Cum evaluam calitatea aerului din locuinta?

calitatea aerului
Share the joy

Cum evaluam calitatea aerului din locuinta?

„Anumite case se pot imbolnavi ” este o afirmatie corecta. Orice locuinta are potential de risc daca apa curenta si aerul nu se incadreaza in anumiti parametrii.

Cum putem masura calitatea aerului intr-o incapere?

Daca in ceea ce priveste calitatea apei din locuinta, consumatorii cunosc multe informatii si pot realiza usor teste de verificare a puritatii, calitatea aerului nu este la fel de simplu de masurat. Chiar si un nivel redus de poluare poate avea efecte negativ asupra sanatatii, acesta fiind motivul pentru care imbunatatirea calitatii aerului prin diverse mijloace este oalegere bine gandita.

  • calitatea aeruluiDaca locuiesti langa o zona industriala cel mai probabil locuinta ta este expusa poluarii. Chiar daca protejezi bine ferestrele, substantele chimice si particulele d epraf pot ajunge in locuinta prin intermediul conductelor si al sistemului de ventilatie, daca acesta exista.
  • Mare atentie la reactiile alergice sau oricare alte simptome noi pe care le observi. Unele alergii pot fi atribuite schimbarilor de anotimp, de cele mai multe ori sursa se afla intre peretii locuintei – acarieni, polen, praf si alti iritanti care au patruns in interior.
  • Verificarea filtrului aparatului de aer conditionat. Acestapoate ascunde un mare numar de bacterii si are nevoie de o curatenie periodica
  • Pentru o analiza profesionala a calitatii aerului poti utiliza instrumente speciale: diversi senzori care detecteaza compusii organici volatili si anume agentii poluanti ai atmosferei interioare. De asemenea poti afla daca in aerul casei tale se afla urme de fum, amoniac sau alcool.

Pentru toate problemele care pot aparea intr-o incapere  in ceea ce priveste calitatea aerului exista  o rezolvare prin achizitionarea unui aparat de purificare a aerului. Indiferent de metoda pe care o alegem pentru verificarea aerului din locuinta este simplu sa imbunatatim calitatea acestuia si sa prevenim diversele probleme. Putem aerisi casa mai des, putem curata sistemul de ventilate si putem folosi purificatoarele de aer.

1 Comment on "Cum evaluam calitatea aerului din locuinta?"

  1. Da cu siguranta poluarea este un fenomen nociv ce isi lasa amprenta tot mai mult pe terra. Fie ca vorbim de poluarea aerului cat si a apeleor este foarte periculoasa pentru oameni si animale.
    Ai explicat foarte bine in articol privind examinarea aerului din locuinta si ca sa spun asa tratamentul pentru problema aceasta cu care ne confruntam. Da stiu o companei din Brasov ce produce aparate de purificare a aerului foarte bune. Vei avea un aer extrem de curat pana la 99%. Si contrar asteptarilor e produs in Romania : Perfect Air Proclinic.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*