Măsuța din gradina cu ceai, locul unde cea mai delicioasa licoare te îmbată cu aroma sa
Ultimele zile au fost toride. Arşiţa te face să cauţi umbră şi băuturi reci ca gheaţa. În mai toate zonele tarii temperaturile au urcat la peste 35 de grade, iar vântul fierbinte te chinuie cu dogoarea lui.
Aşa am ajuns în Grădina cu ceai, obercăind după senzaţii răcoritoare, căutând să mă ascund de limbile de foc ce mă înconjurau de pretutindeni. Aici am descoperit un răsfăţ pentru minte şi corp, ceaiuri parfumate cu arome seducătoare, licori cu texturi catifelate ce pot fi servite reci că gheaţa sau calde pentru a echilibra tremperatura corporală.
În Grădina cu ceai am găsit o măsuţă cochetă, virtuală, şi m-am aşezat să citesc jurnalul fetei de la ceainărie. Am dat filă după filă, avidă să cunosc toate gusturile, să probez toate aromele şi să simt senzaţiile fiecărei picături de ceai nobil.
M-am înfruptat din petale de trandafir, infuzate în apă proaspătă, am gustat bucăţi dezhidratate de cireşe negre, ceaiuri aromate, un deliciu parfumat pentru zilele de vară. Am tras cu ochiul la ceaiurile nobile, cu eticheta elegantă Tashi. Pe furiş aş fi vrut să le încerc, dar acestea sunt pentru cunoscători, ai nevoie de vase speciale şi să urmezi un anume procedeu de preparare, pentru a cunoaşte adevăratul gust al unui Matcha sau Puerh, altfel vor fi doar ceaiuri.
După ce m-am răsfăţat cu diferite arome, culori şi texturi ale licorilor dumnezeiesc de delicioase, am început să admir vitrina ceainăresei. Ceşti, infuzoare, ustensile şi seturi speciale pentru servit ceaiul m-au încântat cu fineţea lor.
Nu am putut pleca din gradina cu ceai fără să iau ceva şi pentru mine. Am ales 4 tipuri pe care să îl pun în carafa plină cu gheaţă, să mă răsfăţ în aceste zile când canicula nu îmi dă pace, dar în grădina cu ceai se găsesc tot felul de ceaiuri.
Dacă eşti pasionat, convins de viciul tău, aici poţi găsi ceai alb, verde, negru sau aromatul ceai de iasomie, dar şi vestitele ceaiuri Puerh, Matcha şi Oolong.
Pentru cei cărora le place ceaiul la micul dejun sau ca desert după prânz sunt ceaiuri aromatizate, infuzii de fructe şi plante şi ceai simplu de iasomie, verde sau negru.
Ceaiuri Tashi
Pentru ca suntem în plină vară, eu mi-am ales câteva sortimente care după infuzare se pot transforma în ice tea doar adăugând gheaţă și după gust câteva felii de citrice. Aceste ceaiuri se pot lăsa la infuzat 2-3 ore și în apă rece, ideale dacă mergi într-o drumeție sau undeva unde ţi-ar fi greu sa prepari o infuzie cu apă fiartă.
Ceai Alb
- Îngerul Alb e un ceai care mă face să mă gândesc la crăciun. Un ceai cu aromă a sărbătoare, unde cubuleţe de citrice se împletesc cu lemnul dulce al scortiţoarei,
Un ceai romantic cu gust de portocale, scorțișoară și migdale.
- Soare Alb este o licoare fină, dulce și elegantă. Aromele de căpșuni și rubarbă alături de savoarea altor fructe, îți răsfață papilele gustative.
Ceai negru
- Cireșe sălbatice amestecate cu ceai negru, ce poate fi mai elegant? Acest ceai este delicios amestecat cu o lingură de lapte rece. Textura se modifică, adăugând finețe și accentuând eleganţa aromelor.
Dacă încă nu ai băut ceai cu lapte, acum este momentul să începi. Ceaiul cu cireșe are o savoare unică, delicată, cu siguranță o vei adora.
Infuzie de fructe
Acest ceai este foarte parfumat, cu greu ma abțin sa nu iau la ronțăit bucățelele de zmeură și alte fructe delicate care se întrezăresc în punguţa transparentă.
Infuzia de fructe se poate prepara cu apa rece sau cu jumătate de cantitate de apă fiartă peste care adaugăm cuburi de gheaţă. Acestea se vor topi şi vor dilua ceaiul.
Când temperaturile ridicate nu ne mai dau pace obișnuiesc să prepar ceaiuri cu gheaţă, iar cele de la Tashi sunt deosebite. O alternativă mai sănătoasă faţă de sucurile acidulate din comerţ, ceaiurile aromate adaugă savoare și racoare fiecărei zile de vară.
Tu cu ce tipuri de ceai te răsfeţi vara aceasta?
Nu am mai auzit de ceai alb si mi-ar place sa-l incerc.
Eu beau orice fel de ceai dar vara mau mult de menta.