apoi se vor fixa capriorii, care vor sustie invelitoarea si celelalte straturi ale acesteia.

Inainte de a incepe montarea invelitorii este necesar sa se faca masuratori suplimentare pe suprafata acoperisului. Se masoara lungimea si diagonala. Tot inainte de montajul tiglei metalice, se fixeaza o folie anticondens care permite izolarea de umiditate a casei. Aceasta se fixeaza peste astereala, incepand de la streasina si urcand spre coama cu supraunere intre fasii.

Sipcile se monteaza mai intai de-a lungul pantei, apoi cele perdendiculare pe aceasta- paralele cu coama si streasina. Sortul de streasina este urmatorul pas almontajului. Sortul de streasina inseamna acel element de inchidere care previne infiltratiie in caz de ploaie sau viscol. Se prinde cu suruburi speciale si anume holsuruburi sau autoperforante. Urmeaza montarea doliei la nivel cu sipcile de pe sarpanta,pentru o ventilatie corespunzatoare.

Urmeaza montarea foliilor de tabla de jos in sus, de la streasina spre coama. Acolo unde se vor imbina foile de tabla se vor prinde suruburi de coasere de sus in jos  si apoi cele de prindere.Coama urmeaza sa se aseze in asa fel incat sa se suprapuna simetric peste capetele foilor de tabla. La sfarsit coama se va fixa cu suruburi autofiletante.

Be the first to comment on "Despre montajul tiglei metalice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*