De ce este important SEO ?

SEO
Share the joy
 • 22
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De ce este important SEO ?

Toți antreprenorii știu că orice business are nevoie de promovare. De aceea, atunci când ne dorim ca afacerea noastră să aibă succes, este necesar să găsim cele mai eficiente metode de promovare în mediul online.

SEO (Search Engine Optimization) constituie un proces complex prin intermediul căruia site-urile sunt optimizate de către specialiști pentru a obține o poziție cât mai bună în prima pagină de rezultate a motoarelor de căutare.

Optimizarea SEO se desfășoară în două etape: on page (de tip intern) care constă în îmbunătățirea site-ului și off page (de tip extern) – care, printre altele, implică și link buildingul (o serie de tehnici prin care se construiește o rețea de linkuri către site-ul tău, generând conținut de calitate). De altfel, concurența în mediul digital este acerbă, așadar link buildingul poate face o diferență majoră între website-uri.

Ce scop are SEO?

În domeniul marketingului, există mai multe tehnici care pot fi utilizate pentru promovarea businessului. De asemenea, vizibilitatea site-ului tău în mediul digital este foarte importantă. Dacă oamenii nu știu de afacerea ta, cum să achiziționeze produsele tale? Prin urmare, SEO are scopul de a spori traficul calitativ al unui site, generând creșterea vânzărilor și a notorietății.

Pentru a alege cea mai bună strategie, ar trebui să vă stabiliți clar obiectivele, asigurându-vă că acestea sunt realiste și, în același timp, realizabile.

de ce este important SEO

Cum te poate ajuta o agenție SEO?

Pentru implementarea unei strategii de SEO care să dea rezultate eficiente pe termen lung, este indicat să contactezi o agenție specializată. În primul rând, consultanții vor realiza un audit prin intermediul căruia vor face analiza site-ului tău. În acest fel, aceștia vor descoperi noi oportunități de optimizare pentru campaniile SEO care vor urma. Scopul acestei analize este de  identificare a punctelor slabe, deficiențelor și elementelor care împiedică performanța unui site.

Următorul pas vizează elaborarea unei strategii care să țină cont de anumite aspecte cum ar fi: vor lua în calcul unele previziuni, cuvintele cheie optime pentru conținutul tău ș.a.m.d. În general, contentul va fi modelat în funcție de ele, cu scopul de a construi o tehnică bună de link building.

De asemenea, se va face un research al competitorilor pentru a vedea ce îmbunătățiri se pot face în ceea ce privește calitatea serviciilor tale sau recomandări privind aspectele tehnice care pot împiedica optimizarea site-ului tău.

Toți antreprenorii ar trebui să știe faptul că lucrurile mari necesită timp și să aibă așteptări realiste. Cu alte cuvinte, efectele nu se vor vedea imediat, ci peste o anumită perioadă de timp, în funcție de campanie.

Businessul tău (mic) cu un potențial mare, de aceea este important SEO

Dacă te-ai lămurit cât de cât despre importanța procesului SEO pentru businessul tău, optează pentru un pachet de servicii oferit de specialiștii în domeniu.

Pe lângă faptul că implementarea acestui proces durează, ar trebui să mai ai în vedere și că munca unui expert SEO nu se termină niciodată. Din cauza competiției strânse din mediul digital, site-ul tău va avea nevoie de optimizare în permanență.

 • 22
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "De ce este important SEO ?"

 1. Bine spus „munca unui expert SEO nu se termina niciodata”. Si asta nu doar din cauza ca e competitia stransa, ci si pentru ca maria sa google modifica tot timpul cate ceva, incercand sa ajunga la perfectiune in ceea ce priveste detectarea site-urilor bune. 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*