Cum alegem un hidrofor bun pentru casa noastră

apa la robinet
Share the joy

Cum alegem un hidrofor bun pentru casa noastră

Alimentarea cu apă a unei locuințe situate în afară sistemului centralizat se bazează în principal pe alimentarea cu apă din surse autonome precum o fântână, un rezervor de stocare sau o pompă. Însă sursele naturale subterane sunt lipsite de presiunea necesară pentru ridicarea apei la înălțime, chiar și când aceasta se afla la nivelul solului, de exemplu. Prin urmare, pentru furnizarea continuă la o presiune constantă, trebuie să achiziționați o instalație pentru alimentarea cu apă precum o stație de pompare sau un hidrofor.

Achiziționarea unui hidrofor se bazează pe caracteristicile tuturor părților sistemului, compatibilitatea acestora, conformitatea cu o sursă specifică precum o fântână, dar și alegerea locației pentru instalare. Instalarea unui hidrofor bun poate fi realizată în mai multe etape: în timpul construcției unei case, după forarea unei fântâni sau pentru a furniza apă curentă cu presiune constantă în timpul unei avarii. Pe lângă apă menajeră, hidrofoarele pot furniza apă pentru irigații dacă nu este posibilă montarea unei pompe submersibile.

În general acestea se montează primăvară în sere, în tandem cu aeroterme romstal pentru a crea un mediu ideal pentru dezvoltarea răsadurilor și implicit pentru o producție satisfăcătoare de fructe și legume.apa de la hidrofor

Cum alegem un hidrofor bun

Hidroforul potrivit va fi achiziționat în funcție de nevoile casei, în fapt de numărul de locuitori și de frecvența consumului de apă. Cu ajutorul hidrofoarelor puteți să udați gazonul sau grădina de legume foarte eficient și rapid. De asemenea, el va asigura apa necesară pentru spălatul vaselor, pentru duș sau pentru mașina de spălat haine sau vase.

Alegând un hidrofor de calitate obțineți o soluție avantajoasă de a dispune de apă menajeră necesară pentru activitățile curente. În întreagă țară există în continuare suficiente zone  unde nu a fost introdus un sistem centralizat de distribuție a apei și canalizării. În astfel de cazuri avem posibilitatea să apelăm la hidrofoare, produse care ne asigura aportul necesar de apă zilnic.

Pentru instalare, veți avea nevoie de o suprafață plană, închisă, cu o dimensiune minimă de 1 metru pătrat, situată într-o cameră special amenajată, subsol sau chiar fântână. Dacă considerați că baia casei este cel mai bun loc în care să îl instalați, trebuie să aveți grijă sa asigurați o bună izolare fonică.

hidrofor

Tipuri de hidrofoare pentru case

În general sunt utilizate două tipuri de hidrofoare: cu o membrană elastică etanșă care separă compartimentele de apă și aer comprimat sau fără membrană, în care apa și aerul comprimat nu sunt separate si se află în același rezervor.

Membrana este un fel de săculeț de cauciuc dens care nu este în contact cu pereții vasului de expansiune în care se află. Hidrofoarele cu dispozitiv cu membrană sunt compacte, de dimensiuni reduse și nu necesită un spațiu generos pentru instalare, fiind ideale pentru locuințe mici, cabane de vacanta, etc.  Volumul rezervorului unui astfel de hidrofor este în medie de 50 de litri.

Pentru modelele mici, motorul autoamorsant este montat pe partea superioară și este conectat la rezervor cu un tub elastic. Datorită caracteristicilor de proiectare, dispozitivul cu membrană produce mai puțin zgomot.

Un hidrofor fără membrană este un cilindru mare, amplasat vertical, cu un volum de 100 litri sau mai mult. Pentru a utiliza apa cu un hidrofor fără membrană este necesar să achiziționați o pompă cu rotor vortex autoamorsantă. Acest tip de hidrofor se folosește în pensiuni, case locuite de multe persoane sau în locuri în care este necesar un volum mai mare de apa curenta.

Dacă hidroforul este instalat direct în fântână este necesar să protejați echipamentul cât mai mult posibil împotriva pătrunderii apei, să lăsați acces liber la motor și pompă și să izolați locul în care este montat. Coborârea în fântână se face cu ajutorul unei scări montate pe peretele acesteia. Toate condițiile sunt similare cu cerințele pentru amplasarea în camera de utilitate: iluminat, ventilație, drenaj de canalizare și izolație vor fi necesare.

Hidrofoarele au prețuri accesibile și sunt extrem de simplu de utilizat. Funcționează la adâncimi mari, putând să aspire apa fără efort. Datorită modului de fabricare, sunteți siguri că orice componente intră în contact cu apa rezistă la coroziune.

Hidrofoarele au un număr mic de porniri și opriri, ceea ce va duce și la un consum mic de energie.

2 Comments on "Cum alegem un hidrofor bun pentru casa noastră"

  1. Anghelina Irina | mai 1, 2021 at 11:27 pm | Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare!

  2. Claudia L Chivu | mai 2, 2021 at 5:30 pm | Răspunde

    Foarte bune sfaturile! Multumim!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*