Cum ne protejează sănătatea o pereche de ochelari care filtrează lumina albastră

Ochelari pentru calculator
Share the joy

Cum ne protejează sănătatea o pereche de ochelari care filtrează lumina albastră

Situația pandemica pe care tocmai am traversat-o a deschis noi oportunități de a lucra de acasă, astfel încât petrecem tot mai mult timp în fata ecranelor. De altfel observam cu toții cum cu fiecare zi care trece, asistăm la inovații tehnologice uimitoare care schimbă modul în care trăim, lucrăm și comunicăm. Astfel noile tehnologii și gadget-urile tot mai inteligente au devenit catalizatori cheie în avansarea rapidă a societății moderne.

Dispozitivele inteligente, de la telefoanele mobile la asistenții virtuali, ne-au făcut viața mai eficientă și mai convenabilă, transformând modul în care gestionăm informațiile și accesăm aproape toate serviciile. Inteligența artificială și internetul au creat ecosisteme digitale complexe care ne permit să controlăm totul, de la iluminatul casei până la lista de cumpărături de pe frigiderul nostru. De asemenea, noile tehnologii au revoluționat domenii precum medicina, energie și transportul, contribuind la îmbunătățirea calității vieții și la reducerea impactului asupra mediului. Cu toate acestea, o dezbatere importantă în societate se concentrează și asupra provocărilor asociate cu timpul petrecut în fata ecranelor și poate cea mai importanta provocare este lumina albastră.

Ce este lumina albastră?

Lumina albastră emanată de ecranele calculatoarelor și telefoanelor mobile este o formă de radiație electromagnetică cu o lungime de undă scurtă și o energie mai mare în comparație cu alte culori din spectrul luminii vizibile. Aceasta include lumina albastră din spectrul violet și cyan. Ecranele LCD și LED folosesc adesea surse de iluminare care generează o cantitate semnificativă de lumină albastră.

Lumina albastră este benefică în anumite situații, cum ar fi pentru a ne menține treji și alerți în timpul zilei, dar expunerea excesivă la lumina albastră, în special în timpul serii și nopții, poate avea efecte negative asupra sănătății noastre, în special asupra vederii și ritmului circadian (ritmul nostru natural de somn-stare de veghe).

Cum ne afectează vederea lumina albastră întregul organism?

  • Oboseala oculară

Expunerea prelungită la ecranele cu lumina albastră poate provoca oboseală oculară, cunoscută și sub numele de sindromul vizual al calculatorului. Aceasta se manifestă prin simptome precum ochi uscați, mâncărime, senzație de arsură, vedere încețoșată și dureri de cap.

  • Tulburări de somn

Lumina albastră inhibă producția de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ritmului circadian. Acest lucru poate perturba somnul și poate duce la insomnie sau la un somn de calitate slabă.

  • Degenerare maculară

Unele studii sugerează că expunerea cronică la lumina albastră poate fi asociată cu un risc crescut de dezvoltare a degenerării maculare, o boală a ochilor care poate duce la pierderea vederii.

  • Tulburări de vedere nocturnă

Excesul de lumină albastră poate afecta capacitatea ochilor de a se adapta rapid la întuneric și poate cauza dificultăți în vedere noaptea.

Ce putem face pentru a minimiza efectele negative ale luminii albastre?

Reducerea expunerii la ecrane înainte de culcare sau utilizarea modurilor de lumină caldă cu pauze regulate în timpul utilizării dispozitivelor pe timp de zi pentru a odihni ochii și pentru a reduce oboseala oculară ar fi un prim pas.

Ochelari pentru calculator

Dar folosirea unor ochelari pentru calculator care pot reduce expunerea directă la această lumină, ori de cate ori folosim calculatorul și a tuturor ecranelor este primordială. Chiar şi eu care am trecut la un job remote, exclusiv în faţa calculatorului, pot confirma necesitatea absolută a acestui tip de ochelari atât pentru protejarea ochilor cât și pentru faptul că purtându-i nu mai sunt atât de obosită după 10 ore petrecute în faţa calculatorului.

Utilizarea ochelarilor pentru calculator, care filtrează lumina albastră emanată de ecranele dispozitivelor electronice, a devenit din ce în ce mai importantă în contextul actual al creșterii utilizării tuturor gadget-urilor. Lumina albastră emisă de ecranele computerelor, tabletelor și telefoanelor mobile poate avea efecte negative asupra sănătății ochilor și a calității somnului.

Ochelari pentru calculator

Ochelarii mei pentru calculator de la Lentiamo.ro au lentilele speciale ce reduc expunerea la această formă de lumină, ajutând la diminuarea oboselii oculare, a disconfortului și a iritației cauzate de expunerea prelungită la ecrane.

Mai mult decât atât, prin blocarea parțială a luminii albastre, acești ochelari pot contribui la îmbunătățirea calității somnului, reducând interferența acestei lumini asupra ritmului circadian. Utilizarea ochelarilor care filtrează lumina albastră reprezintă astfel o măsură preventivă esențială pentru menținerea sănătății vizuale și a bunăstării generale în era digitală în care trăim.

 ochelari pentru calculatorLentilele Lentiamo sunt concepute cu un filtru care ne protejează vederea, blocând astfel penetrarea undelor de lumină albastră către ochi. Această caracteristică esențială previne diverse probleme de sănătate oculară, cum ar fi oboseala, durerile de cap și degenerarea maculară. Să fiu sincera ochelarii pentru calculator oferă protecție și confort vizual deosebit. Aceștia furnizează o barieră eficientă împotriva luminii albastre nocive provenite de la dispozitivele digitale și prin contribuția lor, reduc oboseala ochilor și senzația de usturime, minimizând luminozitatea pentru o experiență vizuală mai plăcută și îmbunătățind contrastul pentru culori mai autentice.

Ochelarii pentru calculator Lentiamo vin însoțiți de toc personalizat cu logoul companiei și de o laveta speciala care curăță perfect lentilele fără sa le zgârie. Modelul de ochelarii de calculator ales de mine este Andrea Stone Silver , cu o ramă tip cat eye superbă, argintie și lentile atât de transparente, încât nici nu simți că ii porți.

Sincer… îmi par rău că nu i-am descoperit mai devreme. Cu siguranță ochii mei ar fi fost mai fericiți!

Tu ce faci pentru sănătatea ochilor tăi?

Be the first to comment on "Cum ne protejează sănătatea o pereche de ochelari care filtrează lumina albastră"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*