Albirea dinților, cum păstrăm imaginea impecabilă a zâmbetului nostru

albirea dintilor
Share the joy
 • 38
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Albirea dinților, cum păstrăm imaginea impecabilă a zâmbetului nostru

Încă din cele mai vechi timpuri, aspectul fizic și estetica dentară au fost foarte importante în societate. Standardele estetice s-au schimbat de-a lungul anilor și astăzi suntem din ce în ce mai interesați de relaționarea și îmbinarea aspectului fizic cu sănătatea. De aceea un zâmbet alb și frumos este o carte de vizită importantă ce lasă o impresie plăcută oriunde, dar și un semn al îngrijirii personale, al stimei de sine și a unei sănătăți înfloritoare.

Însă lucrurile nu sunt chiar așa de simple pentru că smalțul dinților are tendința de a se închide la culoare de-a lungul anilor. Deși stilul de viață, igienă și obiceiurile alimentare joacă un rol important în acest proces, adevărul este că pierderea luminozității zâmbetului ne afectează, într-o măsură mai mare sau mai mică, pe fiecare dintre noi

Tutunul este cel mai mare dușman al zâmbetelor frumoase. Fumatul provoacă inflamația gingiilor, îngălbenește smalțul dinților și provoacă halenă. Alături de tutun, vinul roșu, cafeaua, băuturile acidulate și diverse alimente, lasă și ele pete pe dinți.

Din fericire astăzi există o mulțime de soluții pentru un zâmbet alb și strălucitor. De la tratamente de albire dentară, la diverse soluții și produse care pot fi folosite chiar în confortul căminului.

Ce este albirea dințilorKIT albirea dintilor

Despre albirea dinților am mai vorbit pe blog. Personal am nuanța A2 la smalțul dinților, A1 însemnând albul perfect. Însă sunt o mare iubitoare de cafea și uneori simt nevoia să fac ceva în plus pentru zâmbetul meu, astfel apelez și eu la diverse soluții pentru a obține un zâmbet mai strălucitor.

Albirea dinților este un tratament care deschide culoarea smalțului dinților cu câteva nuanțe, lăsându-i mai albi și mai strălucitori și oferindu-le un aspect tineresc și sănătos.

Albirea smalțului dentar poate fi obținută şi printr-o procedură medicală care se efectuează într-un cabinet stomatologic și are avantajul că se obțin rezultate deosebit de vizibile și surprinzătoare imediat după procedură.

Însă poți urma și diverse tratamente acasă pentru a obține un zâmbet strălucitor, iar cel mai simplu este utilizarea unui KIT de albire a dinților.

Datorita avansării medicinei au apărut noi produse ortodontie care nu doar ca pot albi zâmbetul nostru dar îl și pot îndrepta sau alinia perfect.

albirea dintilorÎngrijirea orală, un pas important spre un zâmbet frumos și sănătos

Știm cu toții că nuanța dinților variază de la o persoană la alta, chiar și atunci când etapele igienei orale sunt respectate fără excepție. Această diferență este dată de fapt de gradul de mineralizare al stratului de la exteriorul dintelui – smalțul. Sub acesta se află dentina care în mod natural are nuanțe gălbui până la maro. Când smalțul este slab mineralizat, devine translucid, lăsând să se întrevadă dentina.

În plus smalțul dinților este poros și deprinderea de obiceiuri rele ale îngrijirii orale îl erodează și mai mult. Astfel putem spune că „absoarbe” pigmenții din alimente, fapt care înrăutățește imagine dinților.

Așadar o îngrijire constantă, cu vizite periodice la medicul stomatolog, vor ajută să păstrați culoarea originală a dinților voștri mai mult timp.

Cât durează efectele unei proceduri de albire dentară

Durata în care ne putem bucura de un zâmbet mai alb după albire dentară depinde de tipul procedurii care se efectuează și circumstanțele fiecărei persoane, precum tipul de smalț și obiceiurile legate de alimentație, tutun și igienă.

Dar și aici avem ajutoare pentru a prelungi perioada de după un tratament de albire, iar un lucru important este îngrijirea orală cu paste de dinți speciale, ape de gură și chiar stick-uri și geluri care pot fi aplicate cu gutiere.

Mai jos am adunat o listă de sfaturi ce ne pot ajută să menține intactă nuanță naturala a dinților.

Albirea dinților, obiceiuri care pot prelungi imaginea impecabilă a zâmbetului nostru:
 • Igienă zilnică riguroasă

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte pentru menținerea sănătății orale, indiferent care este nuanța dinților sau procedurile stomatologice prin care trecem.

Bacteriile care se acumulează pe dinți după masă provoacă placă bacteriană, dăunează smalțului și provoacă mici cavități ce pot duce la formarea cariilor. Așadar periajul corect și produse de îngrijire orală adecvate sunt un pas important spre un zâmbet răpitor.

 • Alimente – pro și contra

Există anumite alimente și băuturi care au tendința de a provoca colorarea smalțului dinților. Deși nu este necesar să încetați să le consumați, dacă doriți sa aveti dinții mai albi, este recomandat să le așezați pe masă cu moderație.

Cel mai adesea alimente și băuturi precum fructe de pădure roșii, vin roșu, ceai, cafea sau coloranții alimentari sunt asociate cu îngălbenirea dinților.

La polul opus sunt câteva soluții naturale care dau rezultate la unele persoane. Frecarea dinților cu turmeric, piure de căpșuni sau bicarbonat și lămâie, pot albi dinții în anumite cazuri, dar eu personal nu am apelat niciodată la astfel de soluții.

 • Tutunul – inamicul sănătății orale

Tutunul nu este doar unul dintre cei mai aprigi dușmani ai dinților albi și sănătoși, ci provoacă pete inestetice foarte greu de îndepărtat. În plus, dăunează stării de sănătate generală. Așadar este un viciu de care trebuie sa ne ferim cu toții.

 • Igiena dentară profesională susține albirea dinţilor

Deși frecvența cu care ne prezentăm la stomatolog ține de fiecare dintre noi, periajul profesional, detartrajul sau fluorizarea sunt proceduri stomatologice neinvazive care ar trebui efectuate o dată pe an.

Dacă avem obiceiuri care duc la îngălbenirea dinților, atunci putem compensa cu igienă orală profesională regulată și vom menține intacta strălucirea și frumusetea zâmbetului nostru.

 • 38
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Albirea dinților, cum păstrăm imaginea impecabilă a zâmbetului nostru"

 1. Si eu imi doresc dinti mai albi,din pacate doar din periaj nu se pot obtine atât de albi.Si având în vedere că și fumez,mai beau și cafea…chiar as avea nevoie de o albire

 2. Claudia L Chivu | iunie 17, 2020 at 3:44 pm | Răspunde

  Un articol interesant! Multumim pentru sfaturi!

 3. Valeria Chertes | iunie 17, 2020 at 4:05 pm | Răspunde

  Sfaturi foarte importante,mulțumim!

 4. Da, o albire profesionala este necesara si de ce nu un detartras pentru cine are tartru. Stiu ca unii ar zice e scump. Nu e chiar scump si merita fara doar si poate. Pasta de dinti vine in completarea acestor proceduri de elibire profesionala a dintilor. Sfaturi foarte utile de luat in considerare. Ar fi bine ca articolul aesta sa ajunga la cat mai multa lume si oamenii sa fie mult mai receptivi. Informatie exista cu duiumul si articolele scrise si tratate foarte bine. Jos palaria! Imi place acest blog darkpassion.ro este plin de informatii mai mult decat utile si sa nu uitam de diversitatea articolelor .

Leave a comment

Your email address will not be published.


*