Coafura de sărbătoare – Cum să îți faci șuvițe blonde argintii acasă

suvite blonde argintii
Share the joy

Coafura de sărbătoare – Cum să îți faci șuvițe blonde argintii acasă

Acum, când se apropie cele mai speciale zile ale anului, multe dintre noi își doresc o schimbare îndrăzneață de look. Iar acest pas îl facem în general schimbându-ne felul în care ne coafam, ne facem șuvițe sau chiar schimbăm radical culoarea părului. Dacă nu ai făcut deja acest lucru, cred că este aproape imposibil să mai găsești o stilistă care să vrea să te ajute, practic agendele fiind complete și nici un loc liber spre coafura mult visată.

Aceste șuvițe blond argintiu au fost dintotdeauna o tendință și toate am râvnit la niște șuvițe perfecte care să pună puțină lumină în părul nostru, sau de ce nu, să mascheze firele albe. Vara aceasta încă s-au purtat șuvițele californiene, mult coborâte spre vârful părului. Un ombre pe care practic ți- l puteai face acasă fără prea mari probleme.

Imaginea relaxată, de păr ars de soare și pielea bronzată a început să se estompeze odată cu venirea toamnei, pentru ca acum aceste șuvițe blonde să urce înapoi spre creștet, uneori contopindu-se cu firele de par alb răzlețe… în cazul meu, desigur.

Caracteristica generală a șuvițelor este că poți greși fără să se observe, dar trebuie să ai mare grijă să nu arzi părul, dacă folosești decolorant.

Pornind de la această idee, lipsa timpului și orarul încărcat cu tot felul de task-uri de făcut înainte de sărbători, am hotărât să îmi fac șuvițe blonde acasă.

Cea mai bună opțiune pentru a obține șuvițe perfecte este să le faceți la un coafor, dar în momentele de criză de timp putem încerca să le facem acasă. Pentru asta trebuie să urmezi o serie de pași pentru ca șuvițele să fie uniform distribuite, să nu arzi părul și să obții culoarea dorită.

Cască pentru făcut șuvițe

Pentru a obține niște șuvițe frumoase acasă, cea mai simplă metodă e casca pentru șuvițe. Chiar dacă e o metodă mai veche, astăzi toată lumea decolorând părul cu ajutorul foliei de aluminiu, cu o cască nu vei riscă niciodată să arzi părul și poți face șuvițele uniform.

Cască pentru făcut șuvițe

Șuvițele cu pieptene sunt foarte ușor de făcut de asemenea, dar mai greu să le faci singură, în mare parte pentru că poți să îți arzi părul, deoarece pentru a separa șuvițele este nevoie de multă dexteritate și rapiditate. Timpul de decolorare trebuie să fie același pentru tot părul!

Avantajul șuvițelor răzlețe este că acestea oferă reflexii minunate părului nostru și ne va lumina față.

Materiale necesare pentru a face șuvițe acasă

  • pudra decoloranta + emulsie oxidantă 12%,
  • cască de silicon
  • ac de scos șuvițe (croșeta)
  • un castron și o pensulă de vopsit.
  • mănuși
  • clame pentru a ține părul dacă este lung

Cum să obțineți șuvițe perfecte pas cu pas

Pentru început trebuie să scoateți șuvițele. La acest pas este mai ușor doar dacă scoateți câteva, pentru a da luminozitate părului. Dacă doriți șuvițe dese, trebuie să vă ajute cineva să le scoateți la spate.

Casca are orificii care vă vor ghida, iar croșeta nu are vârf ascuțit și nu există pericolul să va înțepați. Șuvițele se scot începând din vârful capului, coborând în jos, altfel părul se va încalci sub cască.

După ce scoateți toate șuvițele pregătiți produsul pentru decolorare. În cazul meu a fost Gerocossen pudra decolorantă + emulsie oxidantă 12%, care m-a costat 8 lei la un magazin în fața blocului.

Când o preparați, trebuie să amestecați bine pentru a obține o pastă omogenă și fără bulgărași. Cu ajutorul pensulei întindeți pasta obținută, cât mai uniform posibil.

Întotdeauna trebuie să urmăriți instrucțiunile și timpul de decolorare al produsului pe care îl aplicați, pentru a obține rezultatul pe care îl doriți.

În cele din urmă, odată trecut timpul de decolorare, ne spălăm părul. Apoi îl uscăm și îl pieptănam. Când părul este uscat, vom vedea niște reflexii frumoase care luminează coafura și au puterea de a ascunde firele albe.

Manusile de unica folosinta sunt importante pentru că soluția decoloranta arde pielea și totodată și hainele unde ajunge. Așadar trebuie să aveți mănuși și așezați un prosop pe umeri. Eu nu am respectat acești pași și am stricat un tricou și desigur am avut pielea arsă pe degete.

Cum facem șuvițe argintiiSampon Silver pentru par decolorat sau carunt

În funcție de culoarea părului și soluția folosită, la decolorare se obțin diverse nuanțe de galben. Foarte multe fete adoră „galbenul pui” mie însă nu îmi place și îmi doresc șuvițe blonde argintii, iar pentru asta folosesc un șampon nuanțator și un tratament de la Swiss O-Par, produse pe care le achiziționez de pe site-ul bazaruldesanatate.ro.

Swiss O-Par Șampon Silver pentru șuvițe blonde argintii

Dea lungul timpului am folosit diverse șampoane care dau o tentă gri -albăstrui părului, însă Swiss O-Par Șampon Silver este cel care îmi place cel mai mult. Pe acesta îl folosesc împreună cu un Tratament Silver pentru păr decolorat sau cărunt, pentru a păstra o nuanță superbă dar și o hidratare și o strălucire de invidiat.

Tratamentul de păr de la Swis-o-Par a fost conceput special pentru părul cărunt sau decolorat. Substanța de culoare violet pe care o conține, neutralizează tenta gălbuie a părului. Rețeta specială cu vitamina B3 îngrijește intensiv părul și înlesnește pieptănarea. Prin utilizarea acestui produs, părul dobândește o vitalitate în plus, va fi mai mătăsos și mai strălucitor.

Indiferent cât timp am decolora părul, acesta se usucă și este bine să vă păstrați părul hidratat multă vreme după decolorare sau șuvițare. În afară de spălarea cu acest șampon, utilizez și un ulei de par termic special, atunci când folosesc placa sau ondulatorul.

Swiss O-Par Șampon Silver pentru șuvițe este recomandat persoanelor cu părul decolorat sau grifonat sau pentru cei care doresc să elimine tenta gălbuie a părului blond. Șamponul Silver colorează doar părul fără să coloreze scalpul.

Sampon Silver pentru șuvițe blonde argintii

Lasă părul moale și strălucitor, nu fac mătreață și nici nu se îngrașă părul. Efectul durează câteva spălări, iar eu sunt foarte mulțumită de cum arată șuvițele mele.

Ce spui? Îndrăznești sa îți faci șuvițe blonde argintii?

3 Comments on "Coafura de sărbătoare – Cum să îți faci șuvițe blonde argintii acasă"

  1. Eu chiar as incerca sa-mi fac suvite.

  2. Merge pe par vopsit negru?

    • Pentru schimbari atat de radicale eu te sfatuiesc sa mergi la coafor. Eu am parul saten-castaniu. Nu prea l-am agresat cu vospitul, toata viata purtandu-l cat mai natural. Insa ador suvitele argintii si mi le fac de ceva ani singura. Rar merg la coafor cand vreau suvite pe tot capul si nu doar in fata.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*