Cum se iau vitaminele corect, 3 greșeli de evitat

vitamine si minerale
Share the joy

Cum se iau vitaminele corect, 3 greșeli de evitat

Vitaminele sunt micro nutrienții de care organismul are nevoie în cantități mici pentru a-și întări imunitatea și a extrage toate acele resurse care nu sunt aportate prin alimentele consumate zilnic. Suplimentele de vitamine sunt disponibile sub formă de tablete sau siropuri și în general sunt bine tolerate de organism, de cele mai multe ori fiind recomandate de medicul curant în urmă efectuării unor analize de rutină când se observă un deficit de vitamine și minerale.

Oricum, înainte de a începe să luați suplimente, cel mai bine este să consulți medicul sau farmacistul care îți va recomanda vitamine de calitate și se va asigura că le administrezi în mod corect pentru a aduce un beneficiu maxim sănătății tale. Rețineți că anumite suplimente cumpărate din piață sau din locuri neautorizate pot avea efecte secundare grave dacă sunt consumate în anumite condiții sau aveți anumite probleme de sănătate, ori dacă sunt luate împreună cu alte medicamente. Trebuie să consultați medicul, mai ales dacă suferiți de o boală cronică sau sunteți supus unui tratament specific și să consumați doar vitamine de calitate.

Nu înlocui mâncarea cu vitamine

Pentru ca suplimentele de vitamine să fie eficiente, trebuie să mâncați în prealabil și să nu le luați pe stomacul gol. Trebuie să vă amintiți în permanență că vitaminele nu înlocuiesc mâncarea, doar servesc drept supliment pentru a satisface deficiențele nutriționale ale anumitor alimente tot mai procesate și mai sărace în elementele necesare susținerii unui organism sănătos.

Nu combina diverse medicamente cu vitamine și minerale

Trebuie să țineți seama de faptul că unele vitamine nu pot fi combinate între ele. De exemplu, fierul nu trebuie combinat cu alte vitamine sau calciu. Astfel, nu este recomandabil să luați fier cu produse lactate care conțîn calciu, dar îl puteți lua însoțit de suc de portocale care conține vitamina C și contribuie la absorbția acestuia.

Nu lua vitaminele cu băuturi prea reci sau calde, deoarece rezultatul va fi ca vitaminele să nu se dizolve corect când sunt ingerate. Cel mai bine este să le bei însoțite de puțină apă și să urmați indicațiile specificate de catre medic sau farmacist.

Multe vitamine precum vit. A, E, D și K sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că organismul nostru are nevoie de grăsimi pentru a asimila corect aceste vitamine. Acesta este motivul pentru mulți doctori recomandă să luați vitamine la jumătate de oră după masă.

Nu uita sa iei vitamine și minerale după orarul recomandat

vitamineTrebuie să fii consecvent atunci când iei vitamine și minerale. Dacă nu sunteți constanți, organismul nu absoarbe în mod corespunzător vitaminele și în consecință, acestea nu sunt eficiente pentru a acoperi carențele din organism.

O dietă corectă și un aport de vitamine și minerale, merge mână în mână cu o sănătate de fier, o imunitate ridicată, o stare emoțională excelentă, prevenind îmbătrânirea prematură și sporind frumusețea pielii, părului și unghiilor. Așadar discutați cu medicul dumneavoastră ce vitamine sau suplimente aveți nevoie pentru a vă menține corpul echilibrat.

2 Comments on "Cum se iau vitaminele corect, 3 greșeli de evitat"

  1. Multumim pentru sfaturi.

  2. Pentru ca iau multe medicamente pentru o afectiune cronica si vitaminele le iau la recomandarea medicului.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*