Delta Dunarii sau Raiul pe Pamant

Share the joy

Delta Dunarii sau Raiul pe Pamant

Chiar dacă s-a instaurat mai greu, mult aşteptata vară s-a instalat cu acte în regulă, motiv pentru care este timpul să ne gândim la concediu şi la locul sau locurile în care vom petrece mult aşteptatul concediu. Cu toate că, din ce în ce mai multă lume, atunci când vine vorba despre locul în care să îşi petreacă concediul, se gândesc cu totii la destinaţii din afară graniţelor ţării noastre, eu în cadrul acestui articol vreau să va prezint o destinaţie care deşi se află în ţara noastră nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de ea. După cum scrie şi în titlul acestui articol, este vorba despre Delta Dunării, singură delta din lume care este declarată rezervaţie a biosferei. De asemenea, această deltă este inclusă şi în patrimoniul UNESCO.

Chiar dacă această zona nu se bucură de o promovare online prea bună, acest lucru nu înseamnă că nu este un loc absolut minunat. Care este motivul pentru care această deltă este atât de importantă? Răspunsul este unul simplu: frumuseţile acestei zone precum şi speciile de păsări care se regăsesc în această zonă atât de frumoasă. În cazul în care nu ştii prea multe informaţii despre această zonă, în cele ce urmează o să prezint pe scurt câteva din cele mai importante locuri pe care le poţi vizita în Delta Dunării.

Dacă eşti pasionat de antichitate trebuie să vizitezi zona braţului Sfântu Gheorghe deoarece în această zonă în antichitate au fost aşezăminte bizantine, greceşti sau române. De asemenea, pasionaţii de pescuit trebuie să viziteze această zonă deoarece zona braţului Sfântu Gheorghe este recunoscută că fiind zona din Delta Dunării în care se adună toţi pasionaţii de pescuit.

 

Pasionaţii de păsări trebuie neapărat să viziteze zona braţului Sulina deoarece în această zona pe lângă piesajele pitoreşti pe care le vei întâlni, vei descoperi carduri de rate sălbatice precum şi lebede. Arhitectură veche reprezintă un alt punct de atracţie al acestei zone. Chiar dacă Delta Dunării este o zonă foarte veche, iar arhitectura să păstrat cu toate că au trecut foarte mulţi ani de atunci, să ştii că în cazul în care doreşti vei găsi cazare in delta la standarde foarte înalte.

Nu în ultimul rând, braţul Chilia reprezintă o altă zonă pe care trebuie să o vizitezi în cazul în care ajungi în Delta Dunării. De ce? Pentru că această zonă impresionează printre altele cu colonia de pelicani, care este cea mai mare colonie de genul acesta din Europa.

Be the first to comment on "Delta Dunarii sau Raiul pe Pamant"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*